Добро утро на всички.
Вчера установих нещо, което ме безпокои. Когато джипа е в положение на покой, на равно, при превключване на скоростния лост от позиция "P" на позиция "D" се чува изскърцване. Знаете, че не е възможно да се превключва между предавките, ако не е натиснат педала на спирачката. Определено не мисля, че е от АСК. Карам и Нисан "Алмера", при който, когато съм на наклон и е дръпна ръчната спирачка, се чева едно скърцане, което е породено от жилото на ръчната спирачка. При Черо-то знам, че, когато скоростния лост е на положение "паркинг", се активира ръчната спирачка.
 Знаете, че не е възможно да се превключва между предавките, ако не е натиснат педала на спирачката. Определено не мисля, че е от АСК. Карам и Нисан "Алмера", при който, когато съм на наклон и е дръпна ръчната спирачка, се чева едно скърцане, което е породено от жилото на ръчната спирачка. При Черо-то знам, че, когато скоростния лост е на положение "паркинг", се активира ръчната спирачка.
Моля за съвети.
Поздрави. 

Вчера установих нещо, което ме безпокои. Когато джипа е в положение на покой, на равно, при превключване на скоростния лост от позиция "P" на позиция "D" се чува изскърцване.
 Знаете, че не е възможно да се превключва между предавките, ако не е натиснат педала на спирачката. Определено не мисля, че е от АСК. Карам и Нисан "Алмера", при който, когато съм на наклон и е дръпна ръчната спирачка, се чева едно скърцане, което е породено от жилото на ръчната спирачка. При Черо-то знам, че, когато скоростния лост е на положение "паркинг", се активира ръчната спирачка.
 Знаете, че не е възможно да се превключва между предавките, ако не е натиснат педала на спирачката. Определено не мисля, че е от АСК. Карам и Нисан "Алмера", при който, когато съм на наклон и е дръпна ръчната спирачка, се чева едно скърцане, което е породено от жилото на ръчната спирачка. При Черо-то знам, че, когато скоростния лост е на положение "паркинг", се активира ръчната спирачка.Моля за съвети.
Поздрави.

На това Дядо Владо му викаше "автохипохондрия"...
 На това Дядо Владо му викаше "автохипохондрия"... - при мен като местя от P на D или от R на D си се чува тихичко бръмчене и се усеща лек тласък "някъде отзад". Досега съм си мислел, че това е нормално - включва се предавка, почва да "напъва" по кардани и диференциали (нали само натиснатите спирачки го държат ?) и иска да потегли... Сега ще ми кажете, че при вас не се чува ама никакъв звук като включваш "на скорост" ?
 - при мен като местя от P на D или от R на D си се чува тихичко бръмчене и се усеща лек тласък "някъде отзад". Досега съм си мислел, че това е нормално - включва се предавка, почва да "напъва" по кардани и диференциали (нали само натиснатите спирачки го държат ?) и иска да потегли... Сега ще ми кажете, че при вас не се чува ама никакъв звук като включваш "на скорост" ?  

, на "ситроена" ми ( роден по спомени 84г. )си работеше....ама на "Джип4о" (червеното от аватара ми, родено 79г,) изпускаше и на малък наклон
, на "ситроена" ми ( роден по спомени 84г. )си работеше....ама на "Джип4о" (червеното от аватара ми, родено 79г,) изпускаше и на малък наклон
Коментар