Здравейте, имам идея да започна една отворена тема за тунинга който сме направили ( сами или с чужда помощ ) по колите от нашата марка. Имам предвид не само ролбари, но и всички дребни и не толкова дребни подобрения, които ни улесняват и украсяват живота. Така ше черпим идеи един от друг и ще си помагаме - надявам се.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Нашият/Вашият тунинг по колите
Свий
X
-
От: Нашият/Вашият тунинг по колите
Браво ! Чудесна идея !!!
За съжаление обаче, аз не съм правил нищо по мойте джипки така че ще се огранича с четене. Единственото което знам е че Явор- Вромос има китайски блокаж за задния дифф., копие на АРБ.GW Steed5
-
Всъщност, при мен нещата се изчерпват с две точки.
1-преден и заден ролбар ( от черно желязо ф-6см и дебелина на стената 5мм ), със здраво закрепване за щасито, така че спокоино да избутвам разни неща(... стници), боядисани в цвета на броните.
2-камера за задно виждане, с нея мога да се залепя на 1 см. от колата зад мен, а не да използвам пернишкия парктроник - в случая теглич или ролбар.
Иска ми се да направя нещо и по окачването и блокажите, но както знаем това не е евтино занимание.Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
0882 52 00 52 - Жоро
Коментар
-
Ролбар и рокслайдер са тотално различни неща. Това на снимката е рокслайдер, да пази праговете от скали, ролбара е отгоре на колата, да пази екипажа при преобръщания. Като се усложни конструкцията, става ролкейдж( клетка против преобръщане). А това отпред е грилгард, пази при сблъсък отпред. Това е английската терминология.LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
www.ADV-Bulgaria.com
Коментар
-
Това е австралийската терминологияПървоначално публикуван от lusan Преглед на мнениеМислех че това отпред е булбар/ да пази от бикове/.
. Майтапа настрана, двете значат едно и също. Рокслайдера, така издаден настрани, го наричат още и трийслайдер, да пази от стволовете на дървета, отриващи се в праговете и страните на автомобила в тясно място. Не знам как и дали се превеждат тези неща на български, но на руски булбара се нарича кенгурятник, щото австралийците го слагали да им пази колите от удар в кенгуру. Това не е майтап.
LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
www.ADV-Bulgaria.com
Коментар
-
Като гледам, това е тема за модификациите на джипове. А аз имам един въпрос, на които с търсачката не успях да си отговоря-има ли значение какво желязо ще се използва за ролкейдж (клетката вътре) ? И ако има, какво трябва да е желязото и приблизителният му размер?
"Но там, където добрата стара УАЗ-ка може да издрапа, достигат само високопланинските кози."
Коментар
-
Ето...Първоначално публикуван от bastuna Преглед на мнениеАко и покажите снимки ще е супер.------------------------------------
тел. O878 9ЧЧ 999
Коментар
-
lusan, релсите на агажника имат едни копчета отгоре - натискаш и избутваш в посоката която искаш да отидат.Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
0882 52 00 52 - Жоро
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар