Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен шум при превключване на АСК при Cherokee KJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Странен шум при превключване на АСК при Cherokee KJ

Първоначално публикуван от lubopopa Преглед на мнение
    Здрасти,
    на теб колко ти дава разход градски и извън, питам защото моя е със същия мотор? Просто за справка.
    Поздрави
    Добре дошъл в клуба ! По едно време имах подпис с текст "The only way to save fuel on a Liberty is to sell it", бях си го харесал от американския KJ-форум Сега... в София е "на моточасове", но общо взето с 50 лв. минавам 100 км. => около 20 на сто (туй в СФ) и нИ щье пущината по-малко Обаче... не мога да се отърва от навика да се гавря с пернишки "рацерчета" и прочие персонажи, невиждали явно бензинов Jeep , когато няма задръствания и това също си казва думата. Подобно е и положението на магистрала (предполагам изпитваш сходен кеф от двигателя ). С един резервоар едвам стигам до морето Засичал съм го 2-3 пъти от празен (светнала резерва) през пълен догоре пак до светнала резерва, при юркане със 160-170 на магистрала и с над 100 по пътища - докарва докъм 17 л. на сто разход. При бавничко каране по "второкласни пътища" - сваля максимум до 15 на сто. Сега... имаше тук във форума един колега някъде от Англия, който разправяше невероятни за мен "басни" за разход от 10-12 на сто, ама той е с петстепенна скоростна кутия, а аз съм с "конвенционалната" 42RLE - три предавки, едната от които директна, както и една повишаваща. По мои наблюдения гръцки и румънски бензин харчи по-малко (ама може би съм предубеден).
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Значи и при мен е същото, но имам метанова уредба и пести доста пара, но звъка е наистина страхотен,ЗАСЛУЖАВАСИ
      отскоро се возя на Jeep и не мога да разбера как става превкючването между Full Time и Part Time в режим на работа 4Hi , също се питам нормално ли е да се чува остро притракване когато е на 4Hi part time (може би има повреда).
      ps. Когато включа 4hi светва Part time
      Благаря предварително

Коментар

а между впрочем лозунга "The only way to save fuel on a Liberty is to sell it" е страхотен

Коментар

Еййй, защо такава разлика в разхода между дизел и бензин? При мен по пътя със скорост 90-100 харчи около 8/100. По магистрала 130 ми дава 9 - 10/100. Градско Сфийско каране около 11 лятото и 12 зимата. Средно 04.2011 - 11.2011 ми показваше 10.4 среден разхд за "летния" сезон. Тгава го нулирах за да видя "зимния", но напоследък само градско на къси разстояния карам и не знам колко ще е адекватно да използвам термина среден разход.
          Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнение
            Еййй, защо такава разлика в разхода между дизел и бензин? При мен по пътя със скорост 90-100 харчи около 8/100. По магистрала 130 ми дава 9 - 10/100. Градско Сфийско каране около 11 лятото и 12 зимата. Средно 04.2011 - 11.2011 ми показваше 10.4 среден разхд за "летния" сезон. Тгава го нулирах за да видя "зимния", но напоследък само градско на къси разстояния карам и не знам колко ще е адекватно да използвам термина среден разход.
            Всички дизели харчат по-малко от бензиновия еквивалент, а тук имаме почти 1 литър по-голям обем, два цилиндъра повече при бензиновото, технология от... 1964 г. с присаден инжекцион и малко електроника, четиристепенна срещу 5-степенна АСК при дизела и т.н. - нищо чудно не виждам.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
              Всички дизели харчат по-малко от бензиновия еквивалент, а тук имаме почти 1 литър по-голям обем, два цилиндъра повече при бензиновото, технология от... 1964 г. с присаден инжекцион и малко електроника, четиристепенна срещу 5-степенна АСК при дизела и т.н. - нищо чудно не виждам.
              Колега твоя има ли fullTime режим ??? За сега го карам на 2H защото ту има лед ту няма и не смея да влюча 4H PartTime но иначе се кара добре и на него, а на 2H малеее не дава да му дам газ така се усуква тая задница.

Коментар

@ lubopopa Пратил си ми празно лично и кутията ти е пълна .
                Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Първоначално публикуван от lubopopa Преглед на мнение
                  Колега твоя има ли fullTime режим ??? За сега го карам на 2H защото ту има лед ту няма и не смея да влюча 4H PartTime но иначе се кара добре и на него, а на 2H малеее не дава да му дам газ така се усуква тая задница.
                  Няма и при мен. На 4НI си включвай винаги, ако започне да ти прави номера с въртене на задница, после си изключвай, поне системата е провъзгласена за "shift-on-the-fly". В края на краищата няма да ти трябват три ръце - нали си с автомат Миналата седмица по пътя Самоков - Боровец, гледам нещо "спрели" някаква колона коли на уж чистия асфалт, реших да ги заобиколя и хоп - оказа се, че боксувам и не вървя и аз - "черен лед" . Дръпнах си лостчето и бодро подминах колоната. На първия завой реших да изключа "парт-тайма" и пак забоксувах и спрях... Успях да изкарам догоре само благодарение на 4х4, нищо, че беше грапав на вид асфалт.

Коментар

На 2Н наистина много сучат задниците. Първоначално си мислех, че при мен идва от гумите BF Godrich T/A, но май LSD-то в задния диф е "виновника".

Коментар

Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнение
                      На 2Н наистина много сучат задниците. Първоначално си мислех, че при мен идва от гумите BF Godrich T/A, но май LSD-то в задния диф е "виновника".
                      Донякъде да, и LSD-то е виновно, но все пак в този режим /2Hi/ прехвърляш целия въртящ момент само на задния мост. А ако няма нищо кой знае какво в багажника задницата е разтоварена. Случвало ми се е при по-рязко подаване на газ, в завой леко да поднесе и през лятото, на навлажнен асфалт, а що остава на сняг, заледено и т.н.
                      Поздрави!
                      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                      First impression is not always true. Get inspired.
                      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                        Донякъде да, и LSD-то е виновно, но все пак в този режим /2Hi/ прехвърляш целия въртящ момент само на задния мост. А ако няма нищо кой знае какво в багажника задницата е разтоварена. Случвало ми се е при по-рязко подаване на газ, в завой леко да поднесе и през лятото, на навлажнен асфалт, а що остава на сняг, заледено и т.н.
                        Поздрави!

Абсолютно същата история. Бях с един приятел когато карах Jeep-a за подмяна на софтуера до 184 к.с. и ътната настилка беше мокра. Човека реши да изпробва тунинга, подаде по-рязко газ и се завъртя гледайки уплашено .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X