Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Допълнителен интеркулер на Cherokee 2,5 TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Допълнителен интеркулер на Cherokee 2,5 TD

Извинявам се подвел съм те сега питах гугъл и там инфото което открих е : Max boost pressure 1 bar , max EGT 600- 700°C, and keep an eye on cylinder head temp, if not a short life.

Коментар

Тази температура е на изгорелите газове предполагам..?! И не разбрах 1 бар е максимума до който може да се напомпа тази турбина (тоест моята е пипана вече) или 1 бар е стандартното максимално налягане..?!! Останалото го знаем..?!

Благодаря за инфото

Коментар

На моя мъртвец 2.1 турбината надуваше на 0.7 аз я вдигнах до 1.2 после увеличих малко нафтичка и тои уживя .
        При теб пробваи първо да увеличиш нафтата и после турбината .
        Така можеш да го истискаш много но и ще гори много .
        Важно е да помниш че богата смес гори при по ниска температура .

Коментар

Вярвам на Андро, няма да му е за сефте! Просто искаме да разберем колко е надув-а на турбото фабрично, за да разберем дали е пипано вече! Иначе турбината работи перфектно... Няма, 2,3,4 - докато натиснеш газта и заспива на 1 бар... Моята турбина е Гарет, твоята каква е..?!

Поздрави

Коментар

Има проблем с настройките на помпата. Болта за оборотите на празен ход е отзад на помпата. Може да се стигне до него след много разглобяване. Проблема е че няма как двигателя да работи и оборотите да се настройват, или поне още не съм измислил как!?

Коментар

Ще си изкараш весело! Оправяйте се с Брадата...!! Не трябваше да се радваш, че днеска разкара оня Гранд от гаража... Но вие с Глигана се погаждате! Ще се разберете и този път.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
                За идеята "по-добре сложи по-голям" - черна точка! На черока питата на интеркулера е колкото на радиатора на двигателя почти (май е най-голямата слагана на автомобил с такива габарити) и за по-голяма ще трябва да взема от камион, а няма да имам къде да я сложа..!!!...
                Тогава като съм го чел това не се бях замислял, ама днес се сетих за този кулер. Май и той не ти е много оригинален. Щото заводския е доста малък, един такъв завит на две като пица калцоне и седи под радиатора за антифриза.

http://iauto.bg/index.php?m=71&lang=...0490&f=2179661

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:224.jpg
Прегледи:1
Размер:11.6 КБ
ID:5258371Натиснете снимката за да я уголемите

Име:223.jpg
Размер:51.2 КБ
ID:5258372Натиснете снимката за да я уголемите

Име:222.jpg
Размер:52.1 КБ
ID:5258373[QUOTE=Marto-
                Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Кулера ми е същия (оригиналния е), но ако си обърнал внимание питите са две (поне на мен и на Андро друг с такава конструкция не ни е известен) - свързани помежду им, като топлия въздух от турбото влиза във задната, а студения излиза от предната - към смукателните колектори. Ако сметнеш общата разгърната площ на двете пити ще видиш, че той си е наистина голям - 1200 кв. см. срещу 800 кв. см. на Паджеро 2.8 TDI (за сравнение)! Няма място за по-голям нито на мястото на оригиналния, нито има място за втори под капака! Темата има развитие, но ще пиша след като направя полеви тестове на подобренията..!!

Поздрави

Коментар

Днес направих тестове на глигана, след като надухме турбината и пуснахме още нафта. Изключително подобрена динамика, времето за реакцията на двигателя след подаване на газ е съкратено на половина, със 120 км/ч на 5-та след натискане на газта - ускорява така, че се усеща "залепване" за седалката, десет метров 45 градусов наклон - от място на 2-ра "бавни" с половината газ за 2 сек! Не показа признаци за прекомерно греене (стрелката не е мърдала от 83 градуса), нито разхода е толкова фрапиращ! Повече от доволен съм! Предстои сваляне на радиаторите за промиване и заменянето на маркучите на кулера с тръби... Мисля, че концепцията ще проработи!

Поздрави

Коментар

Хареса ми как джипа икочи от реката! Усещането за повече мощ ни кара по смело да атакуваме такива препядствия и успешно да ги преодоляваме.
                      Поздравления на "пилота"!

Коментар

Имаше коментари от типа: - С този джип изглежда толкова лесно...! Мисля да си добавя в подписа след джипката и фразата "леко пипнат By Andro 160".
                        Пилота е нищо, ако в бокса цари безхаберие... Затова - браво на Майстора!

Поздрави
                        Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 14-03-11, 09:09.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X