От: Странен шум при превключване на АСК при Cherokee KJ
Добре дошъл в клуба ! По едно време имах подпис с текст "The only way to save fuel on a Liberty is to sell it", бях си го харесал от американския KJ-форум
Сега... в София е "на моточасове", но общо взето с 50 лв. минавам 100 км. => около 20 на сто (туй в СФ) и нИ щье пущината по-малко
Обаче... не мога да се отърва от навика да се гавря с пернишки "рацерчета" и прочие персонажи, невиждали явно бензинов Jeep
, когато няма задръствания и това също си казва думата. Подобно е и положението на магистрала (предполагам изпитваш сходен кеф от двигателя
). С един резервоар едвам стигам до морето
Засичал съм го 2-3 пъти от празен (светнала резерва) през пълен догоре пак до светнала резерва, при юркане със 160-170 на магистрала и с над 100 по пътища - докарва докъм 17 л. на сто разход. При бавничко каране по "второкласни пътища" - сваля максимум до 15 на сто. Сега... имаше тук във форума един колега някъде от Англия, който разправяше невероятни за мен "басни" за разход от 10-12 на сто, ама той е с петстепенна скоростна кутия, а аз съм с "конвенционалната" 42RLE - три предавки, едната от които директна, както и една повишаваща. По мои наблюдения гръцки и румънски бензин харчи по-малко (ама може би съм предубеден).
Първоначално публикуван от lubopopa
Преглед на мнение
Добре дошъл в клуба ! По едно време имах подпис с текст "The only way to save fuel on a Liberty is to sell it", бях си го харесал от американския KJ-форум 
Коментар