Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЕДНА ИНТЕРЕСНА ТЕМА ЗА WJ 4.7 НА ГАЗ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ЕДНА ИНТЕРЕСНА ТЕМА ЗА WJ 4.7 НА ГАЗ

Колеги имам следното питане :
    Гранда е оборудван с газов инжекцион, върви прекрасно , но много колебае в разхода при едно и също каране с една и съща скорост и маршрут, когато започне да харчи повече отивам и пренастройвам газовото и така до следващите 1000км нямам проблеми с разхода и след това отново. За мен това се дължи на адаптивните функции на компа понеже импулса от дюзата на газ се получава от импулса на дюзата на бензин променен по определена формула , и след дълго каране на газ компа се пренастойва по по-бедната смес на газ и променя импулса и така се променя и разхода , та идеята ми е някой знае ли как да избегнем този проблем
    Михаил Войнов 0988814423

От: ЕДНА ИНТЕРЕСНА ТЕМА ЗА WJ 4.7 НА ГАЗ

Някой може и да знае. Ако кажеш каква е газовата уредба, къде е монтирана, колко ТОЧНО е колебанието в разхода - определено ще е по-лесно.

Коментар

Уредбата е слагана в техногаз Бургас, след пренастройване при скорост 90-100км/ч - 14.5л, след това при същата скорост 18.5-19л, уредбата е чисто нова изминал съм около 16000км,уредбата е ptgas system708, дюзи 18+
      Михаил Войнов 0988814423

Коментар

Така както разказваш, проверил ли си за неплътности?

Коментар

Ще извиняваш но би ли ми обяснил по сериозно за съжаление съм строителен инжинер не ДВГ, всъщност мислиш че проблема е механичен , а не софтуерен така ли. Между другото забравих да кажа че винаги преди пренастройване на газовата карам джипа поне 150км само на бензин
          Последно редактирано от михаил войнов 2; 17-09-10, 23:39.
          Михаил Войнов 0988814423

Коментар

Под неплътности имам предвид някъде по системата да изпуска газ. Проверява се най-често с гъба и сапунена вода.

Коментар

не мисля че е това , а и няма мирис на газ, и защо разхода се промена винаги след пренастройване
              Последно редактирано от михаил войнов 2; 18-09-10, 08:48.
              Михаил Войнов 0988814423

Коментар

Проблемът е в неправилна настройка в някой от режимите на газовата система.Нещата са взаимосвързани.Мисли логично.Ти обедняваш на газ,но ЕКУ-то почва да компенсира разликата чрез бензиновите дюзи до показателите на които е програмирано да работи.Ако на всяка донастройка само обедняваш в един момент ще ти светне "ЧЕК"-а,защото ЕКУ-то няма да има на къде повече да компенсира.На мен проблема ми намирисва на неправилно избрани газови дюзи.Колко е разликата в милисекундите между бензиновите и газовите дюзи?
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

чесно казано незнам колко милисекунди е разликата , знам само че на документите на газовото пише дюзи18+ и доколкото знам на гранда компютъра е самопрепрограмиращ се (самокоригира си настройките постоянно), а и не мисля че обеднявам сместа тъй като задължително преди това го карам доста на бензин което предполага че компа се е върнал към оптимални настройки на бензин
                  Михаил Войнов 0988814423

Коментар

Той се самоконтролира по ламбда-сонда (една или няколко). За да му бягат настройките на газ, значи имам пропуски в запалването, които по-лесно възникват на газ. Предлагам ти да му поставиш нови кабели и свещи, подходящи за модела, вместо да правиш пътека до газ-сервиза..

Коментар

Свещите ги смених преди по малко от 10000км , като имаш предвид че съм ги взел от БС няма как да не са за модела , а кабели няма защото е всяка свещ бобина. Остава вариант да имам проблем с ламбдите
                      Михаил Войнов 0988814423

Коментар

Може. А как е разходът на бензин?

Коментар

скоро не съм го засичал пълно-пълно, но по average със същата скорост ми дава 11.5-12л
                          Михаил Войнов 0988814423

Коментар

Е, свършиха ми идеите.

Коментар

Моята идея беше ако някой колега се е зблъсквал с този да каже и дали все пак няма някакво софтуерно решение да се запазят първоначалните настройки на гасзовото в сервиза и след това да не се влияе от последващите самоадаптации на компа на гранда
                              Михаил Войнов 0988814423

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X