Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем-светещ Check Engine. Ще е добре да го имате предвид.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем-светещ Check Engine. Ще е добре да го имате предвид.

Здравейте......... на вниманието на каращите гранд 2.7црд...
    Преди два дена на магистралата ми светна Check Engine и колата заби на 1ва скорост и така карах до Варна(е верно че ми оставаха 2-3км преди варна,но както и да е) от там директно при майстор на черокита,от там при друг доаен на Check Engine от там при трети....при 1я стоя 2 дена,при втория 3дена ,а третия направо каза че кутията е за ремонт(от тримата нито един не успя да угаси Check Engine и да я подкара в нормален режим и като се има предвид че гранда е 05г 12м и на 80 000 км да е кутия??? абе може и да е)......но съвсем случайно бяхме на механичка и се заприказвахме с един приятел които баща му имал същото чероки и същия проблем и се оказало че проблема е слаб акумулатор....на другия ден извиках човек да го замери и ..........................10.8волта а си палеше без проблем...купих акумулатор и проблема беше решен та да знаете и да го имате предвид...

От: Проблем-светещ Check Engine. Ще е добре да го имате предвид.

Е, чак пък декември 2005г. едва ли е.
    Проблема с акумулатора и кутията е обсъждан не веднъж тука във форума.
    И кутията не забива на първа, а на втора. И нещо не разбирам - как така е светнала в движение? Да не си спирал някъде и след последващо стартиране да е светнала.

Генерален извод - във всяка механичка ще намериш по-добър майстор, от колкото в сервизчетата.
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от vaskoni78 Преглед на мнение
      Здравейте......... на вниманието на каращите гранд 2.7црд...
      Преди два дена на магистралата ми светна Check Engine и колата заби на 1ва скорост и така карах до Варна(е верно че ми оставаха 2-3км преди варна,но както и да е) от там директно при майстор на черокита,от там при друг доаен на Check Engine от там при трети....при 1я стоя 2 дена,при втория 3дена ,а третия направо каза че кутията е за ремонт(от тримата нито един не успя да угаси Check Engine и да я подкара в нормален режим и като се има предвид че гранда е 05г 12м и на 80 000 км да е кутия??? абе може и да е)......но съвсем случайно бяхме на механичка и се заприказвахме с един приятел които баща му имал същото чероки и същия проблем и се оказало че проблема е слаб акумулатор....на другия ден извиках човек да го замери и ..........................10.8волта а си палеше без проблем...купих акумулатор и проблема беше решен та да знаете и да го имате предвид...
      Благодаря за инфото...ако беше попрегледал темите тук щеше да си спестиш доста разкарване и главоболие. Ето една подобна - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=104869. В крайна сметка важното е, че си на и извън пътя отново .
      Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Аз,преди почти две години/март 2009/,се прибрах от Мюнхен без акумулатор,със светещ чек и без да гася,със същия двигател.
        Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
          И нещо не разбирам - как така е светнала в движение? Да не си спирал някъде и след последващо стартиране да е светнала.
          може генератора да не зарежда добре и при движение на фарове съчетано с ниска външна температура да е сдал багажа...
          колега провери си генератора дали зарежда коректно.

Коментар

замериха го зарежда перфектно......просто акумулатора беше свършил,все пак е оргиналния и е на 5г и много странно че даваше грешка и в скоростната кутия,но с новия акум. няма проблем

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X