Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2-3 проблема с Grand Cherokee 2.7 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 2-3 проблема с Grand Cherokee 2.7 CRD

Мерси за пожеланията, разбира се че не се сърдя.

Ето снимка на проблемното място откъдето капеше нафта

За съжаление тамън оправих всички проблеми и се появи нов. Пак свързан с виско печката... Ще пиша в темата за виско печката поне инфото да е систематизирано.

Коментар

Явно тази тема ще я има винаги. Дойде и моят ред. Симптомите ясни, припалва, гасне, после яко въртене докато запали. А зимата не е дошла?! Изчетох темите. Установих, че има мехурчета въздух и при паленето в посочените маркучи става като пяна. Като поработи не се вижда никакъв въздух в маркучите. Дори днес гледах докато колега въртеше и видях, или поне така ми се стори, че в маркуча излизащ от филтъра, след първоначалното палене и загасване въобще нямаше гориво. Горивото се появи докато колегата завърташе за 4-5 път. Първо като мехурче на либела /терзия/, после се напълни целия маркуч и запали. След запалването в двата маркуча, които съм снимал имаше гориво с въздух. Беше си видимо. За съжаление в сервиза на Вл. Вазов имаше само два опръстена и смених този на изхода на филтъра и посочения на снимката /къс, вертикален/, май е към помпата за високо. Искаше ми се да сменя и този под него /входящия от филтъра/Натиснете снимката за да я уголемите

Име:31102011231.jpg
Прегледи:1
Размер:83.2 КБ
ID:5315389Натиснете снимката за да я уголемите

Име:31102011232.jpg
Размер:118.1 КБ
ID:5315390Натиснете снимката за да я уголемите

Име:31102011233.jpg
Размер:110.0 КБ
ID:5315391Натиснете снимката за да я уголемите

Име:31102011234.jpg
Размер:120.6 КБ
ID:5315392, но нямам опръстен.
      Такааа. Това са симптомите. Въпросите са следните. От къде да взема още опръстени, за да сменя всичките. Ако не стане, тогава сигурно ще сменя и маркучите /един опръстен е 3лв, а маркучите .../. Втори въпрос е може ли да дърпа въздух от тези места, а да няма теч на нафта. Около тези бързи връзки е сухо.
      За други проблеми не ми се мисли, дюзи, помпи и т.н. Дано да е това. Не разбирам от дизели, но при толко въздух не знам как ще запали.
      Благодаря.
      Прикачени файлове

Коментар

Евала за таранките...
        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Не са само таранки. Има голо шаранче и платики. Майтапа настрана, днес смених още един опръстен. Остана само най-вътрешния, но моторът беше много топъл. Утре, ако пак направи същия номер, ще го сменя и него.

Коментар

Basko,Помагай приятел. Имам същия проблем с Grand Cherokee 2.7 CRD,т.е. припалва сутрин и после гасне.Каде биха ми го оправили? И какво ще ми струва? Според мен има лек мирис на нафта като отворя капака,но невиждам от каде идва.В кой сервиз са наясно с проблема?

Коментар

Първоначално публикуван от niki jeep Преглед на мнение
              Basko,Помагай приятел. Имам същия проблем с Grand Cherokee 2.7 CRD,т.е. припалва сутрин и после гасне.Каде биха ми го оправили? И какво ще ми струва? Според мен има лек мирис на нафта като отворя капака,но невиждам от каде идва.В кой сервиз са наясно с проблема?
              Той говори за Мерцедес сервиз, на бул. Вл. Вазов 120 в София. Аз лично ходя там при Еди (брадата) и за сега нямам оплаквания (даже напротив). Ако ти е на чалъм - мини и говори с него. Тези О-пръстени май са нещо като консуматива, така че много вероятно след като са свършили да са заредили пак.
              Някъде из темите даже са писали, че са си ги сменяли хората и сами, т.е. не е голяма философия, но ако си човек, който предпочита сигурното без ръцете му да миришат на нафта ти препоръчвам да идеш там.
              Успех!
              Suzuki GSXR
              VW Touareg
              Mitsubishi Pajero II

