Обява

Свий
Няма добавени обяви.

кога и на каква настилка се кара на бавни скорости:)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: кога и на каква настилка се кара на бавни скорости

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Ми не го обърквай - не може да се кара на бавни на асфалт !
    http://www.jeep.com/en/4x4/how_syste...quadra_trac_2/
    Някой да пише на Jeep да си оправят анимацията. Звукът е добре.

Линка е обяснение на Quadra-Trac II NV245 Full-time която се слага на Grand Cherokee WK 2005-2010
    При нормални пътни условия раздатката разпределя въртящия момент между предния и задния мост в съотношение 48/52
    http://www.wkjeeps.com/wk_4x4.htm

Много често се бърка с Quadra-Trac II NV247 On-demand на Grand Cherokee WJ 1999-2005. Сигурно защото имената са им еднакви. Принципа на действие обаче им е коренно различен.
    http://www.wjjeeps.com/tcases.htm

И двете на бавни са с блокаж и не е хубаво да се карат така на асфалт.

От всички Jeep само Grand Cherokee 1993-1995 има бавни без блокаж.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
      От всички Jeep само Grand Cherokee 1993-1995 има бавни без блокаж.
      Разгеле. Мерси.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        А иначе, който си може, си може и с автоматик, и с ръчка - освен в някои много увъртяни случаи, когато едното е по-добро, с малко.
        Увъртяните случаи са първия дълъг кален баир на който автоматика превключи на горна предавка и се пребиеш или в коя да е локва където го лашкаш 10 минути напред назад и той вземе че гръмне.

За щатите - там сериозният джип за офроуд определено не е чероки, а врангел а те са с ръчки.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ами не е баш така, от доста време се ровя ей тука http://www.pirate4x4.com/forum/showthread.php?t=434304
          и досега дори един случай да насадят ръчка не се сещам. Пък и не са самодейци некви.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Увъртяните случаи са първия дълъг кален баир на който автоматика превключи на горна предавка и се пребиеш
            На горна предавка ще превключи ако има скорост, ако няма скорост ще превключи на по-ниска. И ще го направи много по-бързо от ръчката и без загуба на скорост. Освен това всички автоматици имат ръчен режим.

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            или в коя да е локва където го лашкаш 10 минути напред назад и той вземе че гръмне.
            Ръчките имат защита в такива ситуации. Като се напълни съединителя с вода, няма как да го лашкаш.

Коментар

Имат ръчен режим друг път
              И как па един път не ми се е пълнил съединителя с вода. Не е като да не съм карал по реки
              И освен тва по-смислените джипове имат затворен съединител с отдушник баш по тая причина

ПП Предлагам спора ръчка с/у фтоматик да се премести в отделна тема.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

търтьо, този спор е напълно безпредметен, а аргументите ти - далеч от реалните проблеми на автомата и ръчката. И понеже спорът се е водил в хиляди теми, просто ще трия оттук нататък всичко по въпроса.

Коментар

Доколкото виждам подфорума е JEEP!Какви Ниви,какви Ровери!?Който знае,да пише по темата,а не "на мойта е еди как си".
                  Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

........благодаря за подробните обяснения...попитах защото съм го карал и в кал и в сняг,на баири,но винаги е издрапвал на бързите скорости,а при много стръмни и заледени наклони съм нямал проблем когато мина на ръчни

....от варна съм...но като минавам ще се обадя)
                    Последно редактирано от Чавдар (V93); 16-02-11, 11:04.

Коментар

Първоначално публикуван от Krelion Преглед на мнение
                      Доколкото виждам подфорума е JEEP!Какви Ниви,какви Ровери!?Който знае,да пише по темата,а не "на мойта е еди как си".
                      Това е техническа дискусия, а коментарите за другите марки бяха полезни за разбирането на материята. Ако някой има желание да въвежда нови правила - да си направи групичка и да си покани събеседници.

Коментар

Първоначално публикуван от vaskoni78 Преглед на мнение
                        ........благодаря за подробните обяснения...попитах защото съм го карал и в кал и в сняг,на баири,но винаги е издрапвал на бързите скорости,а при много стръмни и заледени наклони съм нямал проблем когато мина на ръчни
                        Те толкова глупости се изписаха пак в тая тема, че по-добре не ги чети. Карай си винаги на 4All и си свиркай. Включвай бавни само ако закъсаш някъде. Само не разбрах, джипката не е ли Quadra Drive? Ако е така, едва ли ще ти се наложи да ползваш бавните. Поздрави
                        Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                        0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Да, Quadra Drive e, а колкото до ръчните, ползвам ги само като моторна спирачка.

Коментар

Първоначално публикуван от vaskoni78 Преглед на мнение
                            Да, Quadra Drive e, а колкото до ръчните, ползвам ги само като моторна спирачка.
                            когато 1-ва бърза ти е недостатъчно бавна за спускане по голям наклон, ще опреш и до бавните

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
                              Те толкова глупости се изписаха пак в тая тема, че по-добре не ги чети. Карай си винаги на 4All и си свиркай. Включвай бавни само ако закъсаш някъде. Само не разбрах, джипката не е ли Quadra Drive? Ако е така, едва ли ще ти се наложи да ползваш бавните. Поздрави
                              Що бе...?! Те обикновено точно покрай глупостите, стават серьозните и хубави работи... Аз така се запалих по off road-а примерно! Смятам, че темата е много полезна и се изясниха много неща, дори и на стари пушки от форума (не определям себе си като такъв по никакъв начин)!

Поздрави

Коментар

Страхотен въпрос! Аз съм с Liberty 2.8 CRD 2006
                                И мен това ме човъркаше, но по-точно какво аджаба значеха PART TIME, FULL TIME и LO
                                Така де има и 2HI, което си е само задното
                                Всички останали включват 4х4 в различни режими:
                                Full time, може да се използва по всяко време, например ако караш бързо по завои, по скоро за стабилност и сигурност, не блокира алабала и всяка гума се движи сама за себе си с различна скорост
                                Part time, е за лед, сняг и кал блокира алабала и гумите се движат с еднаква скорост
                                Превключването между FULL/PART може да става със скорост не по-голяма от 90км/ч като не натискаш газта.
                                4Lo са бавните, които също имат блокаж и по-голям въртящ момент на двигателя, тоест мощност.
                                Можеш да минеш на този режим само ако "пълзиш" със скорост до 5км/ч, пускаш на свободна скоростния лост и тогава може да смениш другия лост, който е part, full , N и чак тогава 4Lo

Надявам се да съм бил полезен, а това алабала мисля че е моста, не съм много на ти с механиката, но поне знам къде да наливам нафтата.
                                Ако някой знае как е разхода на всички тези режими нека да пише!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X