Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep - V6 или V8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jeep - V6 или V8

Здравейте,

Бях по-активен във форума за Нивата с многото си въпроси, а сега се прехвърлих в подфорума Джип.
    Смених континента и си търся някакъв 4х4, който да ми замени Нивата и Офроудните преживявания с нея. За разлика от Нивата обаче този автомобил ще ми служи и за семейно превозно средство, та не искам да е толкова шумен като Нивата
    Започнах да тършувам, но тъй като вече съм споменавал, че технически хич ме няма искам малко съвети. Гледам Гранд Чероки - '96 до '99-а година. Гледам също и обикновеното Чероки. Гранда повече ми харесва спор няма, но и Черокито не е зле.
    За Гранда се двоумя между 6 цилиндровия и 8 цилиндровия мотор. Нямам представа какъв градски разход ще ми дава, защото тук за задръстванията това ще ми е притеснително. Сега карам едно Ауди 100 Куатро 2.8 и разхода ми е между 15 и 22 в зависимост от температурата. На -30 в общи линии удрям тавана.
    Другото, което ме интересува е какви са стандартните размери гуми за Гранда и за Черокито? Да си им проверя цената как върви една 4ка гумаци - зимни, летни и офф.
    Ако пък някой от вас има опит с други американски 4х4 ще се радвам да чуя съвети.
    Благодаря предварително на включилите се в темата!

Поздрави!

Мар4
    Suzuki Grand Vitara, V6 2.5L

От: Jeep - V6 или V8

Аз съм фен на 6 цилиндровия редови двигател. Тъй като е много стара разработка от 1962 година, двигателят много лесно се газифицира с нормална газова уредба, без инжекцион и без компютър.
    Моят работи с изпарител Ловато HP. Може да се центрова на икономичен режим и на режим еквивалентен на бензиновия.
    Във икономичен режим си на 15/100 градско, в еквивалентен 20 -25/100, зависи колко ти е тежък крака .
    Голямата икономия се избива, тъй като на празен ход свалям двигателя на 600 оборота без да тресе защото е 6 цилиндров. Няма инжектор, който да впръсква толкоз малко гориво, колкото малко може да дозира плочката.
    Така, че в покой, колата почти не харчи. В София мерим разхода в моточасове, а не в киломери .
    Висококачественото Ловато HP, дава възможност при ускорение рязко да се повиши налягането с обогатена смес, а от там и добър демараж.
    Как е при V8, не зная те май се газифицират само с инжекция.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

И 8ка може с обикновенна газова,но естествено с газовия инж..е по добре.В града по малко от 25л,просто няма начин.Но разликата в вървенето е голяма.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
        , двигателят много лесно се газифицира с нормална газова уредба, без инжекцион и без компютър.
        .
        Че там газ има ли?

Коментар

Само V8 върви два пъти повече а и общо взето гори по-малко и на светофарите наказваш 99% от тъй наречените бегачки
          Михаил Войнов 0988814423

Коментар

Гранд Черокитата имат толкова много модификации и са произведени в такива огромни бройки, че винаги се намира индивидуално най-удобната конфигурация и има "донори" за резервни части.
            Наистина с V8 особено в модификацията 5.9, ускорението е смазващо. Имаш чувството, че трябва да те стържат със шпакла от седалката след ускоряване. И четирите гуми драпат с пълна мощ.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
              Аз съм фен на 6 цилиндровия редови двигател. Тъй като е много стара разработка от 1962 година, двигателят много лесно се газифицира с нормална газова уредба, без инжекцион и без компютър.
              Моят работи с изпарител Ловато HP. Може да се центрова на икономичен режим и на режим еквивалентен на бензиновия.
              Във икономичен режим си на 15/100 градско, в еквивалентен 20 -25/100, зависи колко ти е тежък крака .
              Голямата икономия се избива, тъй като на празен ход свалям двигателя на 600 оборота без да тресе защото е 6 цилиндров. Няма инжектор, който да впръсква толкоз малко гориво, колкото малко може да дозира плочката.
              Така, че в покой, колата почти не харчи. В София мерим разхода в моточасове, а не в киломери .
              Висококачественото Ловато HP, дава възможност при ускорение рязко да се повиши налягането с обогатена смес, а от там и добър демараж.
              Как е при V8, не зная те май се газифицират само с инжекция.

