Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Огледал се Илия... пак в тия... Санта Фе 2.7 V6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Огледал се Илия... пак в тия... Санта Фе 2.7 V6

не съм се сетил да погледна в него... Това, че е почти нов не е гаранция за изправност - на баща ми авенсиса си миришеше на феродо като паркираш още от нов... сега педала бая му се е вдървил, а колата е само на 56000км... Така и не отиде да пусне рекламация и му изтече гаранцията...

още не съм имал случай да пробвам как е на тоя автомобил, но на старото след като смених не съм усещал характерната миризма, а и започна да потегля по съвсем различен начин с новия съединител /без "замисляне"/... Старият беше изкарал 70 хиляди км, от които 40+ при мен. Феродото не беше изтъркано, а проблема (доколкото го имаше - само при големи наклони от място) беше в притискателния...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Разходът на новата придобивка започна да става по-приемлив след първата извънградска разходка - 11/100 смесено от София-Самоков-София и още толкова км градско без задръствания.

При първа възможност влиза в бокса за монтаж на теглича, който вече е закупен... В плана влизат също парктроник и ксенон кит...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
        Разходът на новата придобивка започна да става по-приемлив след първата извънградска разходка - 11/100 смесено от София-Самоков-София и още толкова км градско без задръствания.

При първа възможност влиза в бокса за монтаж на теглича, който вече е закупен... В плана влизат също парктроник и ксенон кит...
        Странно- днес ми се обади един приятел( Стаси от Т и Н Кар) да ме пита за теглич за Санта Фе. Да не би ти да си търсил при него ?
        GW Steed5

Коментар

Ксенона е уникална балгинка. Вчера в 1 часа се прибирах от София,скорост от рода на 120-130 не е никакъв проблем,защото НОЩТА Е ДЕН. Свети поне на 60-70 метра напред,като са регулирани да не заслепяват,но и да са на най-високото възможно ниво. Обаче нищо повече от 4300к,но ти си го знаеш това де. http://jdmfsm.info/Auto/Other/Hyunda...%202006%20Eng/

Тук има интересна и полезна техническа информация за СФ (2006-),както за дизел,така и за бензин. За старото СФ,трябва да се върнтете в предната директория.

П.П. Не е много за тук поста,а по-скоро за "Техническа документация",но е полезно.

За схемата за регулиране на фаровете отвори файл BE.pdf ,страница 210-212.
          Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
          Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
          Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от lusan Преглед на мнение
            Странно- днес ми се обади един приятел( Стаси от Т и Н Кар) да ме пита за теглич за Санта Фе. Да не би ти да си търсил при него ?
            едва ли - моят го поръчах на 8-ми или 9-ти (не помня точно), но нямах възможност веднага да закарам джипката за монтаж...

Днес долях догоре и засекох разхода за 470км предимно градско и около 200км шосе /скорост 70-100кмч/, е и един мини-тест по м-ла Тракия до отбивката за Нови Хан със 150кмч (около 4000 оборота на 5-та при начало на "лютеницата" 6500) долях 66 литра, т.е. среден разход 14,04л А95Н /100км

В следващото засичане очаквам да имам 200км магистрала - да видиме как е разхода при крайцерска скорост 140-150...

Коментар

честито и от мен ! Старото ти СФ беше причината да се обзаведа и аз с такова
              Daihatsu Terios ,Hyundai SF Classic, Suzuki Vitara Classic , Honda MTX 80 , ATV 200 cc (китайче) ,LZ4GG , GPS
              [url=http://my.flightmemory.com/pepsii][img]http://my.flightmemory.com/banner/pepsii.gif[/img][/url]

Коментар

Я споделете с какво масло карате?
                Гледам, че индустриалците са наляли Мобил 0VV40...

В ръководството (писано за Хамериканци явно) няма почти нищо полезно като информация... С ремък ли ми е мотора или с верига ?

Коментар

В ръководството (писано за Хамериканци явно) няма почти нищо полезно като информация... С ремък ли ми е мотора или с верига ?
                  ИНД слагат 10w40 ! Ремък.
                  Последно редактирано от lusan; 27-04-10, 20:31.
                  GW Steed5

Коментар

Първоначално публикуван от lusan Преглед на мнение
                    ИНД слагат 10w40 !
                    Мдааа, ама на дизела!
                    Имах подобен бензинов шестак на Соната, но беше преди 5 години и не помня вече!
                    יעבור
                    «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                      Мдааа, ама на дизела!
                      Имах подобен бензинов шестак на Соната, но беше преди 5 години и не помня вече!
                      А да бе, колегата беше бензин
                      GW Steed5

Коментар

Междо другото интересно, при положение че на дизела му дават 5w30 по книжка, защо слагат 10w40. Аз карам стария с 5w40.
                        GW Steed5

Коментар

Ako мотора е 2,7 май има и ремък и верига
                          GW Steed5

Коментар

2.7 V6 и в Инд му сложиха Мобил 0VV40 точно преди да ми го издадат

Вчера и днес направих първото "магистрално" извънградско... С темпомат нагласен на 140 (130 по ЖПС), разходът Пз-Сф е точно 12/100

Установих и 2 досадни проблема
                            - 1. Не са ми балансирали добре гумите и ще трябва да се връщам при гумаджиите с рекламация...
                            - 2. Най-вероятно сп. дискове са криви - при "пипване" на спирачките над 110-120кмч, има вибрации...

Коментар

Е*ати разхода... Ще слагаш ли газ? Абе за се шегувам,ама с тоя разход... При мен няма никакви вибрации,сигурно дисковете наистина са криви.
                              Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                              Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                              Volkswagen Bora AKL

Коментар

естествено, че няма да има вибрации, ако дисковете са добре...
                                На старото правеше същия номер и като смених дисковете "заспа"... Тъпото в случая е, че тези дискове са почти нови - накладките наближават време за смяна и най-вероятно са си оригиналните...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X