Обява

Свий
Няма добавени обяви.

МАСЛА и течности за нашите джипове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: МАСЛА и течности за нашите джипове

Моето чероки вися два дена на подемника и уж трябваше да вземе 6л.в кутията,се наложи да ходя за още 3л.
    Лесно беше само вчера
    Jeep Cherokee - Liberty 3.7
    Fab Fours Legend
    Nissan Terrano II 2,4

Коментар

Вярно ли е че ако на WJ 4.7 W8 99г. му сипеш 10w40 ще се счупи и ще започне от маслената помпа защото маслото било по-гъсто и налягането било високо и така

Коментар

Първоначално публикуван от matorsko6 Преглед на мнение
        Вярно ли е че ако на WJ 4.7 W8 99г. му сипеш 10w40 ще се счупи и ще започне от маслената помпа защото маслото било по-гъсто и налягането било високо и така
        Не

Коментар

Попитах понеже исках да видя и други мнения понеже вчера си поръчах филтри за смяна и ми предложиха и масло и като разбраха с какво карам от години и се почна една.Ценя вашите мнения.

Коментар

Само с този вискозитет недеи да подържаш скорости по големи от 130-140 , за по продължително време например на магистрала.

Коментар

O.K. С него не съм вдигал повече от120 и то рядко защото на магистрала ми се случва от дъжд на вятър,а и го карам само на бензин нямам газова и при тези скорости се усеща вакуума в резервоара.

Коментар

Първоначално публикуван от matorsko6 Преглед на мнение
                ...карам само на бензин нямам газова и при тези скорости се усеща вакуума в резервоара.
                Как се усеща?
                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

по-скоро психологически, но като ходя Враца-София и обратно сипвам за 80лв. и си ги гълта, а като карам градско всеки ден, за да возя децата две на училище и едно на ясла плюс още други места като сипя за 40лв. за седмица ми стигат.

Коментар

И аз да питам, от 10-на дни съм с Гранд 98г. 2.5тд, на предишните ми коли ползвах полско мосло ЛОТОС и бях супер доволен, обаче сега на този какво да сложа, изчетох за добавките , но как да разбера моят джип дали има шпер или не или е с ЛСД. Гледахме в каталога на Лотос и там дават 15W40 за двигателя, а за диференциалите обикновенно масло. Как да разбера за преден , заден мост и раздатка и скоростна кутия какво да сложа.

Коментар

Здравейте, имам Гранд 2.5 ТДИ, 98г. и не знам къде какви масла да сложа. Досега на леките ми коли слагах ЛОТОС, полско масло от което съм много доволен, но като разгледахме каталога дават двигателно 15w40, което малко не ми се връзва с Благоевградските жеги , за скоростите е декстрон 2, а за дифовете 75w90 обикновенно без добавки. Тук прочетох че за дифовете трябва да е с добавка за шпер. Как мога да разбера дали имам такъв на задния мост, щото е ясно че на предният няма. Като тръгвам на мокро и черен път въртят и двете задни гуми. На БМВ-то го проверявахме като дигна едната задна гума, изключа от скорост и се опитам да завъртя вдигнатото колело, ако не може да се върти значи има шпер, дали и тука е така или го пише някъде.

Коментар

Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнение
                        ..... Слагай Mopar , от масла не се правят икономии !!!
                        Така направих и аз .Взех този комплект и скоро мисля да го използвам.
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:$_57.jpg
Прегледи:1
Размер:45.0 КБ
ID:5706061

Коментар

Първоначално публикуван от GECATA 73 Преглед на мнение
                          ...добавка за шпер. Как мога да разбера дали имам такъв на задния мост, щото е ясно че на предният няма. Като тръгвам на мокро и черен път въртят и двете задни гуми. На БМВ-то го проверявахме като дигна едната задна гума, изключа от скорост и се опитам да завъртя вдигнатото колело, ако не може да се върти значи има шпер, дали и тука е така или го пише някъде.
                          И тука е същата проверка.
                          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Здравейте, колеги
                            днес ходих на сервиз да ми сменят маслото на АСК и там излезе че тоя Мопар АТФ +4 го дава за 4.7 мотора.
                            Аз съм с 2.7 ,това дали ще е проблем?

Коментар

Първоначално публикуван от ilker80 Преглед на мнение
                              Здравейте, колеги
                              днес ходих на сервиз да ми сменят маслото на АСК и там излезе че тоя Мопар АТФ +4 го дава за 4.7 мотора.
                              Аз съм с 2.7 ,това дали ще е проблем?
                              Смени сервиза !

Коментар

Първоначално публикуван от caby Преглед на мнение
                                Смени сервиза !
                                Сервиза са му казали много правилно за 4.7.
                                На 2.7 по принцип се сипва друго масло в кутията.
                                WG 2.7 CRD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X