За съжаление Nik тук в канадско, близо до родината на Джипа газифициране просто няма, кара се на бензин и това е. Предполагам, че отново ще се спреш на V6 щом е толкова стара разработка. По принцип старите неща са изпитани и сигурни.

Коментар

Сега ме объркахте още повече

Коментар

"Колкото повече - толкова повече !" V8 според хамериканските сродни форуми харчи по-малко...
                  България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Аз си мисля че трябва да си определиш приоритета, какво искаш точно. Скорост и ускорение - не знам какви са глобите, разход на гориво, не знам какви са цените и доходите ти.
                    Та да си дойден на думата, в случая определящо е мотора, другите работи са им еднакви почти. Редовия мотор е най-надежден като експолоатация. Със здрава глава и доста изпитан във времето. Моя е такъв, прегрявал съм го, като свалихме главата за шлайф се оказа че проблеми никакви. При положение, че го карах на газ и като изтече антифриза карах докато не замръзна изпарителя...
                    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от Map4 Преглед на мнение
                      За съжаление Nik тук в канадско, близо до родината на Джипа газифициране просто няма, кара се на бензин и това е. Предполагам, че отново ще се спреш на V6 щом е толкова стара разработка. По принцип старите неща са изпитани и сигурни.
                      Щом си в Канада, вземай V8. Кефа е несравнимо по голям, върви много добре. И двата двигателя са здрави и надеждни , а V8, 4.7 двигателя е и доста икономичен.

Коментар

На толкова ниски температури разхода ще е друг.
                        Тук могат да ти кажат 20-25л/100, ама там те няма да са толкова.
                        Газова уредба за такива ниски температури въобще не става, то затова и няма.
                        V6 има някакъв на Чероки, ама беше някакъв малък и е по-рядък модел(може там да не е така).А онзи за който говори Nik, си е редови шестцилиндров двигател с обем 4000куб.см.(AMC 242).Според мен, ако не е Гранд, е най-добре този двигател с раздатъчна кутия 242.Там имаш достатъчно мощност (над 180к.с) на сравнително леко купе.Респективно и разхода и вървенето трябва да са приемливи.А тази раздатка е хубава, защото предлага възможност за избор между режим фултайм(като на Нивата), само задно предаване(за икономичност) има бавни предавки и блокиране на междуосевия диференциал(пак като на Нивата).Подробност е, че междуосевия диференциал може да се блокира и на бързи, а на бавни задължително е блокиран(за разлика от Нива).Задните диференциали обикновено са самоблокиращи.Има и такива с ръчна скоростна кутия, за който го влече.
                        Иначе за Гранд, не знам,сигурно има и по-добри комплектации(макар, че и там същата комплектация я има)
                        Последно редактирано от cecoa1; 11-03-11, 10:46.
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Здрасти,

Имам и двата. Първо L6, 4l малък черок, (не знам да има V6). Двигателя за купето си е екстра. Зимата в София с обикновено газово - 25. В големия студ и до 30 на сто. Скоро взехме на жена ми V8, 5.2. Оказва се, че и този двигател не е по-нов от шестака, според руснаците и двата са разработка 1964. Газ още няма. Разход в София - 24/100.

Ако те интересува кой е по-добър, с една дума - Гранда.

Поздрави.
                          JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Вземи си осмак,няма какво да се чудиш повече.235/70/15
                            Успех!
                            Животът е толкова прекрасен!JEEP Grand Cherokee 5,2

Коментар

На грандовете това им е хубавото - имат големи двигатели. Колкото повече, толкаво повече. Американеца не напразно е фен на осемцилиндровия двигател с голяма кубатура. За гранд аз бих избрал някой от осмаците. За черок шестака си е супер.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X