Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проверка историята на Jeep?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проверка историята на Jeep?

Чакай сега, това са две коренно различни неща. Проверка за това дали е открадната или се търси някъде могат да ти дадат от балканстар или ако подадеш молба в КАТ да направят международно запитване. Понекога дори те сами го изискват и се чака около месец преди да ти регистрират колата.
    Z06 = Seven liters of pure troublemaker!

Коментар

Първоначално публикуван от Mumko Преглед на мнение
      Чакай сега, това са две коренно различни неща. Проверка за това дали е открадната или се търси някъде могат да ти дадат от балканстар или ако подадеш молба в КАТ да направят международно запитване. Понекога дори те сами го изискват и се чака около месец преди да ти регистрират колата.
      Не са чак толкова коренно различни неща
      Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
      Някой знае ли, от къде може да се намери, подробна информация за дадена кола? Имам предвид, преди покупка на кола втора употреба, да провериш, всичко каквото е възможно от историята на колата.
      Имат значение както техническите, така и "юридическите" недостатъци на една кола - напр. да не можеш да я регистрираш, да не смееш да отскочиш до съседна държава с нея и т.н. Аз като съм питал Carfax и Chrysler за моята, съм се интересувал именно от "всичко", каквото предполагам и Radosl81 има предвид=
      Защото, не знам как с лека ръка се отговаря на много хора - "ходи в Балканстар - те ще ти кажат..." Някой пробвал ли е наистина и видял ли как НИКОЙ в БГ не смее да се ангажира официално и нищо, освен хвърчаща разпечатка "без ангажименти" няма да получи ? И тая работа с проверка в КАТ за Интерпол - някой пробвал ли е да я направи ? Защото аз съм.... и познайте резултата.
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Ама човек какво искаш да кажеш с това? Как искаш някоя фирма да ти даде официален документ за нещо което е информация, най-обикновенна информация за лична употреба. Как мислиш че някой ще ти даде документ който удостоверява че дадена кола не е крадена и с чисто минало ако не е държавен орган? То за хората като се вади свидетелство за съдимост се чака, хем сме всички Българи и сме на отчет от бебета.
        А за Кат и интерпол не мога аз да позная какъв е резултата защото просто не съм врачка. Но веднъж ми се случи да регистрираме една кола и отне месец за да се провери. И колата си излезе чиста.

Коментар

Първоначално публикуван от Mumko Преглед на мнение
          А за Кат и интерпол не мога аз да позная какъв е резултата защото просто не съм врачка. Но веднъж ми се случи да регистрираме една кола и отне месец за да се провери. И колата си излезе чиста.
          Когато се появиш в КАТ с кола за регистрация, може да ти кажат, че ще правят проверка в Интерпол, да дойдеш след един месец и т.н. Ако отидеш и поискаш проверка за кола, която смяташ да купуваш, отговорът е: "Такива услуги на граждани не извършваме. Освен това не сте собственик на колата, на какво основание искате проверка ?" Т.е. на въпроси "как да проверим колата, която искаме да купим, дали не е крадена, дали е истинска, дали не е била бракувана", недейте да давате съвети: "Иди при дилъра, иди в КАТ", защото просто не са правилни и не вършат никаква работа.

Коментар

Ами значи заключваме темата с: Взимай пък каквото ще да става. Какво толкова да му мислиш на един автомобил. Да беше някой скъп модел да се притесняваш че ще изгориш в няколко стотин хиляди а то.
            А понеже имам вътрешна информация, в Балкан Стар мога да проверят всеки автомобил от марките които предлагат. За кат е същото но и в двата случая явно трябва да имаш човек.

Коментар

Става ама с познати.Намираш контакт със служителка в секретния отдел и и даваш вина.
              Излиза едно продълговато листче 5-6 реда и на него си пише всичко - включително настоящия собственик и дали колата е издирвана или не - в Интерпол.
              Това дето се чака един месец - не знам защо е при положение че имат директна връзка с масива на интерпол и вадят проверката за 5 секунди.Но и аз съм го минавал поради само една цифра различна на рамата от тази на краден автомобил.
              Сега преди да скочите - да знам - незаконно е но това е единствения начин.Иначе колегата горе описа спънките - най-малкото още не сте собственик и нямате право на тази информация.
              Жокер - тази информация може да се извади от кой да е секретен отдел в кой да е областен град и отнема 2 обаждания по 2 мин. през 5 мин всяко.Желание да има от отсрещната страна само.
              BMW X6

Коментар

Не само аз, но и много мои приятели сме се чудили защо базата данни на КАТ, пък и на Интерпол - нали има на сайта им издирвани лица и т.н. е толкова тайна и секретна. Какво им пречи да я направят като имотния регистър - айде да не бъде възможно да въвеждаш произволни регистрационни номера или ЕГН-та на собственици, но напр. по VIN да можеш (срещу някакво заплащане, естествено) да разбереш дали такава кола не се издирва. Както в сайта на МВР можеш да провериш по номер на лична карта дали е валидна. Да, ама не - друго си е така, "по втория начин", с познати и т.н. Пазят си корупционната ниша...

Коментар

МВР и КАТ в частност са толкова закостенели структури че това е все едно да питаш защо кравата има опашка.В Мюнхен в трафик полицията отне точно 20 мин да направят тотален оглед на кола да извадят номера и документи и да си ходя.Кога ще стане така тук?
                  BMW X6

Коментар

Здравейте и от мен!
                    Аз мисля,че темата просто леко се измести и идеята беше историята на JEEP
                    И ако е така и е от по-старото поколение като мен и е учил руски,то ето препратката:
                    http://jeep.avtograd.ru/
                    Тук има всичко за модели,какво,как и коя година се сменя и заменя ))))),според мен това е най-добрият сайт!
                    Надявам се да съм бил полезен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X