Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой двигател да избера - Jeep Grand Cherokee 4.0I или 4.7I V8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой двигател да избера - Jeep Grand Cherokee 4.0I или 4.7I V8

Донякъде си прав, но само донякъде. Старите модели нямат сигурност на пътниците. Повечето са без еърбеци или ако има са само предни. Ние сме 5 членно семейство и 3-те деца трябва да се возят някакси. Джипа няма да го карам сам и затова искам да е малко от малко сигурен. Аз гледам цената да ми дойде около 10к лева, че да не ме е яд като ме ударят както казах. Нали има застрахователи да си я правят. Въпроса е ние вътре да сме невередими. Това че има драскотини тук таме не ме тревожи. Разхода също не ме тревожи понеже за дълго си имам дизелак. Та пак се връщаме в изходна позиция. Кой двигател? Разбрах само къде да гледам/наблягам при оглед. Някой да ми каже как да тествам 4х4 системата? И още нещо. Защо казвате, че може да не е 4х4? Нима има и такива модели?

Коментар

Първоначално публикуван от sky Преглед на мнение
      Донякъде си прав, но само донякъде. Старите модели нямат сигурност на пътниците. Повечето са без еърбеци или ако има са само предни. ... Та пак се връщаме в изходна позиция. Кой двигател? Разбрах само къде да гледам/наблягам при оглед. Някой да ми каже как да тествам 4х4 системата? И още нещо. Защо казвате, че може да не е 4х4? Нима има и такива модели?
      Че ти WJ 1999-2000 за нов модел ли го броиш?!? Аз не знам този модел от тези години да има повече от 2 предни ербега. От 2002 е имало странични, но като опция.
      Честно казано, не разбирам за какво ще ти е този джип, ако ще го караш само в града. Ако идеята ти е, че в него ще сте по-защитени, отколкото в лека кола с подобни размери, аз мисля, че грешиш. В Гранда седиш горе-долу на тази височина, на която би седял и в по-голяма лека кола. За разлика от по-камионестите джипове, където седиш доста по-високо и може да се очаква, че при евентуален страничен удар, той ще попадне под тебе.

За двигател V8-кът е за предпочитане, според мен. Автомобилът може да не е 4х4, защото в Щатите се предлагат и във вариант само със задно. Такива екземпляри стигат и до Европа и човек може да се подлъже по по-ниска цена.
      Освен това, не е като да няма случаи, в които да се предлагат джипове с повреди по трансмисията, липсващи карантии на преден диференциал или пък свален кардан.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Разлика между двигателите 4.0 и 4.7 , като надеждност - няма. И двата са еднакво надеждни и здрави.
        Разход на градско - разликите са минимални, до 15 %. Разхода на градско обаче е голям, при всички случаи си над 15 литра на 100 километра - за бензин. Ако поставиш газова уредба, добави 20 % по-голям разход.
        Ако внезапно се преориентираш към дизел най добро е 2.7 CRD. Всички дизели са Европейска доработка. Американски с нафта няма.
        Дотук с лесните въпроси.
        Джиповете Grand Cherokee, са изключително разпространен автомобил. Затова и автоджамбазите от цял свят са измислили средства да прикриват недостатъците им / макар те да не са много/. Ако не си карал такъе джип, няма как да оцениш здравината на ходовата част. Ако си опитен, няма как да те заблудят с нещо. Затова най-добрият съвет е: закарай джипа в сервиза при Влади 333, нека го проверят. Ако сделката не е в София, пиши къде е да те насочим към сервиз на колега. Ако продавачът откаже тази рутинна процедура, вероятно прикрива някоя "доработка" .
        А какво сме виждали в тази област - просто всичко, до откровенни опити за убийство на клиента .
        Ако все пак се решиш на покупка без профсионална консултация, просто погледни дали има преден кардан, покарай го с 70 - 80 километра и слушай дали не бучи диференциал когато върнеш газта, направи една осморка с минимални радиуси, виж дали не тресе и не щрака и това е. Всички автомобили от този род се характеризират с рязко ускорение при подаване на газ от място. Необичайно рязко, като тролей. Залепват те за седалките. Ако го няма, значи двигателя е не в ред по някаква причина.
        Успех !
        Последно редактирано от Nik Nikolov; 20-11-10, 07:55.
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Благодаря много за съветите. При всички положения джипа няма да се купува от тук и ще се докарва на самоход. Това за предния кардан ясно, ще го погледна. Ако бучи какво значи? Няма масло или? За течове ще го огледам обстойно, но за ръжда да гледам ли? Нормално ли е да ръждясват?

Коментар

Според мен и двата мотора са добри, лично мнение V 8 американски двигател е класика в жанра, /може и да съм пристрастен/, но звука му е направо музика.... 4.0 литровия пък е буквално класика, защото се произважда вече близо 50г. и е доказал себе си във времето, разликата в разода е нищожна, разбирай грамове...
            Леки шумове от дифовете на джип на 200к километра е нещо нормално, в американски сайт четох, че след ремонт по него, пълното отстраняване на шумове, пак е трудно достижимо, защото е необходима много прецизна техника..така че според мен това не е болка за умиране..Ръжда не съм виждал във форуми или на живо някой да се оплаче..но ако е каран 12 месеца в годината на пътища с луга в алпите и това е възможно..
            Раздатката поне при 4.7 винаги е qudra track, а системата quadra drive e такава раздатка плюс самоблокиращи преден и заден диф, което е нещо уникално според мен, но я монтират предимно на дизелите /не мога да си обясня защо/ ако намериш такава е по-добре..
            WJ 99 4.7 V8

Коментар

Колега като купуваш от чужбина не можеш да разбереш тънкостите на един джип. Човек като Vladi 333 примерно може, но и аз и ти да отидем нищо няма да и хванем. От тук в БГ винаги можеш да отидеш на сервиз и за 30 мин да се разбере всичко по колата. Казвам ти го от гледна точка на човек занимащ се с внос на автомобили втора употреба.

Относно километрите, не сте прави, има коли на по-много малко километри. Ноември като бях в Италия имаше едно WJ Laredo 2.7 CRD на 50 000 за 8 000 EUR! Вярно, че парите са доста, но ако човек иска да си го кара 3-4 години, поне според мен е за предпочитане!
              Последно редактирано от slav_iliev; 13-12-10, 17:12.

Коментар

Здрасти,
                виж сега,вземи си 4.0. ще ти е по безпроблемен,надежден,сигурен и непретенциозен към подръжката. върви с евтино масло на двигателя. за автоматика не знам на колко се сменя. но сигурно е както на вси4ки автоматици. ина4е са здрави скорости. дали ще е селект трак или куадра трак- няма никакво значение за теб щом ще се возите семеино.о6те пове4е за града. важното е да са ти еднакви гумите и да ги въртиш /предни-задни/ на 10000 км. впрочем,както е на всички 4по4 /AWD,4WD/. но това не се гледа при покупката-после. между впрочем,на извън грацко ще ти даде 11/100. ако имаш газово ще надминеш по икономия и дизел и чудо.
                V8 е за спортен дух хора. не за семеиството. няма да чуваш разликата от рева на децата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X