Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трудно палене на 2,5 TD на VM

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Трудно палене на 2,5 TD на VM

Та проблема е следния. Когато не го връткам глигана известно време пали трудно, като понякога направо си ми сваля акумулатора! Мислех, че е от него (акумулатора), но не е (дадох го на профилактика - държи си напражение при товар и .н.т.). Свещите не съм ги свалял да ги гледам дали им греят само връхчетата, но са мерени с мултицет и поне няма изгорели! Имам сложен клапан на горивото преди помпата (не съм го тествал, да видя работи ли - така го взех джипа)! Иначе като запали, работи гладко и върви на поразия! Въпросите ми са следните: Че е въздух най-вероятно е ясно. Къде е най-вероятния проблем?! Андро ми каза, че може да е необходима центровка на нафтовата помпа! В какво се изразява тя? Дали да не подкарам всичко от резервоара до двигателя (подмяна на маркучи) - един вид да "вържа попа"? Очаквам идеите ви...

Поздрави

От: Трудно палене на 2,5 TD на VM

Докарай го, да видя подгрянето, после ще го закачим на туба с нафта и прозрачни маркучи. Ако няма въздух ще мерим предварението и центровка. Дюзите също ще искат стенд и реглаж.
    Поздрави!

Коментар

Вторник - сряда ме чакай! Ще се обадя предварително! Проблема взе да се задълбочава - пали все по-трудно! Върти стартера на откат, мирише на нафта от ауспуха, претриса леко двигателя, но няма добра детонация да запали! Вчера взех акумулатора от профилактика - има ток да те убие, но въпреки това се наложи да му пръсна малко етер в шнорхела да го запаля!

Поздрави

Коментар

Щом мирише на нафта малко вероятно е да е въздух. Дано да е свещи, че центровката на помпата при теб е трудоемка.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
          Щом мирише на нафта малко вероятно е да е въздух. Дано да е свещи, че центровката на помпата при теб е трудоемка.
          Започва да мирише на нафта след 3-4ти опит за запалване! Макар да е топло времето навън, подгрявам по два пъти и въртя без газ, но не ще! При запалване, след като изгори етера, оборотите са нормални и няма дим (изпуши малко само докато запали - гъст и мазен черен дим)! Когато успея да го излъжа без етер, оборотите пак са си ОК, веднага си нарежда цилиндрите и от към пушеци всичко е в норма.

Поздрави

Коментар

Абе я боцни маркуча за входяща нафта в едно шише с нафта и пробвай така да запалиш
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
              Започва да мирише на нафта след 3-4ти опит за запалване! Макар да е топло времето навън, подгрявам по два пъти и въртя без газ, но не ще! При запалване, след като изгори етера, оборотите са нормални и няма дим (изпуши малко само докато запали - гъст и мазен черен дим)! Когато успея да го излъжа без етер, оборотите пак са си ОК, веднага си нарежда цилиндрите и от към пушеци всичко е в норма.

Поздрави

Така беше и моя,четири нови свещи и си готов

п.п провери и дали идва ток до свещите,те може и да работят но да не идва ток до тях,от ляво на мотора има една черна кутия с бушони (не до в.филтъра от другата страна)там има бушон и реле провери ги
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Абе ще отида до Андро и ще изключим възможностите една по една... Кое е най-лошото което може да е причината (плащам данъци този месец и ме боли зъб ) от към ремонт (пари)..?!

Поздрави

Коментар

аз също имам клапан за горивото, но поне 1-2 пъти се налага да го чистя, защото вътре влиза някакво боклуче и го оставя леко отворен... проверете го и него

Коментар

Абе ще отида до Андро и ще изключим възможностите една по една... Кое е най-лошото което може да е причината (плащам данъци този месец и ме боли зъб ) от към ремонт (пари)..?!

Поздрави
                    Лошо не вярвам да има. Индикации за ниска компресия няма. Най много да се разгражда всичко отпред на блока и отзад на помпата, и да се качват дюзите на стенд.

Коментар

Ами идвам с рубашките в такъв случай и разкачам (нали се сещаш, че това включва булбар, лебедка, маска, радиатори - поне ще ги накисна да ги промием качествено)! Два-три дена омазан под глигана на чист въздух ще ми се отразят добре (надявам се да не се разбутали скарата )! Тя и лебедката е за профилактика... Имам за смяна дискове и накладки на спирачките.. Абе край няма!

Поздрави

Коментар

Ами идвам с рубашките в такъв случай и разкачам (нали се сещаш, че това включва булбар, лебедка, маска, радиатори...

Поздрави
                        Чак пък толкова няма да се задълбаваме. А и имам някакви спомени че лебедката я заварихме по нечии препоръки.
                        Ама няма страшно, ако толкова си работен има резак.

Коментар

Сега два болта на проблем ли ще ги правим..?!

Коментар

Първоначално публикуван от D.Bonev Преглед на мнение
                            Така беше и моя,четири нови свещи и си готов

п.п провери и дали идва ток до свещите,те може и да работят но да не идва ток до тях,от ляво на мотора има една черна кутия с бушони (не до в.филтъра от другата страна)там има бушон и реле провери ги
                            При тези температури свещите не би трябвало да са проблем.Поздрав!
                            Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

с този мотор и +40 градуса да е навън, пак иска подгряване...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X