Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лифт на JEEP CHEROKEE XJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Лифт на JEEP CHEROKEE XJ

Марто като си сложил допълнителен лист на ресиорите отзад и по твърди пружини отпред не си ли си удървил окачването ?
    Не виждам защо спориш като след като сам си написал че сте сложили по твърди пружини отпред именно с по голямо сечение и по малък диаметър на витките поради този факт сте променяли и кулите които държат тампона .

Така е! Сложил съм не само по-твърди, но и по-дълги пружини, и по-дълги амове, които са за тези пружини! И амовете и пружините съм ги натоварил с лебедка, плочка, стоманени пети за монтажа на плочката за лебедката и булбара, така че либрите товар върху моста да отговарят на либрите товар за оптимална работа на пружините и амовете (като твърдост, а не като височина) Ако не ги бях натоварил, със сигурност нямаше да имам ходовете, които имам в момента. За по-оптимален резултат се вземат амове с възможност за регулиране на твърдостта спрямо пружините, ама те струват едни други пари, а и поне според мен не си струва да се монтират на джип за разходки, лов, риболов и кратки експедиции като моя.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Rado__ Преглед на мнение
      Моето чероки е с подложки по 3 см отпред и е със сменен централен лист на ресорите отзад (въпросният лист е 3 пъти по-дебел от останалите ) така си го купих . От този който го взех ми обясни , че е ползвал готов лифт кит за чероки , но са сменени и амортесьорите . Отпред имам торсионна щанга без дисконектори отзад нямам (не знам дали някой я е свалял или няма по принцип ) . Ходовете на окачването са много добри , до момента на 3 гуми не съм оставал . С тези ресори и в този вид окачването вози много хубаво , стои високо и има ходове . Предполагам че ако сложиш пружини от 4 литров или дори от дизел ВМ (щот италианците не са жалили чугуна и може би тежи колкото 4л ) ще получиш желаният ефект , ако прекалиш с лифта отпред се слагат биелетки от вранглер , аз така знам .

Дано съм бил полезен .
      Удължените биалетки не решават проблема, защото торсиона отново "участва в играта" и полза никаква - ходовете пак са спънати! Биалетките се удължават ако от лифта са окъсели и няма как да се монтират обратно! Виждал съм дисконектори с възможност за коригиране на дължината, но дори и при тях за да има максимални ходове трябва да се "дисконектнат"... Поне аз до колкото знам Чероки (говоря за нашия модел - без значение на мотора) с торсион на задния мост фабрично няма..

Поздрави

Коментар

Моя имаше сега стои подпряна в единия ъгал на сервиза както съм я свалил комплект с биалетките ако някои я иска да донасе една бира и да идва да я взима .
        Имам и биалетки с дисконектори и полиоретанови втулки но тях не ги знам къде съм ги зафърлил заедно с предната сабилизираща щанга .

Коментар

За тези,които незнаят какво е Body LiftНатиснете снимката за да я уголемите

Име:jeeplift1.jpg
Прегледи:1
Размер:309.7 КБ
ID:5251093

Коментар

Какво е нужно да се направи за да се сложат гуми 265/70/15 ? Т.е. колко минимален лифт,какви джанти (ЕТ) ,ширината ясно.Трябва ли да се подменят бъмпстоповете и да се ограничава диаметъра на завой?
            Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от dimitropolis Преглед на мнение
              Какво е нужно да се направи за да се сложат гуми 265/70/15 ? Т.е. колко минимален лифт,какви джанти (ЕТ) ,ширината ясно.Трябва ли да се подменят бъмпстоповете и да се ограничава диаметъра на завой?
              Поздрави!
              Ако окачването ти е в заводските параметри (не е прекалено уморено), би трябвало 31-ци (посочения от теб размер) да си влезнат без проблем - без да пипаш нищо!

Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X