Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на Теракана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разход на Теракана.

Колеги явно при мен има проблем ,с разхода смесен планински градски 15 на 100 твърдо иначе Пловдив София 11 на 100 колата е автоматик кара се на 4 по 4 200 метра и после има 20 км балкан другите 60 са градско днес заредих 18 литра за 120км...отново

Коментар

2,9 RRDi 150 кс Автоматик - градско твърдо 14 - 15 с климатик, извън градско 10-11 пак с климатик и по магистрала 110 - 130 км/ч.

Коментар

2,9 RRDi 163 кс ръчка, не мога да го засека все още тъй като ми е новичък, но ми се струва около 12.5-13 градско.
        Дали разхода на 163 ръчка е по-висок от на 150 коня, как мислите?
        Hyundai Terracan 2.9 crdi 163 hp,2007
        Suzuki Vitara ДБ - 1.6 16v, G16BS, 1998 ex
        Hyundai Galloper- 2.5 tdi, 1998, ex
        Продавам гуми 205х70х15!

Коментар

Колега , за разхода влияят толкова неща/описвани многократно/ , че едва ли има някаква константа.Ако искаш какво дава завода производител - http://www.auto-data.net/bg/?f=showS...modeli_id=1500

Коментар

Както бях чел по-рано, заводски дават 163 коня да е малко по-икономичен - 8.7 л. за по-мощния срещу 9.8 л/100км.

След няколко зареждания моя разход почва да се доближава до 12л/100 км, което е почти колкото заводското само че в скобките "Разход на гориво - градско 10.9 (11.5) л./100 км."

Мисля, че след като му свикна и спра да го натискам, както сега (кефи ме като включва турбината ), ще ми даде около 11-11.5 л/100 в СФ, което мисля, че е почти добре
            Hyundai Terracan 2.9 crdi 163 hp,2007
            Suzuki Vitara ДБ - 1.6 16v, G16BS, 1998 ex
            Hyundai Galloper- 2.5 tdi, 1998, ex
            Продавам гуми 205х70х15!

Коментар

Да съживя малко и аз тамата. Без да съм свикнал с джипаКато тук имам едно питане - къде според вас е оптималният вариант за смяна на скоростите в градско? Моя резултат го маркирах с къси превключвания - 1-ва 2300, 2-ра 2000, 3-та 2000 и нагоре, само на Цариградско качвам на 5-та и държа до 90. Тук имам и подвъпрос, за града при тази скорост има ли смисъл да се качва 5-та, защото на 4-та двигателя се чувства добре. Според вас кой от двата е по-икономичният вариант. Същото може да се счита и за каране извънградско по селски пътища.

Горивото ми Авио Дизел на Еко. И да го похваля - на -20 днес не се и замисли да запали.
              ....!

Коментар

От: Разход на Теракана

Не виждам защо се напрягаш за 5 та в градски условия , 3та е
                почти универсална , а 4та е напълно достатъчна. Това е мое мнение де , не претендирам за меродавност.

Коментар

Най-икономично е около 2000 оборота без значение на коя скорост. Ако има мегдан вдигай и на пета.
                  Друг е въпроса, че това не е най-икономичната кола. Аз лично не гоня икономия. Карам си я както ми е кеф
                  Не мога да се тормозя за 1-2 л в повече или по-малко

Коментар

аз пък засякох 13/100 градско сега в студовете на къси разстояния 5-7 километра. И обикновената нафта си пали без проблем на -17 според бордовия термометър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X