Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко въпроса от новобранец за WJ 2.7 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Няколко въпроса от новобранец за WJ 2.7 CRD

Точно така, както и да чуе как се сменят скоростите (за второто, е важно да има същата като моята)
    Audi A6 Avant - 2.7TDI (4F)
    Kawasaki Vulcan S ABS SE '17

LZ1FLY

Коментар

Може да го организираме това - тъкмо ще прецениш сам ефекта от щангата.

Коментар

Ккакьв код за грешка ти дават скоростите при диагностика?
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

@Сашо: Кажи къде и кога ти е удобно и съм там

П.П. Ако не е много нагло да предложите марка и вид масло за двигателя или сервиз в който да са наясно с нещата освен БС?
          Последно редактирано от peerless; 01-09-10, 22:48. Причина: Бях писал по въпрос явно не зададен към мен :)

LZ1FLY

Коментар

Разгледяай темите в които е дискутирано за скоростите на 2.7.Грешка трябва да е записана и при диагностика трябва да излезе и после се определя много точно какьв е проблема и как се отстранява.

ПОПРАВКА

вьпроса ми беше кьм колегата sa4eto2 който се е намесил в темата.Някой ако може нека я цепи.
            Последно редактирано от BENZBOSS; 01-09-10, 23:00.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Ето една тема, подходяща за конкретните "проблеми" със скоростите, която освен всичко останало е в систематизиранат информация. Добавих и линкове към дискусии за правилните масла, проблеми и пр. и си мисля, че ще се получи една доста полезна систематизирана дискусия за въпросната кутия. Четене и търсене му е майката!

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=27719

Първоначално публикуван от peerless Преглед на мнение
              @Сашо: Кажи къде и кога ти е удобно и съм там

П.П. Ако не е много нагло да предложите марка и вид масло за двигателя или сервиз в който да са наясно с нещата освен БС?
              Другата седмица някоя вечер, че сега изчезвам малко.

За маслото на мотора - Мерцедес не препоръчва конкретна марка. Аз поне не намерих. Аз съм за хубав Кастрол или Лики Моли. За синтетика говорим.
              Последно редактирано от Сашо Пунчев; 02-09-10, 12:27.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение

За маслото на мотора - Мерцедес не препоръчва конкретна марка. Аз поне не намерих. Аз съм за хубав Кастрол или Лики Моли. За синтетика говорим.
                МБ229.31 или МБ229.51

http://bevo.mercedes-benz.com/bevoli...ets-sort1.html

Това одобряват от Мерцедес като масла за новите дизели.Почистващи свойства,тьнки маслени канали,катализаторите на новите дизели,температури,новите модели нафта...........тралала............

За идея само - аз карам масло което го няма в нито един списьк одобрен от Мерцедес и за сега нищо им няма на 3 коли,но и са друга генерация мотори.Според мен е добре да се придьржаш кьм спецификацията на Мерцедес или Крайслер при мотора който караш,а вече колко ще е оригинално маслото и от кьде да го вземеш ти си знаеш.

Оп да си допьлня по вьпроса сьс синтетиката.Мерцедес отнесе глоба от тукашен сьд,платиха около 60 000 000 за това,че не бяха написали задьлжително да се ползва синтетика на едни мотори и след множество проблеми го отнесоха.Колко е важно да се ползва масло по спецификации вече всеки си решава,но на едни мотори едни масла не им понасят много,на старите модели не им пречи маслото,там може с почти какво да е,на новичките караш по списька горе.
                Мерцедес има спецификация за всяка една течност,че и за горивото даже,нафта по спецификация,смях в залата - това няма как да стане,но поне масла и антифриз да са в нормата,че много боли после.
                Последно редактирано от BENZBOSS; 02-09-10, 20:55.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Ами днес взех 8 литра Motul 5W40, взех 8, защото по каталози на jeep е 6.5 литра, а по тези на мерцедес ML - 7 и нещо... утре ще видим колко е точно
                  Надявам се да е читаво това масло, никога не съм карал с тази марка... някой кара ли с него, да казва докато е време ако не е читаво да го сменям...

Още една питанка относно антифриза - какъв, от къде... мерси предварително!

LZ1FLY

Коментар

Стегни се малко... антифриза трябва да е от този дето не замръзва през зимата . Такива въпроси ги прощавам само заради тая риба дето си я опънал на аватара...

Коментар

Motul 8100 X-clean 5W-40 ако това си взел си по МБ спец.Джипката може да идва с друг маслен радиатор или с друг картер / тук не сьм много в час / и от там да я има тая разлика в количеството масло.

Антифриз 325.0 или 325.2 или 325.3

http://www.mb-info.ru/liquids/antifriese.htm

Това по Мерцедес какьвто ти е мотора,Крайслер какво дава друг да каже.Цвета е без значение,има всякакви цветове и марки които покриват тия спецификации.

Мммммммалко няма да се сьглася сьс Сашо еле за антифриза който е 20 $ тубата и по каталог му дават смяна на 250 000 километра.Аз поне с това не си правя шега,а и сменям на 5 години,а не двойно.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Да, маслото е точно такова!

Случайно, някой като с моя мотор да знае колко литра антифриз да заделя?

Сашо, бе и аз така съм си карал всички коли до сега, ама с тоя джип нещо взех да се наплашвам с течности и т.н. та викам "срам не срам ще питам..."
                        Ако си запален, като стегна джипката да те водя.. има няма 1000км и рая започва

LZ1FLY

Коментар

Ми не ти давам 100% гаранция,но туба от 5 литра ще те оправи като стой та гледай.Това концентрат,другото дестилирана вода на вкус или по твоя преценка колко я искаш течноста.

Low-silicate, low-pH and phosphate-free formula е това гледай да пише на тубата или направо си избери един от списька,Шел имат одобрен.Мобил.............
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

За пореден път - Thank you ppl

LZ1FLY

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                              Мммммммалко няма да се сьглася сьс Сашо еле за антифриза който е 20 $ тубата и по каталог му дават смяна на 250 000 километра.Аз поне с това не си правя шега,а и сменям на 5 години,а не двойно.
                              Приемам. Не съм се изразил достатъчно коректно - отговорът ми изключва масово разпространени безименни антифризи за без пари. Аз обаче никога не съм купувал антифриз от официалния вносител, затова и така реагирах.

Коментар

Искам да изкажа благодарностите си към Коко за днешните интервенции, много приятен човек и направо не е за вярване, че са останали такива механици, които не гледат само как да те прецакат! Ще да ставам редовен клиент (надявам се не по спешност а по между другото)

Сега остават всичките тампони и тъпите клапи за топло/студено...

LZ1FLY

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X