То се е видяло че днес ми е денят за въпросите, та нещо което ме гложди откакто купих джипа, докато четох някъде книжката мернах нещо за тегленето и че ако искам да тегля , трябва да изключа нещо от под колата май.И поради тази причина това лято отказах на няколко човека да ги тегля от плажа -хем да им е за урок да не влизат със смешните си аудита.Но въпросът ми е ако тегля ремарке, трябва ли да правя нещо?Колата е Wrangler JK
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Теглене с автоматик
Свий
X
-
От: Теглене с автоматик
Можеш да си теглиш на воля! Джипа е създаден да "влачи мърляците".
Ако е автомат, може да ограничиш О/Д , ако често превключва между скоростите.________________________________________________________________________________________
Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006
-
Първоначално публикуван от MiroK Преглед на мнениеТ................... четох някъде книжката мернах нещо за тегленето и че ако искам да тегля , трябва да изключа нещо от под колата май.И поради тази причина това лято отказах на няколко човека да ги тегля от плажа ................................................Но въпросът ми е ако тегля ремарке, трябва ли да правя нещо?Колата е Wrangler JK
Поздрави!Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
-
Първоначално публикуван от MiroK Преглед на мнение...Колата е Wrangler JK0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
MiroK - не си разбрал за OD-то. То е нещо като 5-та предавка. Проблема е, че когато теглиш автоматика постоянно (разбира се при определена скорост) ще превключва между 4-та и 5-та и това ще го натоварва непрепоръчително много. Следователно е по-добре да изключиш OD-то да ти е мирна главата докато теглиш. Не вярвам да е проблем да го изключиш и по време на теглене, но просто си го изключи преди да тръгнеш.Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD
Коментар
-
Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнениеMiroK - не си разбрал за OD-то. То е нещо като 5-та предавка. Проблема е, че когато теглиш автоматика постоянно (разбира се при определена скорост) ще превключва между 4-та и 5-та и това ще го натоварва непрепоръчително много. Следователно е по-добре да изключиш OD-то да ти е мирна главата докато теглиш. Не вярвам да е проблем да го изключиш и по време на теглене, но просто си го изключи преди да тръгнеш.
Коментар
-
Няма никакви проблеми за теглене относно АСК. Но при продължително спускане има проблем със спирачките, които бързо загряват но това е за моя модел-WJ. Затова само при спускане използвам двг. за спирачка и превключвам скоростния лост на 2.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Първоначално публикуван от sithius Преглед на мнениеНещо много грешиш колега.ОД-то е именно за това -за забранява включване на повишаваща предавка.Включва се когато са необходими малките а не големите предавки.Прочети във форума доста е изписано по темата......България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеАйде, пак се започна ! Todor_Ninov не е в грешка. Какво значи "повишаваща предавка", наричана "overdrive (OD)" ? С предавателно число < 1 - коляновият вал се върти по-бавно от колелата на автомобила. Точно "5-та" скорост, 6-та и нагоре при механичните кутии. На по-новите автоматици OD-то се изключва, а не "включва" с бутона "O/D off".
Коментар
-
Първоначално публикуван от sithius Преглед на мнениеПри "Паджеро" е както съм го написал.При JEEP немога да кажа как е.Говорим за автоматик а при различните модели е различно.
ПО въпроса за тегленето - Паджерата с фабричен теглич са с 3 пъти по-голям радиатор от тези без теглич. Хубаво е да се има предвид."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Първоначално публикуван от MiroK Преглед на мнениеТо се е видяло че днес ми е денят за въпросите, та нещо което ме гложди откакто купих джипа, докато четох някъде книжката мернах нещо за тегленето и че ако искам да тегля , трябва да изключа нещо от под колата май.И поради тази причина това лято отказах на няколко човека да ги тегля от плажа -хем да им е за урок да не влизат със смешните си аудита.Но въпросът ми е ако тегля ремарке, трябва ли да правя нещо?Колата е Wrangler JKI'm not Lost, I'm Discovering !
088 три 3 четири 0 94 нула - Филип
Коментар
-
Ако говорим за ситуация, при която тебе те теглят - да. Това е "друга бира". Там трябва да се изключи раздатъчната кутия в положение NEUTRAL /N/, а не автоматичната скоростна кутия. Ето примерно как изглежда това при раздатка 242 /Liberty/.
/ползвам "на заем" снимката на колегата edoors/
Така трансмисията ще се отдели от скоростната кутия и в последната няма да се върти нищо. Това е така, защото за да работи нормално автоматът се нуждае от налягане на маслото /ATF/, което пък се създава когато се върти подкачващата помпа, зацепена с входния вал на кутията. А всичко това се върти когато работи двигателя. Поздрави!Последно редактирано от Алекс Маринов; 29-10-10, 13:21.Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар