Да , не карам много /пенсионер съм/ ,дюзите ги рециклирах малко след като го купих /по около 250лв.на дюза/. Те обаче нямат нищо общо със стружките , просто Делфи им дава около 90 000км гаранция. За стружките може лесно да провериш като източиш филтъра и доближиш магнит.Сипвал съм гориво от всички големи вериги бензиностанции , но никога от локомотиви , трактори , строителна техника или разни евтини бъркочи.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Дизел на газ: алтернатива на некачествена нафта?
Свий
X
-
-
Хватката ти с магнита съм си я записал по бележките от предишни теми. Чудно ми е при рециклиране на помпата за нашите условия, не е ли удачно да се сложи доп. филтър-консуматив на изхода й, че да ги лови такива евентуални стружки, за да се избягват после по нататъчни повреди по системата и необходимостта от цялостни промивания и др.?
EDIT: Nevermind, cecoa1 токущо коментира изчерпателно на #15.8.Последно редактирано от bguser; 11-12-21, 19:14.
-
-
Малко ми прескача диска , сигурно , но до скоро карах Бенц 220CDI , дюзите му бяха Делфи с пиезо електроди ,обучаеми...ако са такива в Хюндая , няма какво да им се рециклира , по-скоро калиблира/обучава . И след като си мине ресурса им , заминават в кофата ииии честито . Моите изкараха 400к км със секва нафта .
Практика по занзибарските държави , дето хората карат съвременни комън рейли , е да се монтират афтърмаркет сериозни , допълнителни филтри на горивото . Не ща да правя реклама тук , намират се като питаш .
Аз приключих с комън рейлите . Ако ми подарят , ще замине на следващия ден . Виж обикновен дизел бих си карал , еле пък с повечко обем и цилиндри .TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE
Коментар
-
Преди няколко дни си смених подгревните свещи и антифриза, и премерих дали все пак има място за още един цилиндър ∅89 без да се прилага излишно насилие.
Много ми харесват големи и глупави дизели с разход някой литър отгоре на умните, на които им е все едно какво им сипваш, и което е единственото условие за да работят.
-
Всичкият този лов на трици с маймуни не отменя факта, че нафтата пак ще минава през помпата и дюзите на двигателя. Ще преминава по-малко... колко да е по-малко? Примерно тройно, ама броят сработвания на инжекторите и броят завъртания на ротора на помпата ще бъде същият. И броят стружки ще е същият.Първоначално публикуван от bguser Преглед на мнениепопаднах на системи за дизел на газ, като Bluetronic. Интересното в случая е дали получената смес би била ефективен начин за защита срещу пагубните ефекти на лошата нафта и в частност - недостатъците на к-рейла на Делфи при по-старите коли. Какво мислите?
За сметка на това ще бориш проблеми от новото гориво - в силно непозната за обикновения газаджия среда.
Адекватно при степента на сгъстяване на дизеловия двигател може да работи природният газ (метанът). Думичката "метан" би трябвало веднага да извади в съзнанието картина с големи, тежки и скъпи бутилки, както и скромен пробег между зарежданията.
Пропан-бутанът няма достатъчно високо октаново число и ще гори детонационно. Дизеловите двигатели донякъде търпят това, но само донякъде.
Как ще се уреди приблизително двойно по-голям топлинен поток към охладителната уредба спрямо дизела остава за домашно.
Всичките тези проблеми са по някакъв начин решими, но това е оправдано за големи машини с голям разход и голям пробег близо до метанстанции. Примерно автобусите на градския транспорт. И то само до следващото обновяване на машинния парк, когато се закупуват машини с фабрични двигатели на метан.
Теракан + карам малко + газодизел е технически и финансов нонсенс.
Ако някой иска да ползва газови горива, си взема кола с бензинов двигател като задължително проверява дали този бензинови двигател не е някой от капризните за газифициране.
Коментар
-
Интересно, можеш ли да ме насочиш към някакви марки или сервизи дето да имат такъв опит у нас, че да се позапозная? Може и на ЛС. Благодаря!Първоначално публикуван от didooo Преглед на мнениехората карат съвременни комън рейли , е да се монтират афтърмаркет сериозни , допълнителни филтри на горивото . Не ща да правя реклама тук , намират се като питаш .
Коментар
-
Dieselcare.com.au ,
виж там Dual Bracket-Catch Can Kit +Primary Fuel Filter Kit -DCDKP004 , например
А у нас , Русев кара такова животно :8 цилиндров , че и пипнат комънрейл , и сигурно ще ти предложи подобен филтър .TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE
- 1 like
Коментар
-
Супер си, но кой е Русев - колега от форума ли, сервиз?Първоначално публикуван от didooo Преглед на мнениеА у нас, Русев кара такова животно :8 цилиндров , че и пипнат комънрейл , и сигурно ще ти предложи подобен филтър .
Коментар
-
Каквито и филтри да добавиш, няма да те спасят от биодизела. Той именно е проблемът в общия случай."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Защо просто не си избереш нормален автомобил, който не е толкова чувствителен към горивото.
"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Тераканът пък като е проходим и здрав..."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
- 1 like
Коментар
-
Ако намериш някое запазено Паджеро или Галопер... Другото са американски дръгели."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Спорта е с нисък под и на мен ми е неудобен. Със сигурност са по-надеждни от Теракана."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Пробвай дълго Терано. 2.7 е здрав и славнително непретентециозен.
Относно Hover H5 - в предвид, че се произвеждат от 2007до 2015 г (в Европа), друга подобна бензинова алтернатива на такава цена няма.
С две думи - шаси, окачване и купе на Исузу Аксиом (братовчед на Фронтера). Двигател 4G64 на Мицубиши. Дотук идеално, остава въпросът как са го произвели китайците. Руснаците доста ги тунинговат и тормозят. Тук повечето са внос от Италия, което е добре от ръждива гледна точка. По-рядко са произведените в Баховица.
Nissan Terrano 2,7 TDI
Коментар
-
Да, за H5 повечето отзиви дето съм попадал са положителни. Слабите му места били в някои некадърно изпълнени модули по електрониката: превключването на режимите на 4WD и вдигането на прозорците (затова препоръчвали H3 който имал ръчка за режимите). Другият официален сервиз (Митвас) също ми направи първо добро впечатление, с наличие на пакет преди закупуване на употребяван автомобил вкл. пълна диагностика с ходова част за 120лв. (имаше и по-евтин).
За Тераното го държа също в полезрение, но почти всички обяви за дългата база са с мотор 3.0, който бил проблемен. Едната обява за 2.7 човека съвсем млъкна като го питах за VIN-a по Viber.Последно редактирано от bguser; 12-12-21, 08:43.
-
-
Виден форумен колега, който от скоро е с Рекстън, каза че негов колега от работата се е сдобил с Теракан със ОМ602.
Хубавото на джипките с рама е, че можеш да си ги подреждаш по начин който ти харесва относително лесно, така че взимаш един Теракан с проблем и му слагаш ОМ602/3/5/6 според нуждите или мераците, и после само се возиш.
ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
- 1 like
Коментар
-
На Васко F150 дизел-пропан бутан върви безумно. Газта тръгва когато развърти турбото и ускорението ежестоко. Сега дали икономически е изгодно не знам но който кара такъв камион не търси икономии.Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
....Пропан-бутанът няма достатъчно високо октаново число и ще гори детонационно. Дизеловите двигатели донякъде търпят това, но само донякъде.
Как ще се уреди приблизително двойно по-голям топлинен поток към охладителната уредба спрямо дизела остава за домашно.
.
Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
Селска фурна аспух нема. Пак същият.
В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар