Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee WJ: кой двигател?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Grand Cherokee WJ: кой двигател?

Здравейте,

Наумил съм си да си взема едно GC WJ и умувам с какъв мотор да го взема. Редно е да кажа, че не съм привържаник на дизеловите автомобили, макар никога да не съм притежавал такъв. Карал съм няколко различни марки и модели дизели и никога не съм бил впечатлен. Макар че признавам подобрението в по-новите модели, все още ми се струва, че се държат странно, липсата на тяга в "големите" обороти винаги ме е дразнела.
    Също е редно да отбележа, че ще ми е първото (лично) 4x4. Карал съм най-различни "паркетници" и не съм много offroad фен (доколкото прочетох тенденцията е това да е временно). Последното предполагам защото до сега съм имал само леки коли и "офроуда" ми стига до влизане в някоя кал или на плажа, следователно колата на първо време ще се използва предимно за офроуд каране по асфалт (БГ). Въпроса е породен от почти ексклузивното предлагане на дизелови WJ.

На въпроса: кой двигател препоръчвате да си взема: 3.1 TDI, 2.7 CRD, 4.0L или 4.7V? Нека спомена, че съм привържаник на американските V двигатели и много харесвам поведението им, но за сметка на това никога не съм поддържал кола с такъв мотор и нямам представа колко е капризен. Сигурен съм също така, че различните мотори идват с различни скоростни кутии и раздатки. Доколкото прочетох QD е най-добрата раздатка за WJ. Ще съм благодарен и за някакъв съвет за скоростната кутия, ако има различни опции за еднакви мотори.

Благодаря предварително на всички отзовали се на въпросите ми

П. С. Извинявам се, ако вече има подобен тип тема. Потърсих, но не можах да открия.

От: Grand Cherokee WJ: кой двигател?

Няма подобен тип тема - има много такива теми
    Търсиш пак, четеш и стигаш до следната класация:
    1. 4.7
    2. 4.0
    3. 2.7 CRD
    4. няма (по-точно го изхвърляш от класацията)
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Привет,

Погледни този сайт http://www.jeep.avtograd.ru/Grand_Cherokee/WJ/index.htm има всичко за двигатели, скоростни кутии и т.н.
      Относно двигателите има поне 100 теми и всеки ще ти каже да взимаш 4.7 защото гори като 4.0 но върви повече. За дизелите си е относително - има много колеги тук с 3.1 и 2.7. Болежките на 3.1 са пукане на главите (разбира се в зависимост и от експлоатацията) а на 2.7 дюзите.
      Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Привет (надявам се скоро) бъдещи колеги

Много ви благодаря за мненията и за линка. Разглеждах някакъв подобен руски сайт, но не точно този.
        До тук оставам с впечатлението, че правилно съм се ориентирал към 4.7. За съжаление не успях да намеря много теми за 4.7 и по-конкретно за проблемите им. Може ли някой да ми каже или да ме насочи към типичните болежки на този мотор, а като цяло и типичните за WJ проблеми, за да знам за какво да се ослушвам и оглеждам? Каквото харесам със сигурност ще мине първо през сервиз, но събирам информация предварително, за да мога да отсея кандидатите за сервизно разглеждане. В този ред на мисли дали можете да ми препоръчате сервиз за диагностика преди купуване? Из темите, които изчетох тук останах с впечатлението, че сервиза на vladi333 е добър за ходовата част (а може би и за пълна проверка)? Къде бихте препоръчали да заведа кандидатите за покупка?

Коментар

Ако не те притеснява разхода-4.7 ,а ако те притеснява 4.7 с газ

Коментар

Ориентирали са те вече колегите. Разбира се че 4.7 V8 (ако е Quadra Drive още по-добре) е най добрия избор. И все, пак може да попаднеш на екземпляр, който, да ти вгорчи живота. Моя съвет е, колкто се може по-малко да е поддържан в България. Успех с избора.

http://www.wjjeeps.com/jmenu.htm
            Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
            0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Първо несериозно е да говориш за липса на тяга при големи обороти на дизела.При големи обороти новите дизели ще ти свият дузпата.
              После колегите те съветват за 4.0 и нагоре,
              Колкото повече, толкова повече.Ако искаш компететно мнение обърни си към Quadra или Kinex.Ще трябва повече да потърсиш ама .........
              Щото са един вид други мнения.От доброто старо време.
              Успех.
              Grand Cherokee WJ 4.7 V8
              Това е положението.

Коментар

И от новото и от старото време всеки ще ти каже да си вземеш бензинов Jeep, а те за WJ са 4.0 и 4.7.
                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

не съм съгласен за поддръжката в БГ общо взето всичко си е до човека който го притежава, а и чесно казано всичко което е нов внос си идва със скрити или по -точно прикрити дефекти иначе няма как да е на цена, иначе по темата само 4.7
                  Михаил Войнов 0988814423

Коментар

Хм, нещо успях на 3 пъти да си затрия отговора, за това този път накратко

Благодаря на всички за насоките и помощта. По въпроса каран или не в БГ е същото тото, като покупката на какъвто и да е автомобил втора ръка. Може и да е поддържан, а може и да не е. "Европейците" и "хамериканците" и те не са расли в саксия И те търсят по-евтинкото. Особено пък в последните месеци от карането на което и да е возило.

Относно дизелите само споменах лични впечатления и наблюдения. Не съм притежавал дизелов автомобил, че да мога да му науча всичките чалъми. Карал съм ... може би не повече от 10000 километра такова животно. Предполагам все пак предпочитам бензиновите. Въпроса с карането на 4.7 с гориво за запалки не е истински "въпрос", тъй като нямам никакви роднински връзки в близкия изток или в банковите картели

Oтносно цената никога не съм гонил най-евтиния екземпляр на пазара (тип климатика не работи и геврека е от грешната страна, ама е 5000 лв) Тъй като 1-2 пъти годишно ми се налага да ходя до родината на това возило обмислям и варианта да си харесам там някой добре изглеждащ и в относително добро състояние и да си го докарам тук. Честно казано не ми се занимава особено много с такива операции, понеже никога не съм ги правил и подозирам, че ще се вкарам в сериозен филм

@Михаил Войнов: гледам снимката на профила ти ми е позната Какво е положението с твоята кола? Може и на лични, да не бъркаме темата.

П. С. Не намерих из сайтовете никаква информация, за типични "детски" проблеми с модела, които да са отстранени в годините производство. Има ли някакви значителни промени, например по окачването или функционалноста на оборудването, освен фейслифтовете и новите двигатели и раздатки?

Коментар

Първоначално публикуван от SGM Преглед на мнение
                      ... П. С. Не намерих из сайтовете никаква информация, за типични "детски" проблеми с модела, които да са отстранени в годините производство. ...
                      Разгледай техническите бюлетини, които са пускани за модела.
                      Във форума тук също са дискутирани типични за WJ проблеми.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

колега моя като снимки можеш да го видиш в мобиле , за състоянието му се кръстя с двете ръце , повярвай като го купувах се наглегадах на доста "перфектни' джипки преди да го открия , няма шум нито в дифовете нито в скоростите , може да звучи като клише но аз наистина го продавам спешно защото съм приклещен от банките за повече инфо 0878317640
                        Михаил Войнов 0988814423

Коментар

Първоначално публикуван от михаил войнов 2 Преглед на мнение
                          колега моя като снимки можеш да го видиш в мобиле , за състоянието му се кръстя с двете ръце ...
                          За това можеш ли да кажеш нещо?
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

УАУ! По принцип очаквам подобни неща на горубляне и производните му. Там почти нищо не може да ме изненада: преди няколко години за малко да купя една много красива кола, която беше ясно, че ще има работа по двигателя, но ми беше за втора и не беше проблем да откара 1 месец в бокса. За щастие двигателя и блокира 500м преди да я купя а не 500 м след това

Огромни благодарности на gangstarr, че е решил да сподели с останалите и на Чавдар, че ми посочи темата. Като намеря Избрания ще трябва да ви водя да ви черпя много.

По мнението на gangstarr съдя, че Михаил Войнов е прав за техническото състояние на колата. Очуди ме цената, като за началото на 2000, но може би щях да се разделя с доста сходна сума, ако не бях прочел това.
                            Ако колегата Войнов реши да ревизира сериозно цената (поне 50%) и при много специална уговорка бих се пробвал - все пак в това състояние колата си е вечно моя.

Коментар

Първоначално публикуван от SGM Преглед на мнение
                              УАУ! По принцип очаквам подобни неща на горубляне и производните му. Там почти нищо не може да ме изненада: преди няколко години за малко да купя една много красива кола, която беше ясно, че ще има работа по двигателя, но ми беше за втора и не беше проблем да откара 1 месец в бокса. За щастие двигателя и блокира 500м преди да я купя а не 500 м след това

Огромни благодарности на gangstarr, че е решил да сподели с останалите и на Чавдар, че ми посочи темата. Като намеря Избрания ще трябва да ви водя да ви черпя много.

По мнението на gangstarr съдя, че Михаил Войнов е прав за техническото състояние на колата. Очуди ме цената, като за началото на 2000, но може би щях да се разделя с доста сходна сума, ако не бях прочел това.
                              Ако колегата Войнов реши да ревизира сериозно цената (поне 50%) и при много специална уговорка бих се пробвал - все пак в това състояние колата си е вечно моя.
                              Здравей,

Нека чуем и мнението на "засегнатия" колега и тогава да го съдим. Относно пробването - би могъл ако си от същия град и не се налага смяна на номерата (избягване на КАТ). Отделен е въпроса дали е редно.

Поздрави и успех.
                              Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X