Обява

Свий
Няма добавени обяви.

от вчера във Вашите редици!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: от вчера във Вашите редици!

Извинявай че ти омазвам темата с тея ремъци. Питах колегите с по новия мотор - на Чероки KJ.
    Твоята щом е 2001г. трябва да е XJ. Или не съм разбрал.
    XJ не е с верига, а със зъбни колелета.
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Здравей onufriz. Когато Януари взех Jeep-а показваше 120 000 км. Закарах го на диагностика в сервиза на vladi_333 в Дружба и се потвърди това показание. Нямах никаква идея какво е сменяно и какво - не и оставих Jeep-a там за тотална подмяна: всички масла, ремъци, ролки, обтегачи, филтри и т.н. Цени както следва:
      - ангренажен ремък - 175 лева
      - обтегач ангренажен ремък - 205 лева
      - ролка ангренажен ремък - 115 лева
      - обслужващ ремък - 125 лева
      - обтегач обслужващ ремък - 315 лева
      - ролка обслужващ ремък - 52.50 лева
      - труд 180 лева
      Всички цени са без ДДС. Цените за консумативите и труда са отделно. Труда е толкова, защото се сваляла маската и фаровете. Казаха ми, че тази подмяна се извършва на 60 000 км. Нямам инфо дали преди да взема Jeep-a тези неща са сменявани или това е първа подмяна, но гарантирано старите ролки, обтегачи и ремъци са абсолютно здрави и си ги пазя за зор заман. Та с две думи - да, страх ме е да карам ако не съм сменил всичко необходимо. И от мерки за безопастност и...защото Jeep-a минава между 2 до 6000 км на месец и с това си вадя хляба. Поздрави
      Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнение
        Здравей onufriz. Когато Януари взех Jeep-а показваше 120 000 км. Закарах го на диагностика в сервиза на vladi_333 в Дружба и се потвърди това показание. Нямах никаква идея какво е сменяно и какво - не и оставих Jeep-a там за тотална подмяна: всички масла, ремъци, ролки, обтегачи, филтри и т.н. Цени както следва:
        - ангренажен ремък - 175 лева
        - обтегач ангренажен ремък - 205 лева
        - ролка ангренажен ремък - 115 лева
        - обслужващ ремък - 125 лева
        - обтегач обслужващ ремък - 315 лева
        - ролка обслужващ ремък - 52.50 лева
        - труд 180 лева
        Всички цени са без ДДС. Цените за консумативите и труда са отделно. Труда е толкова, защото се сваляла маската и фаровете. Казаха ми, че тази подмяна се извършва на 60 000 км. Нямам инфо дали преди да взема Jeep-a тези неща са сменявани или това е първа подмяна, но гарантирано старите ролки, обтегачи и ремъци са абсолютно здрави и си ги пазя за зор заман. Та с две думи - да, страх ме е да карам ако не съм сменил всичко необходимо. И от мерки за безопастност и...защото Jeep-a минава между 2 до 6000 км на месец и с това си вадя хляба. Поздрави
        На мен пък приемчикът в БС ми каза, че първа смяна на ремъка се прави на 100 000 км и струва около 1000 лв с ролките и тн.
        edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Ами може и да е с колела,той каза че не е с ангр. ремък със сигурност. А за темата няма проблем нали затова е форума.
          0899278323-0877500798

Коментар

Почти 1400 лв. но пък си спокоен.
            И защо за Бога ангренажния ремък е два пъти по ефтин от другия? Това е риторичен въпрос.

Никой ли не се е хващал сам да го сменя ангренажния ремък?

Коментар

Аз не съм опитвал. За първи път виждах Jeep през живота си....но дори и сега трудно бих се навил точно с това да се захвана. Виж...нещо по ходовата част по-може.....но никой не ми дава жокер в новата ми тема от днес .
              Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Да си караш дълги години Черокито без аварийно! Двигателят е доста нежен и проблемен, но ако не го форсираш много (все пак е дизел а не бензин) и спазваш предписанията на производителя ще ти служи добре. За джип от преди 10 години, разходът е доста добър в сравнение с останалите марки.
                По въпроса за антифриза само един малък коментар. И етилен гликола и пропилен гликола са безцветни. Цветовете идват от оцветителите и добавките, които се слагат за да се защити радиатора, помпата и съединенията от корозия. Но не е задължително цвета да означава определена добавка. По-точно е да се каже че се дели на "органичен" и "неорганичен" . Органичният е с добавки от органични киселини за предпазване на алуминиеви части. Използва се при коли с алуминиеви радиатори. Обикновено червения цвят е указател (но не е задължително) за органичен антифриз. Неорганичния има добавки от силикати за защита от корозия . Има и един смесен - органични и силикатни добавки. Но не са и само те - има и антибактериални и други. Най-добре е да се използва такъв който е предписан от производителя. Ако не се намира такъв - проверете химическия състав на предписвания и търсете аналогичен отдруг.

Коментар

Съгласен.
                  Въпреки, че по нагоре съм писал за разделяне на антифризите по цветове/състав, виждам, че не съм бил прав. Ето тук например:
                  http://www.castrol.com/liveassets/bp...F_B1421_00.pdf
                  се вижда, че този антифриз е на базата на етилен гликола, пък е зелен.
                  Най добре какъвто препоръчва производителя: 5Year/100,000 Mile Formula (MS-9769),with organic corrosion inhibitors.

Коментар

Днес ходихме с джипа до яз. Сопот. Може би първия път като го карах по магистралата не бях забелязал колко е стабилен в завойте в сравнение с toyota та. Може би защото валеше силен дъжд и аз не смеех да го понастъпя,не че сега съм го карал душмански,нямам този навик,но просто сега ми направи впечатление. Направихме си една хубава разходка и едно екстра хапване с бирички,после малко разходка по язовира с една лодка,на един колега от форума и айде обратно за София.Вратът на семеиството(демек жена ми,че нали аз съм главата)остана много доволна от разходката и от новата придобивка,абе всички са доволни с две думи.В други ден ще му сменя антифриза и след това маслата.
                    0899278323-0877500798

Коментар

Ето го и негоНатиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0115.jpg
Прегледи:1
Размер:97.5 КБ
ID:5205922Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0114.jpg
Размер:134.9 КБ
ID:5205923Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0116.jpg
Размер:128.7 КБ
ID:5205924Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0112.jpg
Прегледи:3
Размер:115.4 КБ
ID:5205925Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0113.jpg
Размер:107.0 КБ
ID:5205926
                      0899278323-0877500798

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X