Коментар

Първоначално публикуван от niki jeep Преглед на мнение
                Здравей, нямаше ме в София, нямах възможности за интернет. Гумички не знам дали има на Вл. Вазов. След като не намерих достатъчно бройки там си взех от един специализиран магазин за опръстени. Точен размер, маслоустойчиви и т.н. Струват в пъти по-малко от оргиналните /не помня, около 40ст./, каквито казват, че са в сервиза. Не знам, но да чукна на дърво, вече нямам проблеми. Дано изкарат повече време. Но наистина май са си консуматив. Сам ги смених, не е и трудно, само най-вътрешната не я смених. Ако пак имам проблем ще сменя и нея. Успех. Ако си оправил проблема sorry за късния отговор.

Коментар

Здравейте,и благодаря за отговорите. А ето и какво направих: Подмених двата О пръстена,които се виждат и са посочени на снимката на PiMPi малко по горе. Сега пали без проблеми,но се появи нов дефект. Тече нафта точно в мястото където двете маркучета за обратната нафта ,излизащи от местата където подмених О пръстените се събират. И то сравнително силен теч. Капе, но доста силно. Тъй като голям студ захвана не можах дори да видя точно

Коментар

Здравейте, има ли желаещи за ски в неделя на х. Ком? Ако някой пожелае може да отидеме заедно. Тръгването от София е в събота слетобяд в 14.00 часа до Берковица 85км. Настаняването е в хотел за една вечер 20 лв. на човек със закуска. В неделя сутринта в 10.00 часа се качваме на х.Ком още 12 км.. Картата за влека за цял ден е 25 лв. за възрастни. И в 16.30 часа след спиране на влека се прибираме в София. Повече информация на тел. 0887195188 До скоро.

Коментар

Здравейте и от мен. Проблемът е същия. по тръбичките има въздух и не пали. Въпроса ми е какъв е размерът на въпросните О пръстени и мога ли да си ги набавя с някаква куриерска фирма, че съм на село и не знам дали наблизо някъде ще мога да ги намеря.

Коментар

Първоначално публикуван от husni Преглед на мнение
                        Здравейте и от мен. Проблемът е същия. по тръбичките има въздух и не пали. Въпроса ми е какъв е размерът на въпросните О пръстени и мога ли да си ги набавя с някаква куриерска фирма, че съм на село и не знам дали наблизо някъде ще мога да ги намеря.
                        Хайде и до мен дойде Утре ще налея малко нафта във филтъра,да спестя малко акумулатора,че му се зави свят няколко дни и ще видим дали има теч.....ако няма сменям и аз тези О рингове и се надявам,че ще се оправи

Коментар

Има ли някои, който да знае точните размери на О пръстените?

Коментар

Днес Събота решихме да изпробваме нещо и вместо да чакам до Понеделник за тези О рингове,сложихме невъзвратен клапан на входният маркуч към горивният филтър и така се надявам горивото да не се връща вечерта и сутринта да въртя акумулатора като луд. Иначе преди това допълнихме филтъра със спринцовка както спомена един колега в един от постовете.След няколко дни ще пиша как е

Коментар

Опита е голямо предимство , особено ако е придобит чрез грешки и бързане , но нали за това са форумите
                              Успех !!!
                              Еди Рангелов : 0885 088 444
                              Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Здравейте,
                                имам следния проблем, някой сблъсквал ли се е с нещо подобно? Февруари месец си купих Гранд Чероки 2.7, 2004 година. Когато го взех известно време се чуваше нещо като пристъргване на желязо, когато предницата на джипа влезе в някаква неравност или минава през легнал полицай например. Ходих по сервизи и ми казаха че нищо му няма и не намериха нищо притеснително. След това този дразнещ звук изчезна до преди месец когато температурите паднаха под нулата. През лятото нищо не се чува, а когато застудее и паднат градусите започва отново. Имам чувството че му замръзва маслото в амортисьорите възможно ли е?
                                Благодаря ви предварително!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X