Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Огледал се Илия... пак в тия... Санта Фе 2.7 V6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Огледал се Илия... пак в тия... Санта Фе 2.7 V6

След като вече бях се отказал да продавам Санта Фе-то, вчера изневиделица се появи мераклия и днес по обед направихме сделката...
    След една нощ на размисъл какъв да е заместникът, реших, че няма да е Субару и "профилактично" се разходих до Хюндай и след кратко колебание се отказах от Н-1-цата, която си бях набелязал (все пак държа колата ми да е 4х4 за да си тегля лодката ) и вниманието ми се насочи към едно Санта Фе 2.7 V6 188кс само на 2г и 31000км, а цената доста примамлива... Беше общо взето любов от пръв поглед (много красив бордо металик е) и след 10-ина минути парите от старото СФ се превърнаха в първа вноска за новото... За съжаление не успях да снимам... Ще трябва да изтрая до сряда за да се оформят документите...

Скоро ще има първи отзиви и снимки
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

До: Огледал се Илия... пак в тия... Санта Фе 2.7 V6

Охоооо, къде е то чак сряда ... Браво за бързото решение.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
      След като вече бях се отказал да продавам Санта Фе-то, вчера изневиделица се появи мераклия и днес по обед направихме сделката...
      След една нощ на размисъл какъв да е заместникът, реших, че няма да е Субару и "профилактично" се разходих до Хюндай и след кратко колебание се отказах от Н-1-цата, която си бях набелязал (все пак държа колата ми да е 4х4 за да си тегля лодката ) и вниманието ми се насочи към едно Санта Фе 2.7 V6 188кс само на 2г и 31000км, а цената доста примамлива... Беше общо взето любов от пръв поглед (много красив бордо металик е) и след 10-ина минути парите от старото СФ се превърнаха в първа вноска за новото... За съжаление не успях да снимам... Ще трябва да изтрая до сряда за да се оформят документите...

Скоро ще има първи отзиви и снимки
      Колега , що не си взе Теракан. Аз оня ден извадих един чисто нов за 35000 с ддс.
      Последно редактирано от Yaro; 08-04-10, 16:29.
      GW Steed5

Коментар

първи впечатления - най-безшумният двигател който съм виждал /карал/ - на празен ход единственият начин да разбереш, че двигателя работи е от оборотомера

Ускорява се с лекота, след спящ полицай или дупка "поема" на 2-ра от 1000об без никакво усилие... Двигателят започва да се чува след 4000 об., но пак е много по-тих от дизела...

Снощи около 20км градско със светофари и по малките улички, но без задръствания даде разход по БК 15.9л/100
        Прикачени файлове
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Честито !!! Някъде четох че СФ има лсд диф., ама на предния или задния мост.

Между другото , Тедо, оня ден на Искъра видях един Парсън но беше 9,9 !!!
          Последно редактирано от cveti; 10-04-10, 12:02.
          GW Steed5

Коментар

Първоначално публикуван от lusan Преглед на мнение
            Честито !!! Някъде четох че СФ има лсд диф., ама на предния или задния мост.
            на задния, но като опция и то рядка...

Я разкажи за твоя Теракан - на мен ми казаха 40 бона с ДДС, но така или иначе СФ-то ми върши по-добра работа... Офроудът ми е по черни пътища и вкарване на лодки в море/язовир... Не планирам "навигация през пресечена местност"

Коментар

Я разкажи за твоя Теракан - на мен ми казаха 40 бона с ДДС, но така или иначе СФ-то ми върши по-добра работа... Офроудът ми е по черни пътища и вкарване на лодки в море/язовир... Не планирам "навигация през пресечена местност"
              Бяха останали 5 броя и ги пуснаха на 35000 с ДДС. Но ДДС не може да се тегли ! Съвсем случайно го разбрах като сменях маслото на Тусона. И понеже му изтичаше лизинга и гаранцията- си викам , я да го сменя. Оцениха го на 12 000 лв., които отидоха като пърбоначална вноска и...така. Но Теракана е доста ........БАЗОВ !!! В сравнение с английския напрово е ...гол. Ама новото си е ново ! Първите впечатления от тоя мотор е че е доста по еластичен и дърпа много добре в ниските- говоря за 1200-1500 оборота. Като возия е доста по дървен от английския- не знам защо. А салона остава впечатление за доста евтини материали. Не е лукса на стария. Но за тия пари - NO COMMENT
              GW Steed5

Коментар

Той 1:1 с моя,като изключим само цвета и двигателя. Годините почти еднакви,километрите съшто. Само не се притеснявай като подмирише съединителя (на скоростите,не многодисковия за 4х4). При мен с дизела (голям въртящ момент) подмирисва от време на време,като тръгвам по големи баири (максимум 1200-1300 оборота) ,та за бензина не знам. Със здраве да го караш,добър избор.

Toj 1:1 s moq,kato izklu4im samo cveta i dvigatelq. Godinite po4ti ednakvi,kimoetrite sushto. Samo ne se pritesnqvaj kato podmirishe suedinitelq (na skorostite,ne mnogodiskoviq za 4x4). Pri men s dizela (golqm vurtqsht moment) podmirisva ot vreme na vreme,kato trugvam po golemi bairi (maksimum 1200-1300 oborota) ,ta za benzina ne znam. Sus zdrave da go karash,dobur izbor.

P.S. Izvinete me za latinicata,no ne sum v BG i tuk nqma kirilica.
                Последно редактирано от Ясен; 10-04-10, 15:08. Причина: шльокавица
                Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Честито
                  Марио-0896 109 351 или 0876 438 583

Коментар

Честито и със здраве да го караш
                    Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI 16v

Коментар

Не знам дали говориш за новото или старото СФ,но в Австралия има един кит Trek`n`Tow. Сменят окачването (задното става изцяло въздушно)- клирънса става 23-24см, отдолу слагат метални защити и ЛСД-та на дифовете. И не беше много пари,за нещата дето включва.
                      Последно редактирано от Dino; 10-04-10, 11:43.
                      Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
                        Той 1:1 с моя,като изключим само цвета и двигателя. Годините почти еднакви,километрите съшто. Само не се притеснявай като подмирише съединителя (на скоростите,не многодисковия за 4х4). При мен с дизела (голям въртящ момент) подмирисва от време на време,като тръгвам по големи баири (максимум 1200-1300 оборота) ,та за бензина не знам. Със здраве да го караш,добър избор.
                        да не те плаша, но може притискателния диск да не ти е в ред - на старото ми СФ също миришеше на феродо при потегляне на стръмно, но като смених съединителя (комплект), колата стана друга - съединителя страшно лек и тръгва на стръмно без проблем дори със закачена лодка отзад...

Коментар

Едва ли,то е само на 23 000км. Не съм го мъчил много,смисъл плавно тръгвам,не е е пушил никога. То ако дотам се стигне пък... Явно просто теглото на колата (1896кг празна) + големия въртящ момент на дизела (343нм) и невъзможността за буксуване на гумите (4WD LOCK) довеждат до разни миризми,дори и на ниски обороти.
                          Volkswagen Bora AKL

Коментар

а теглото откъде го знаеш - аз не намерих никъде да го пише... В табличката залепена на купето има мах тегло на преден и заден мост и мах обща маса вкл ремарке със спирачки (4490кг)... Понеже ремаркето го дават 2000кг и ако извадиме, да кажем 600кг за 7-те пътника, остават 1890 за колата

Коментар

В големия талон на колата го пише.
                              Volkswagen Bora AKL

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X