Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЕДНА ИНТЕРЕСНА ТЕМА ЗА WJ 4.7 НА ГАЗ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ЕДНА ИНТЕРЕСНА ТЕМА ЗА WJ 4.7 НА ГАЗ

Първоначално публикуван от михаил войнов 2 Преглед на мнение
    Моята идея беше ако някой колега се е зблъсквал с този да каже и дали все пак няма някакво софтуерно решение да се запазят първоначалните настройки на гасзовото в сервиза и след това да не се влияе от последващите самоадаптации на компа на гранда
    Обикновено газовите компютри се гласят така, че да не предизвикват значима промяна на бензиновите настройки. Това, което разказваш, е или поради грешка в обратната връзка, която се случва само на газ (оттам съмнението за пропуски в запалването), силна асиметрия в дюзите (една от тях много да се различава от другите, различно дълги маркучи, прегънат/прещипан маркуч за газ до някоя дюза) или постепенно деградиращ елемент по газовия път (регулатор на налягане, примерно).

Трите неща си имат решение - пръвото се оправя с нови свещи, второто се гледа на триканален газ-анализатор (високи CO/CH при нормален O2), третото се измерва (налягания и сравняване с референтните от мануала на АГУ). Просто няма какво толкова да се оплеска в една газова уредба.

Коментар

Новите свещи определено отпадат, а и няма кой знае каква разлика след като ги смених и преди това, дюзите поне на външен вид са еднакви от една и съща марка са, въобще всичко по монтажа изглежда перфектно остава проблем с налягането тези дни ще го закарам пак и ще ги накарам да проверят и тези параметри
      Михаил Войнов 0988814423

Коментар

Много за кратко съм карал такова нещо но си спомням че заводските стоиности са му между 16-22 на 100км. бензин . Нормално е компа да се опитва да се настрои на 18-19 газ . При настроика 11-12 газ , за него сигурно стоиностите са като на пушач ойто се намира на връх Еверес и се опитва да слезе по ниско , със цел да не се получи стапяне на бутала от детонационно горене и бедна смес той си гони неговото............................................................................................................................ П.П. единя такъв двигател който съм разглабял беше със две повлекли бутала от газов инжекцион-мога да ви ги покажа някой ден
        Последно редактирано от isuzo; 22-09-10, 09:49.
        МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Колега аз и не искам да ми занижават разхода на газ, доколкото разбрах от момчето в сервиза настройките са такива че образно казано дава 20% разлика между разхода на бензин и газ и като се има предвид че прикаране 90-100км/ч на бензин дава 10.5-11л/100км е съвсем нормално да дава при същите параметри разход от порядъка на 14-15л/100км, което и се постига след реглаж, но след известно време отново го вдига на 18-19л/100км. Поне за мен този разход би трябвало да се получава при скорост от 130-150 км/ч
          Михаил Войнов 0988814423

Коментар

А замислял ли си се че може ГИ като цяло да е калпав.Колко пари струва между другото.

Коментар

2000лв, ако това е критерий
              Михаил Войнов 0988814423

Коментар

Чесно казано от начало нямаше никакви проблеми , а като сезамисля всичко започна някъде след около 10000км пробег, та се замислям дали проблема няма да се окаже в позадръстени филтри на изпарителите .
                Михаил Войнов 0988814423

Коментар

За ГИ е задължително на 10000км. да се сменят филтрите.А засичал ли си на бензин какъв е разхода когато ти вдигне разхода на газ, но не по борд комп а пълно пълно.

Коментар

На бензин пълно пълно не съм. Ще взема аз накрая да сменя ламбда сондите ама
                    Михаил Войнов 0988814423

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X