Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на Теракана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разход на Теракана

Здравеите, последно време забелязвам , че тераканчето ми харчи доста по-вече от това което му дават като разход. В смисъл комбиниран 8,5/100; градско 10,5/100 и извън градско 7,5/100.
    От начало може да се каже , че влизах в тези рамки с един литър отгоре. Сега обаче литрите станаха между 2 и 3 в повече и това започна да ме притеснява. Да спомена , че извън града под 100 падам рядко (като изключим участъците с много дупки но то там си става градско) , но не надвишавам 130. Мисля си дали като свикнах с джипката и крака да ми е станал по тежък и от там и да съм вдигнал разхода. Моля да споделите разхода на вашите теракани и стила ви на каране . Казвайте реални разходи , а не като авто-джамбази, моля ви.
    Защото това 7,5/100 ми звучи точно така, все пак това е джип , аз да се убия не мога да падна на него.
    Да добавя само Тераканчето е 150 к.с. с ръчна скоросна кутия, гумите са 15 цола стандартни.(малко теснички ама какво да се прави )
    Последно редактирано от baza2005; 20-03-10, 14:39.
    "Никога не е късно да постъпиш правилно."

До: Разход на Теракана.

Първоначално публикуван от baza2005 Преглед на мнение
    Здравеите, последно време забелязвам , че тераканчето ми харчи доста по-вече от това което му дават като разход. В смисъл комбиниран 8,5/100; градско 10,5/100 и извън градско 7,5/100.
    От начало може да се каже , че влизах в тези рамки с един литър отгоре. Сега обаче литрите станаха между 2 и 3 в повече и това започна да ме притеснява. Да спомена , че извън града под 100 падам рядко (като изключим участъците с много дупки но то там си става градско) , но не надвишавам 130. Мисля си дали като свикнах с джипката и крака да ми е станал по тежък и от там и да съм вдигнал разхода. Моля да споделите разхода на вашите теракани и стила ви на каране . Казвайте реални разходи , а не като авто-джамбази, моля ви.
    Защото това 7,5/100 ми звучи точно така, все пак това е джип , аз да се убия не мога да падна на него.
    Да добавя само Тераканчето е 150 к.с. с ръчна скоросна кутия, гумите са 15 цола стандартни.(малко теснички ама какво да се прави )
    За 7,5 извънградско забрави- толкова го докарва Тусона с нормално каране.Извънградско 9 дава моя но повече от 110 не карам.За градско не говоря защото навсякъде е различно.
    Между другото да се похваля- капарирах оня ден чисто нов Теракан. Цена 35 000 лв. с ддс. Има още един май в ИНД.
    GW Steed5

Коментар

Момчета при мен в града е около 12,5л. а извън градско е 9-9,5л. като го карам с 100 -120км/ч. 2002г 150 кс ,ръчни скорости. а относно това че като му свикнем и кракът ни утежава - това е на 100 % вярно и при мен.
      Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
      0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

София-Елхово 35литра (за 350км). Обаче не мога да го засека много точно - нещо много се пени дизела. но по магистрала с над 110 си дърпа 10-11 на 100. Един единствен път когато не ми се караше и карах с 90 и по малко ми направи разход 8/100. Карам го с включен климатроник.
        Разхода е субективно. Забелязъл съм че нивомера не отчита линейно.

Коментар

Градско, в задръстванията в София, ни е давал 10л/100км, като рядко може да стигне и до 11. Извънградско винаги си е стоял на 10/100 (засичано много пъти), като се е стигало до максимум 12/100 по гръцките магистрали със скорост варираща м/у 130 и 170км/ч.
          Hyundai Terracan 2.9 CRDi '04 163h.p.

Коментар

Няма смисъл да пиша същите неща като по горните отговори и аз така с горенето засичал съм го само на магистрала 10-11л. скорост 130км.
            Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

От: Разход на Теракана.

Някой колега достигал ли е такъв разход какъвто е даден по книжка?При мен разхода варира около 9-10 л. извънградско и около 12-14 л. градско.

Коментар

Да, при мен е толкова.
                0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

При скорост 80км/ч съм го докарвал 7,5л/100

Коментар

От: До: Разход на Теракана.

Първоначално публикуван от Vincentsk Преглед на мнение
                    Градско, в задръстванията в София, ни е давал 10л/100км, като рядко може да стигне и до 11. Извънградско винаги си е стоял на 10/100 (засичано много пъти), като се е стигало до максимум 12/100 по гръцките магистрали със скорост варираща м/у 130 и 170км/ч.
                    по гръцките магистрали със 170 ще гризнете дръвцето някой път...
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Вчера смених сензора на дебитомера. Взех си "Pierburg"(само сензор) 7.22701.05.0 на цена 180 лв. Стария който беше BOSCH, даваше някакви откачени стойности.Например при изгасен двигател менеше стойностите на въздуха и напрежението като луд,дори при почукване по корпуса на въздушния филтър веднага ги променяше.Новия при почукване и при не работещ двигател на контакт си държи стабилно показание,при работа на празен ход обаче на диаграмата се вижда че периодично прави някакви пикове,като това което успях да видя е че стойността на напрежението стигаше до 4 V и падаше до 2-2,4V като ги караше долу горе в с периодична повтаряемост за единица време.Не знам дали това е нормално но ще покарам така известно време за да видя дали ще се намали разхода.Колкoто до това дали се наблюдава разлика,такава може и да има но определено не е драстична.Не мога да си кривя душата,намирам известно повишаване на пъргавостта и по осезаем турбо ефект, но в градски условия и при изминати 11 километра е все още рано да се твърди каквото и да било.

Коментар

От: До: Разход на Теракана.

Първоначално публикуван от lusan Преглед на мнение
                        Между другото да се похваля- капарирах оня ден чисто нов Теракан. Цена 35 000 лв. с ддс. Има още един май в ИНД.
                        Та ти си ударил джакпота с тази покупка, ама наистина ли е чисто нов или е върнат от лизинг ? Жалко че ги нямам парите да грабна другия

Коментар

Здравейте, да се включа и аз макар и със закъснение. Преди две седмици пътувах София-Поморие и обратно като обратния път се върнах по подбалканския път. Минах 890 км. като 80-90 от тях бяха градско. Теракана ми даде 7,3 разход като не съм карал с повече от 120 в час. Гумите ми са стандартни 255/65/16. А в София много рядко ми вдига над 10/ 100. Това и в книгите не го пише!

Коментар

Ха честито колега "Gegoff", все така да те радва разхода.
                            0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

А бе от както взех да наливам от тази нафта дето е по скъпа от нормалната, разхода ми падна доста надолу .Във вървежа не усещам чак толкова голяма разлика, но в разхода е чувствителна.А колкото до разхода на колегата, за мен това 7,3 е само мечта, въпреки че на градско в момента е почти едно към едно с това което пише той.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X