Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee WJ: кой двигател?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Grand Cherokee WJ: кой двигател?

Първоначално публикуван от SGM Преглед на мнение
    Извинения към Михаил Войнов ако грешно ме е разбрал. Аз тази кола не съм я виждал, освен на снимка. Мога само да предложа, за яснота, да качи снимка на въпросния номер, за да се види ясно и от всички какво е състоянието.

Основния въпрос в темата беше с какъв двигател да е колата и за какво да се оглеждам. Някакви допълнителни съвети по втората част от въпроса
    Абсолютно си прав. Това си е твоята тема и тук е редно да обсъдим поставените технически въпроси. В тази връзка успя ли да тестваш няколко Jeep-a с бензин и дизел? Така най-добре би могъл да прецениш дали "тази" мощност те устройва или не. После в специализиран сервиз на колега от форума....за преглед на ходова част и компютърна диагностика. Напиши откъде си.....така може колеги от региона да ти спомогнат за някой тест драйв. Ако си от Сф нямам нищо против да опиташ и моя дизел, макар да не е Гранд и теста да няма да е 100% адекватен.
    Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Прав си, не съм споменал. От София съм. Благодаря за предложението, но не съм сигурен дали има смисъл - идеята е да разбера как се държи дизеловия гранд. В момента карам лека кола със 156 конски сили двигател (като е била нова), та не съм сигурен как би се държало нещо 1.5-2 пъти по-тежко, с 4х4 със 140 коня под капака. Иначе не съм имал време да обикалям още, за да тествам как вървят. По-скоро ме влече към бензинов мотор, но бих тествал няколко дизела, за да не ги зачерквам просто така.

Коментар

Ти не гледай конете само ами и въртящия момент.Между лека кола и джип има разлика в полза на джипа.

Коментар

Аз говорех за 184 к.с. не за 140 . Както и да е - успех в търсенето и все някой колега с бензин ще се отзове да направите едно пробно.
          Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Добре, нави ме Огромна, макар и малко нахална от моя страна, молба - ако има колега с читав WJ (2.7 CRD), който да има желание да го тествам, за сравнение... Или ако има някой, който да продава такъв читав. Както писах и по-горе - притеснява ме пъргавината на такова нещо и ти по-конкретно в по-висока скорост: да си кажа предварително, за да не се налага да разкарвам някой напразно. Разбира се поемам горивото на колегата + подходящото за времето от деня черпене

Коментар

Щом искаш бегачка, вземай 4,7, а още по-добре някой модифициран SRT.
              ________________________________________________________________________________________
              Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
              HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Не искам бегачка Просто искам нещо, което може да си носи килограмите и не му трябва 1 км чиста права за да изпревари

Коментар

Първоначално публикуван от SGM Преглед на мнение
                  Не искам бегачка Просто искам нещо, което може да си носи килограмите и не му трябва 1 км чиста права за да изпревари
                  Е, точно в това не можеш да заподозреш нито един от дискутираните досега дизелови Jeep /Grand Cherokee -2.7 CRD; 3.1 CRD и Liberty 2.8 CRD/ Колегите се опитаха да изяснят точно това в предишните си постове. Всичките тези дизели имат достатъчно въртящ момент и добра динамика при по-високи скорости, от където и добро ускорение при изпреварване и възможност за поддържане на висока скорост по магистрала. Да не говорим за ускорението, като настъпиш по-рязко газта /kickdown/, при което свалят предавка и нещо надолу.
                  Но наистина е по-добре да се пробва лично всеки един от моделите, като така се види какво е усещането и придобие лично впечатление. За тест на Jeep Liberty 2.8CRD сигурно можете да се договорите с edoors. За "едно кръгче" пробно каране едва ли ще откаже. Успех!
                  Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                  First impression is not always true. Get inspired.
                  Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                  Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Ето ти пример от преди 30-на дни, за нова година отидохме да празнуваме в София три коли: моето ГЧ 4.7 на газ, един приятел с МБ CLS 3.2CDI и МЛ 2.7 цди до София си карахме доста бързо магистрала 150-160, през останалото време 110-120 и ето рзултатите: ГЧ-20 ГАЗ= 27лв за 100км, cls-10.5l дизел= 24.5лв, МЛ- 14.5Л дизел =33.35лв. На еластичност МЛ изостава доста ГЧ и CLS си вървяхме горе долу еднакво , от тук нататък сам си вади заключенията
                    Михаил Войнов 0988814423

Коментар

Аз не си вадя така изводите, за това казах, че надали много хора ще си предложат колите за тест драйв, като знам аз как ги тествам Изводи се вадят зад волана. МЛ-а може да е бил по-тромав но в същото време достатъчно еластичен за нормално каране. Виж ми отговори на мейла там дето те питах

Коментар

Първоначално публикуван от михаил войнов 2 Преглед на мнение
                        Ето ти пример от преди 30-на дни, за нова година отидохме да празнуваме в София три коли: моето ГЧ 4.7 на газ, един приятел с МБ CLS 3.2CDI и МЛ 2.7 цди до София си карахме доста бързо магистрала 150-160, през останалото време 110-120 и ето рзултатите: ГЧ-20 ГАЗ= 27лв за 100км, cls-10.5l дизел= 24.5лв, МЛ- 14.5Л дизел =33.35лв. На еластичност МЛ изостава доста ГЧ и CLS си вървяхме горе долу еднакво , от тук нататък сам си вади заключенията
                        Още един глас за бензина! Не знам за дизелите, но това дето е в подписа ми, хем е "тухла", от 0-100 е за 9.5 сек. Ако искаш тест и си в София, драсни ЛС.
                        JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Мерси
                          "Малък съм още" за ЛС, и благодаря много за предложението, ама както казах към WJ съм се насочил и не виждам много смисъл да тествам различни коли с подобни мотори. Иначе съм карал предимно бензинови двигатели и ги уважавам повече, за това и към такъв съм се насочил. Питах по-скоро за дизелите, понеже колегите ги похвалиха доста и макар и скептично настроен не е редно да ги зачерквам без тест.

Коментар

Да, видях че си се насочил към WJ, но от тях има и с моя двигател, не подобни, а същия. Ходовата част е същата. Само дето моя е по-лек и по-ръбест
                            JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Ако искаш тест на WJ 3.1 TDI драсни тука, в район Младост съм, пък бирата и картофките от тебе ;]
                              R 727cc BB KIT
                              ZJ V8
                              WK2 V6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X