Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем със 4х4 на тропер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем със 4х4 на тропер

Здравейте на всички.Имам следния проблем със моят Тропер. Модела е 2002 г. 3.0. л Турбо Дизел. 4х4 не работи. Мисля че е някакво реле или нещо от тоя род но не съм сигурен, и се надявам някои да ми помогне. На таблото имам 2 бутона за 4х4 , без да ги включа не мога да пусна 4х4. Единия е за подгряване да диференциала мисля ( не съм сигурен защото работя и живея в Ирландия и виждам и карам джипа по един месец в годината и не помня всички подробности по таблото) а другото копче мисля че е свързано със някакво реле което включва 4х4 -то , но след натискане а втория бутон , релето не се чува ( или аз поне не го чувам) и 4х4 не работи , а кардана за предното предаване е зацепен или поне така изглежда защото след като включа и предния мост кардана които предава движение се включва ,а предния мост не се работи , от полуоските е включен , но немога да разбера къде е проблема , надявам се някои тук да може да ми помогне.Благодаря ви предварително ( незнам дали съм уцелил къде да пусна темата , ако съм збъркал се извинявам )

От: проблем със 4х4 на тропер

Има един бутон за 4х4 на таблото и един лост до скоростния за бързи-бавни. Копче за подгряване на диференциала няма, има копче за подгряване на помпата с нарисувана на него помпа и реотан, той няма нищо общо с 4х4. 4х4 се включва от копчето на таблото, на което пише 4х4. Реле не се чува - на таблото светва зелена схема на джипа с 4-те гуми. Ако искащ да включиш бавни, първо включваш 4х4 от таблото, ако си автоматик слагаш на N (неутрална) и преместваш малкия лост за бързи-бавни.

"кардана за предното предаване е зацепен или поне така изглежда защото след като включа и предния мост кардана които предава движение се включва ,а предния мост не се работи , от полуоските е включен , но немога да разбера къде е проблема , надявам се някои тук да може да ми помогне" - аз пък се надявам да обясниш какво искаш да кажеш. Обясни го отначало с повече прости изречения, като ако може, разграничи действията си от това, което си мислиш, че трябва да стане.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Така...в интерес на истината при натискане на 4х4 бутона се чува едно "цък" и предният мост е включен. При успешно включване започва мигане на зелена индикация, а при неуспешно индикацията мига МНОГО бързо.
      При автоматик индикацията може да показва и 4-те колела, но не съм сигурен, дали не беше на моделите от 1998 до 2000г бензин.

Все пак, колега, как разбираме, че предният мост не е успял да се включи?
      +359 899985804

Коментар

Сега видях, на копчето за 4х4 не пише 4х4, а пише 4WD. Аз реле не съм чувал да цъка, но може да не съм обръщал внимание.
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Здравей, madmax090! Вземи под внимание предните постове. Само бих искал да добавя да обърнеш внимание на вакумите за превключване на предния мост. Има и едно реле, което участва в превключването на предния мост на въпросния автомобил - виж как работи то /дали е в норми/. Провери и херметизацията на каучуковите тръби /или гумени маркучи/.

Успех в диагностиката на предния ДИФ!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X