Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Xenon H4 Cherokee XJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Xenon H4 Cherokee XJ

Влади благодаря за снимката . И да - това е бутончето дето е в ляво. Явно при мен се получава някакво омешване в токовете. Преди време светеха на габарит само крушките които светят и при натискане на спирачката, а сега светят и най-долните дето са за мъгла. Натискайки това копче, най-просто, казано когато съм на габарит (светят само мигачите, под фаровете и тея малките габаритчета в оранжевите триъгълни отстрани) светват крушките ама слабо. Затова мислех, че това е опция дневни светлини - подава по-малко напрежение на крушките с цел щадене на въпросните, уви явно нещо се е омешало . Вчера разглобявах ключа дето е за пускане на фаровете (дърпалката), че нещо ми се губеше таблото от време на време. Поучистих го и смазах - ще видим до кога ще искара.
    Мисълта ми беше друга, не ми пречи, че светят и светлините за мъгла - таман се гледа по-хубаво, ако въпросното копче дава примерно 6V или някакво друго напрежение на крушките при евентуално поставяне на ксенон биха ли изгорели примерно ако без да искам натисна копчета и вместо 12v им подам 6v ?
    Тъй като знам, че сте Jeepers хвърлете по едно око е може и две

Поздрави !

Коментар

Дневни светлини като понятие мисля идва доста по напред в годините от тези на XJ
      Не вярвам да има нещо такова фабрично. В светлоотразителите отпред (оранжевите, вертикални) има заготовка за крушка. Предполагам тя е за щатските версии, където няма в самия фар крушка-габарит. Габаритът е във въпросните вертикални светлоотразители. Това са си габарити и в щатите.

Мисля си, че някой е навързал умишлено нещо през ключа!?
      Аз примерно го използвах да си вържа светлините на покрива през него.
      Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
      0888/00-55-37

Коментар

Ами де да знам какво се случва. При моя на габарит си светят мигачите (по-слабо отколкото когато сети мигача) и въпросните светлоотразители (при мен там си има крушка). Де да знам освен утре да сваля фара и да замеря какво напрежение дава и да го шонтирам, така или иначе не ми трябва. Въпросът остава на по-ниско напрежение от 12V ще изгорят ли ксеноните, за да знам да шунтирам ли въпросния бутон или да си стои .

Поздрави !
        Последно редактирано от I.Stoyanov; 17-10-12, 20:20.

Коментар

Ами поне аз си мисля, че някой си е играл да си прави по-светещ и интересен джипа.
          Доколкото разбирам имаш в момента габарити и във фара и във вертикалния мигач, а същевременно имаш и двоен мигач (хоризонтален и вертикален).
          Ако е така ясно, че е пипано с такава цел. А като включиш бутона за стоповете за мъгла може да не ти прехвърля тоци, а просто да ти се товари системата и затова да намалява интензитета на светлините.
          Не знам, гадая просто.
          Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
          0888/00-55-37

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X