Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен шум + тропане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен шум + тропане

Здравейте,

Имам Grand Cherokee 1999, 3.1TD и от няколко седмици насам имам някои доста странни проблеми с него, за които се опитвах да намеря информация досега във форума, но не успях и затова реших направо да попитам. Надявам се, че някой ще е чувал за тях или поне ще може да ме насочи, за което ви благодаря предварително.

Първият проблем първо се появяваше спорадично, но напоследък зачести. Става въпрос за странен звук, първо като "пличкане" отзад в дясно, а малко по-късно преминава в звук като от търкане на гума в гума. Звуците се появяват само, когато карам по паваж/надупчен асфалт и по-интересното, само когато колата е загряла (т.е. карал съм я, примерно вече 15 минути).

Първоначално си мислих, че резервната ми гума се търка в нещо и я махнах. Не помогна. После реших, че може (по някаква причина), да е от инструментите под задната дясна седалка - махнах ги - без промяна. Мислих, че може би седалките се търкат по някакъв начин, понеже облегалките малко "играят", когато ги разклатиш - свалих ги, скърцането продължи. Приятел ми даде идеята, че може би чувам как горивото ми се плацика из резервоара, но проблема го има независимо от това дали имам малко или много в него + звука е прекалено рязък за да го идва чак от резервоара.

Вторият проблем се появява постоянно напоследък, и той е че когато "настъпя" джипа, например на магистралата като започна да ускорявам, се чува едно тропане, което според мен не е от двигателя, а някъде по линията на ръчната спирачка/зад нея (като ориентир от коя посока чувам звука). В добавка към него, усещам и силна вибрация на същото място (усеща се чак на шофьорската седалка.. Този проблем се проявава независимо от скоростта или предавката, т.е. независимо дали настъпвам от 40-50 нагоре или от 110 нагоре, и дали карам на D, 1 или 2. Започна ли даускорявам, докато не пусна напълно педала тропането продължава.

Още веднъж -- благодаря на всички, които ще отделят време да ми отговорят!

От: Странен шум + тропане

Tова, второто е нещо около раздатката и карето на кардана. Там трябва да се гледа за разбито - задвижван вал на раздатката, каре, тампони.

Коментар

Задната ти врата е по хлабава във пантите, или не е регулирана правилно.Търка се в уплатнението,напръскай уплатненията на вратите със силиконов спрей .За второто може би карето,но тогава се чува едно чукане при подаване и отнемане на газта ,най вероятно е гумения тампон на кардана.
      ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

От къде си бре чадо божие? Ако си от Сф-то и около, звънни пък ела, шум през компа е малко трудно.....
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от danaka69 Преглед на мнение
          ...най вероятно е гумения тампон на кардана.
          ????????????
          Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Здравейте, и благодаря на всички отзовали се!

Първият проблем, за съжаление не е от гуменото уплътнение на вратата, тъй като днес пробвах (вкл. и с човек отзад, който да я държи отворена/затворена). Другата седмица ще я водя на доктор. Някой може ли да ми препоръча проверен сервиз в Пловдив или района?

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              От къде си бре чадо божие? Ако си от Сф-то и около, звънни пък ела, шум през компа е малко трудно.....
              То пише откъде съм.И вярно,че през компа е малко трудно...Само си казах мнението.

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                ????????????
                Гумения тампон дето държи раздатката на гредата.

Коментар

Така по-може - тампона на раздатката, не на кардана.
                  Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Здравейте

След обстоен оглед, първият проблем се оказа "изпуснал" амортисьор Предстои смяна и, да се надяваме, решение на проблема След това ще дирим и вторият проблем, благодаря на всички за отделеното време!

Коментар

Първоначално публикуван от bfiery Преглед на мнение
                      Здравейте

След обстоен оглед, първият проблем се оказа "изпуснал" амортисьор Предстои смяна и, да се надяваме, решение на проблема След това ще дирим и вторият проблем, благодаря на всички за отделеното време!
                      Само да вметна - купи си оригиналдъ Мопар-ски от БалкОн Стар. Около 90 лева парчето са и возят мекичко.
                      ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                      Volvo XC90 D5 Executive '12
                      Volvo XC60 D5 Summum '11
                      Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

При мен има такова скърцане - кожата на седалката като седна с дебелия си задник опира в пластмасата под подлакътника.
                        Просто кожата не е вкарана в тела на седалката както трябва и за това опира. Оправя се елементарно, ама не съм се наканил.
                        Suzuki GSXR
                        VW Touareg
                        Mitsubishi Pajero II

Коментар

И какво стана с вториа проблем???

Коментар

Здравейте отново

Съжалявам, че "будя" толкова стара тема, но до сега имаше едно чудене по вторият проблем и тъй като в сервиза, в който обслужвам джипа май го откриха, реших да се консултирам и със съфорумците преди да продължа с наливането на пари в голямата черна дупка а.к.а Jeep a.k.a. Just Empty Every Pocket.. Та..

След като ми смениха каретата това не реши проблема с тропането, който освен при ускоряване взе да се появява и при завиване, особено при обратни завои. Сега ми казаха, че раздатъчната кутия е на път да сдаде багажа и трябва моментално да си намеря нова, тъй като нямало части за отремонтиране на сегашното положение. Тъй като съм научен да проверявам такива неща по няколко пъти, искам да питам дали и каква доза истина има в това твърдение. В случай, че има, дали някой може да ми препоръча магазин/доставчик/т.н. на части откъдето мога да си поръчам нова раздатка. От четенето, което изчетох днес стигнах до заключение, че Grand Cherokee 1999 3.1 TDI използва раздатка "NV247", дано правилно съм разбрал.

Също така, ако някой има добър опит със сервиз/майстори за подобен тип джипове в Пловдив или околността, ще бъда благодарен да го сподели.

Благодаря ви отново!

Коментар

Няма да взимаш нова раздатка, отиваш във Вест Ауто, вадиш 380 лева и взимаш веригата на раздатката, ако тя чука като подадеш по рязко газ, въртиш пълен завой и тн... След като я вземеш, отваряте раздатката и поглеждате зъбите на колелата, ако изглеждат добре направо я слагате и наливаш NV 247 Transmission Fluid задължително!!! Сглобяваш и отстраняваш поредното чукане...
                              R 727cc BB KIT
                              ZJ V8
                              WK2 V6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X