Здравейте,колеги.от вчера се сдобих с един красавец Jeep 2.5 td limited 2001г.взех го от Плевен и го карах до София.Първите ми впечатления са много добри.преди тва имах toyota hiluh surf.Индианеца ускорява много по добре от toyota та,но пък тя имаше по мека возия,може би се дължи на тва че беше с лифт 2" и беше като лодка.направи ми впечатление че по магистралата при 120-130км. стрелката на темп. стоеше една черта преди 100 и не мърда а като влязох в софия падна малко по сфетофарите.това нормално ли е?сега мисля да сменям антифриз първо после масла и т.н.само да промия радиатора ли или да слагам нещо за промиване?дайте съвет!а и този мотор с верига ли е?малко по натам ще кача и снимки, че сега нямам време.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
от вчера във Вашите редици!
Свий
X
-
От: от вчера във Вашите редици!
Здравей. Честита придобивка и да те радва много и безаварийни километри. На моя Jeep стрелката при висока скорост и/или много топло време достига до средата а по светофарите пада едно деление дори. Предполагам, че и твоята температура е нормална...но не знам тези 100 къде са позиционирани. При мен няма цифри. Колкото до подмяната на антифриза - слагай червен както е отбелязвано многократно във форума. Хубаво е да смениш и всички масла - раздатки, скорости, дифове, двигател и т.н. Има информация кои са препоръчителните масла, както има и тема за части/консумативи, които да те ориентират за актуални цени. Прочети малко повече и за двигателя 2.5....леко е претенциозен и се препоръчва при по-големи натоварвания (например продължително шофиране по магистрала) да се изчака няколко минути преди да бъде загасен. Поздрави и очакваме снимки.Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD
-
мерси.изчетох всичко за този мотор тук което намерих.100 те седи на средата на скалата а стрелката ми беше на едно деление преди това и или малко напред като изпреварвах или малко назад като го задържа на скорост.но не стигаше до 100те.питам щото на touota таняма цифри и незнам дали е нормално.а какъв е тоз червен антифриз марка имам предвид ако знаеш?0899278323-0877500798
Коментар
-
Първоначално публикуван от meto_71 Преглед на мнение...а какъв е тоз червен антифриз ...
Зеления антифриз е нормалния. Сменя се на на две години ( така пише по дебелите книги ). Съдържа етиленглюкол.
Другият е червено-жълто-оранжев. Сменя се на пет години. Съдържа пропиленгликол.
Не се допуска смесването на двата вида.
Въпреки това съм пробвал да смеся 1:1 + вода и даже ги варих в едно канче - не се пресичат, нищо не става. Може би им се влошават качествата. Ако има някой химик да каже.Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
-
Не се пресичат,но задьнва питите,става на тиня вьтре с течение на времето.
Няма значение цвета,има значение на каква основа е охлаждащата течност обаче като интервала на смяна на единия и другия е сьвсем различен.Дадени марки одобряват само даден тип охлаждаща течност и не смесваш с нищо друго както и не доливаш каквото ти падне.Добра течност дьржи по 150 000 километра и поне 5 години.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
честито! почвай ги по ред... двигателно масло, филтър, раздатка и дифове. не е лошо преди зимата да си смениш и горвния филтър. температурата е нормална. ако при загрял двигател обаче ти е слабо парното в купето е възможно да е затлачен радиатора му,често се случва, това затруднява охлаждането на главите.трябва да внимагаш да не прегрееш колата. пука глави.не бързам за никъде...
XJ 2.5TD '98
Коментар
-
HOAT = Hybrid Organic Additive Technology
В предния си пост съм объркал наименованията, за което се извинявам. Оранжевия антифриз е със съдържание на етиленглюкол.
Да, точно така - за Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD, ако предположим, че е около 2003г. антифриза е 5Year/100,000 Mile Formula (MS-9769),with organic corrosion inhibitors или с други думи HOAT (Hybrid Organic Additive Technology). И е оранжев. Няма зелен.
Разрежда се с дистилирана вода 50/50 и се получава темп. на замръзване -37°C.
Смес с 68% концентрат = - 67°C. Това е и съотношението с най ниска точка на замръзване.
100% чист антифриз замръзва при -22°C. За това не е добра идея да се кара с 100% концентрат.Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
-
Днес смених маслото и масления филтър.MOTUL 10w40 6.5 литра така излезе по един каталог. Утре мисля да сменя горивния филтър и да проверя маслата по дифовете и скоростите. Има едни тампони за смяна на напречната щанга отпред и единия тампон на двигателя е тръгнал. Откъде мога да ги взема тези тампони? И горе долу на какви цени са ако някой знае де?Днес го карах при един приятел който ми прави и другата кола и предишния джип прегледа го и каза че няма забележки освен тези тампони.И аз сега съм мноооого хепи.Той по принцип ще е само за лов и палатки ,за в града имам друга кола малка и малолитражна.Абе засега съм много доволен от покупката а и първите ми впечатления са много добри. В събота ще ходим на лов и ще го пробвам как е извън шосето а и тогава ще направя някоя и друга снимка.0899278323-0877500798
Коментар
-
Здравей. Провери в тази тема http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=46852. Тук всеки от нас пише какво е сменил, откъде го е взел и за колко пари за да може да се подготвяме и психически. Има и няколко магазина като Скорпион 13, Вест Ауто....разбира се Балканстар. Може и от нета да си избереш нещо и да си поръчаш. Ето един от линковете http://shop.ebay.com/4-wheel-parts/m....c0.m270.l1313. Успех и...още чакаме снимкиJeep Cherokee Liberty 2.8 CRD
Коментар
-
Може и аз да съм пропуснал, но не съм видял тема за смяна на ангренажен ремък на вашите коли. KJ имам предвид.
Те (ремъците) имат голям срок на експлоатация, но като не знаеш кога последно е сменян и на колко километра е колата(реално) не ви ли е страх да не стане беля.
Сменяте ли ги тези ремъци, на колко километра, как, ролки нещо, колко пари...Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар