Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Додж Дуранго

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Додж Дуранго

Честито!Със здраве и безаварийно!
    Пиши подробности:мостове,раздатка,смени ли маслата?
    Животът е толкова прекрасен!JEEP Grand Cherokee 5,2

Коментар

Раздатката е същата като на Димата–241НД.Малко съм го недоскивал неговия –и той бил SLT.Абе парттайм раздатка.Вмомента съм на етап набавяне на масла и консумативи .Задния мост е ДАНА60.Предния не съм лягал още от долу.Окачването отпред е независимо ,торсионно.

Коментар

Какво е това раздатка, какво прави и всички коли ли я имат.
        Питам си ей така за обща култура.

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
          Какво е това раздатка, какво прави и всички коли ли я имат.
          Питам си ей така за обща култура.
          Раздатката е една допълнителна "кутия", след скоростната, която разпределя въртящия момент към задния и предния мост. Имат я само колите, които са 4х4.
          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
            Раздатката е една допълнителна "кутия", след скоростната, която разпределя въртящия момент към задния и предния мост. Имат я само колите, които са 4х4.
            След 10 год. ако съм жив и здрав и поглеждам в горната половина на форума, ще вляза в леко напраднала фаза на познание за колите

Коментар

Майкал ,ти наистинали не знаеш какво е раздатка или се бъзикаш със нас?

Коментар

Първоначално публикуван от gun Преглед на мнение
                Майкал ,ти наистинали не знаеш какво е раздатка или се бъзикаш със нас?
                А ти защо си мислиш, че който има кола трябва да и знае всички чаркове.
                Който ми е отговорил какво е раздатка, знае дали знам или не знам.

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                  След 10 год. ако съм жив и здрав и поглеждам в горната половина на форума, ще вляза в леко напреднала фаза на познание за колите
                  Може би, Майкъл, но в пътеписите ти, ние пък има много какво да научим от тебе. Всеки е добър в някоя област и тази, в която ти си добър ме е радвала многократно, карала ме е да си помечтая един ден и аз да отида на местата, които си снимал и представил. Затова - моите почитания и не се подценявай! Поздрави!
                  Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                  First impression is not always true. Get inspired.
                  Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                  Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Снощи си зареждах акумулатора за да не ме изненада при честите паления и гасене в КАТ за смяна на номера.Забелязах че,окото за ревизиране на състоянието на акумулатора е бяло.Заредих го –позеленя,обаче след една нощ –пак бяло.Чета че нивото на електролита е ниско,обачетой е капсулован,т.е. необслужваем.Съвети някакви за допълване.Иначе си държи ток.

Коментар

Първоначално публикуван от petkof Преглед на мнение
                      Снощи си зареждах акумулатора за да не ме изненада при честите паления и гасене в КАТ за смяна на номера.Забелязах че,окото за ревизиране на състоянието на акумулатора е бяло.Заредих го –позеленя,обаче след една нощ –пак бяло.Чета че нивото на електролита е ниско,обачетой е капсулован,т.е. необслужваем.Съвети някакви за допълване.Иначе си държи ток.
                      Я качи снимка на акумулатора,че скоро един познат ми спореше,че неговия бил капсулован,пък аз му го отворих и му долях дестилирана вода!
                      0осем9осем7шест0осем7едно
                      Миро

Коментар

Какъв е акумулатора, каква марка? И има ли отгоре, под лепенката на капака, пробки за отвиване? Някои акумулатори, макар и необслужваеми, имат под лепенката стандартни пробки, които като се отвият може да се види нивото на електролита и да се измери гъстотата му. Последно, преди да го отпишеш този акумулатор, може да му направиш един цикъл разряд /с някаква крушка/ и после пълен заряд с по-малък заряден ток /2 - 3 А/ за по-дълъг период на зареждане. Смятай времето за зареждане според капацитета на акумулатора /примерно 62Ah = 30 часа х 2А приблизително/. Може просто да не е зареден както трябва, заради чести стартирания и движение на къси разстояния, като при такъв режим той не може да се дозареди достатъчно. Успех!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0081.jpg
Прегледи:1
Размер:86.5 КБ
ID:5234697Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0082.jpg
Размер:91.0 КБ
ID:5234696Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0083.jpg
Размер:65.1 КБ
ID:5234695

Коментар

За съжаление е капсулован, но не пречи да се пробва с т.н. тренировъчен цикъл разряд/заряд и да се види дали няма да се окаже просто недозареден. Поздрави!

Коментар

Питам от любопитство,
                              къде се намира акумулатора в този модел.
                              При моя, акумулатора е под левия калник.

Коментар

Като застанеш срещу джипа –от дясно

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X