От: ABS система на XJ'1996
Да-а-а-а, значи "къмпинг-газ" съдчето е на т.нар. според терминологията на "Крайслер" HCU и ще да се намира в моторния отсек, за разлика от старото VW, където е под багажника. Само съвета с лампата, не мисля, че е удачен - всички табла имат гнездо за такава лампа, ама едва ли са се набутали пинтиите от "Крайслер" да сложат такава, ако фабрично не са сложили ABS. Колегата ще си помисли, че поради повреда, предишният собственик е махнал лампата... По-добре направо да търси HCU-то и датчици по колелата.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ABS система на XJ'1996
Свий
X
-
Сигурен начин да се разбере дали даден автомобил има ABS е да се погледне под предния капак в моторния отсек. Там трябва да има един специфичен модул, в който влизат спирачните тръбопроводи, излизащи от спирачната помпа. Това е т.н. Hydraulic Control Unit /HCU/. Ето една снимка, на която се вижда къде се намира този модул в Cherokee KJ /Liberty/.
Поздрави!Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
-
Това е доста странно, поради факта, че от тази джаджа, трябва да ходят хидравлични тръби(маркучи) до всичките гуми, както и един от помпата до него.Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
Да-а-а-а, значи "къмпинг-газ" съдчето е на т.нар. според терминологията на "Крайслер" HCU и ще да се намира в моторния отсек, за разлика от старото VW, където е под багажника..
Няма как да е в багажника!
Горе писах, какво е това под десния малък капак в багажника на Пасат 91г.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеТова е доста странно, поради факта, че от тази джаджа, трябва да ходят хидравлични тръби(маркучи) до всичките гуми, както и един от помпата до него.
Няма как да е в багажника!
Горе писах, какво е това под десния малък капак в багажника на Пасат 91г.
Пенчо, не съм се завирал под колата да гледам какви тръби излизат от това нещо. Просто изглежда като повечето, показани в линка за търсене на картинки в "Гугъл", който съм пуснал - същото нещо, с въпросния "съд" нагоре (гледано от капака, който чичо Ханс от VW грижливо е изработил) и прилича на къмпинг-газ бутилка, но е черно, под него се вижда нещо като разпределител и сигурно има разни тръби...
Имам още три капака в багажника, освен този (и големия, под който е резервната гума), не съм ги отварял вече 7 години, да видя какво има там, просто този беше доста голям и затова надникнах
Извън темата е, но заради тази "Пасатка" така ми се вдигнаха представите и критериите за кола, че всичко друго след нея беше голямо разочарование
(вкл. и джипката в подписа, тя поне компенсира с други способности
). Затова си пазя VW-то и сигурно ще ме погребат в него, вместо в ковчег.
А, също така, капакът, за който говоря, е отляво на резервната гума. Отдясно има друг - трябва да видя какво има там.В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
-
Щом имаш такъв модул, значи има и ABS. А и едва ли ще сложат допълнително реле и бушон на позицията за ABS модула, ако няма монтирана такава система.walker: В двигателния отсек имам такъв модул, макар и да не прилича на този на снимката. Освен това ако един автомобил няма ABS, ще има ли реле и предпазители за това?Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
-
колеги, представител на Джийп в БГ до 2000г. е не БС а Инд комерс/представител на Хюндай сега/... те могат да сервизирата всички модели на Джийп до 2000г. за което имат нужното техническо обезпечаване. не е нужно непременно да се тича в БС
не бързам за никъде...
XJ 2.5TD '98
Коментар
-
Вярно, но и там са едни "разбирачи". Преди години, когато си взех XJ- го обслужих там и с маслата беше наред, но не можаха да открият, че единия ми преден диск е крив и бяха едни поръчки на ремонтни комплекти, спирачни апарати и т.н. И пак нищо.
Митко - Фулдата го откри проблема на момента след като свали гумите.
Извинявам се за отклонението.YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)
Коментар
-
Все си мисля, че особено на по-старите коли ABS-ът не е някакъв "фирмен", "собствено производство", а е на "BOSCH" или там "Bendix", т.е. на първопроходците в материята и би могъл да се диагностицира самостоятелно, не непременно в "Балканстар"... въпреки, че в Уикипедия се твърди, че едва ли не "Крайслер" го е измислил
http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-lock_braking_system
В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
-
Аз не съм специалист, но в двигателния отсек при предпазителите има реле за ABS-а. Каква точно е ролята му не знам.Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
Я пак да попитам - а какво реле би трябвало да има за ABS-a, според walker ?
Коментар
-
Първоначално публикуван от walker Преглед на мнениеАз не съм специалист......
Ами като ти дойде музата, освен да звъннеш и да ми се дотъркаляш, да гледаме заедно
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Знам, че винаги си насреща за помощ, но не знам аз кога ще имам възможност да дойда с джипката в София. Благодаря все пак.Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
Ами като ти дойде музата, освен да звъннеш и да ми се дотъркаляш, да гледаме заедно
Коментар
-
да попиша и аз - ако пагледнеш старите теми ще видиш , че съм пускал такава тема преди.В Балканстар ходих - взеха ми 60 лв тогава и не ми помогнаха.Когато АБС не работи лампата естесвено свети и когато ти омръзне да свети махаш релето което правилно си намерил в двигателния отсег при бушоните и спира да свети и естествено няма и шанс да работи АБС.Сигурен ли си ,че релето е ОК.После при здрави датчици и непрекъснати кабели до тях се проверява разстоянието от датчика до гривната(назъбена е) и да не е пълно с кал че импулса няма как да се отчита.При мен и гривната и беше счупено едно парче и ми пращаха от Англия друга.И последно е командния блок(модул на АБС)ами прави проблеми,миналата година на приятел с Вояджър изгоря и след 150 евро от Германия втора употреба АБС отново му работи
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар