Добро утро от теракотено-фаянсовата стаичка. Известно е, че мъжете там са най-средоточени и с бистра мисъл. Та, на въпроса. Относно мембраната. Вчера поразучих и пуснах запитвания тук-там. Получих един единствен отговор от популярен доставчик на резервни части. Запитването ми беше за тези: bosch 9461610559, zexel 146715-0000. Отговориха ми, че bosch са сменили номера на частта, който номер вече е: H146715000. Нямат наличност в България, но ще поръчат от складовете на бош в европа. Цената е 8 евро и няколко гроша. Днес, ще се разходя до физически магазин да я поръчам и да направим сравнение с мойта мембрана, да сме сигурни, че говорим за едно и също нещо. Доставка около 10 дни. Като свалях мембраната от помпата маркировката й 0(нула), сочеше надлъжно на помпата, точно към купето. Педала за газта е модифициран нещо, не е в оригинал, отдавна съм го забелязал. Сега на ред е да намисля да хвана налягане от някъде, че да го захраня след това този коректор. Другото нещо, което се сетих. На всмукателния колектор отгоре в предната част има датчик. Свалих го, разгледах го. Може и да мери температура, не знам, но определено е и датчик за налягане. При положение, че помпата е механична, този датчик ми се струва леко излишен!?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
D4BH проблем
Свий
X
-
Привет на всички!
Мисля, че успешно днес успях да приключа ремонта! Като начало, ако на някой също му се наложи, диафрагмата на LDA е с номер 1460 503 304 на bosch. 4, 80 евро. Пасна идеално. Lda, го монтирах в позицията, в която си беше. Позицията му беше по средата между вдлъбнатата и изпъкналата страна на конуса. Хванах налягане за управлението й с тройник от маркучето за west gate. Върнах болта за количеството гориво на помпата, защото сместа беше доста богата. Тази настройка, ще я доизкусоря в движение. Резултата: форсира се чисто до максимални обороти, набира ги бързо, падат бързо. Няма пушек, така че можем да считаме въпроса за приключен. Мисля!?
Благодаря, на всички за съдействието. Вече мога да кажа, че знам и разбирам много повече неща, от момента в който се захванах да ровя. Задоволството, когато сам си оправиш колата е несравнимо!
Поздрави!
- 1 like
Коментар
-
Честито тогаз и дано да служи дълго и безпроблемно!
Сега,туй са две различни диафрагми-за късмет са може би с еднакъв външен ръб и централен отвор,обаче са с различен контур ,както и добре се види с просто око.
За още един късмет оригиналната зекселска комбинация се нуждаеше от шайби с по-малък диаметър,иначе ,ако беше наопаци работата, трябваше да купувате и 2 броя от :
https://injectionpumps.co.uk/product...-plate-washer/
Туй съм запомнил от търсенето,де.Както и да е...купете все пак и другата диафрагма(да я има) .
За "реакцията" на сегашната спрямо оригиналната комбинация диафрагма+шайби, при подадено едно и също налягане може да се гадае,но както е да.Също и за живота й с по-малките шайби,но все ще изкара две петилетки,май.
Можете да провeрите там из тунингарските магазинчета дали нямат готов щуцер за турбина с 2 извода(или някой да изработи/модифицира единичен с добавянето на още една стърчишка),ако тройникът вземе да изплюва.Обгледайте помпата дали не е протекла отнякъде си.
Да,сензорът на всмук.колектор е за модели с електр.управление.Оставете го там,да си стои ,както и другите кабеляци(храна-вода не искат,пък и не се знае бъдещето какво ще донесе).
И егр-а,таковата,нали...елегантно и културно така,да не бие много-много на очи...един ден годишно работа му достатъчно.
-
Привет! Да, диафрагмата контура е различен, вероятно реагира по-различно от оригиналната. Външния ръб е точно по размер, шайбите съвпадат точно по вътрешния диаметър на диафрагмата. Сега остава да си го подкарвам и да наблюдавам за нови изненади хахахах. Сега не съм сигурен дали lda или турбото вече е набрало налягане, но прилива на мощност идва малко под 2000 оборота. Иначе работи чисто без пушене. Появява се тънък пушек към 4000 оборота. Тези дни ще го поразвозя с някой съгледвач отзад да наблюдава какво става. Наясно съм, че всичките механизми зада заработят в симбиоза е наистина тънка работа, за която се изисква мисъл, опит, ако има и апаратура с която можеш да работиш, ще бъде прекрасно. Моите възможности са, до колкото мога да настроя на ушенце. Важното, е че тръгна, иначе във времето ще си правя допълнителни доработки и подобрения. Да, бих могъл да взема и другата мембрана, да я имам,идеята е добра. Моите шайби са с диаметър близо 40мм. Като цяло тези мембрани ги дават взаимозаменяеми. Доволен съм от ремонта(за сега). Сложих месингов тройник със скоби, стои ми стабилно. Ще карам и наблюдавам. Ако има нещо, пак ще тормозя тук! EGR, не съм го шунтирал за сега. Според мен работи коректно.Поздрави и благодаря!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.
Коментар