Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Туксона няма 4х4

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Туксона няма 4х4

    Здравейте!Оказа се,че закупеният Туксон 2005 година не му работи задното.Не се включва нито при включено 4х4 нито при изключено..Кардана си е там,но не знам от къде да търсим проблема- има ли раздатка някъде отпред,или цялата система с двойното е отзад на кардана?Ще проверим дали дифа не е тотално изкормен,но ако си е там- къде евентуално да търсим после?

  • #2
    Карданът върти ли се?
    Иначе предаването на въртящ момент назад става посредством електро-магнитен съединител, монтиран към корпуса на главното предаване (диференциала) отзад.

    https://m.awdwiki.com/images/hyundai...tic-clutch.jpg
    Последно редактирано от Двигателист; 30-11-22, 17:33.

    Коментар


    • #3
      Отпред кардана е твърдо свързан с "предния мост", включването на задния мост е само от муфата при задния диференциал. На подемник лесно ще се види къде е проблема. Може също да е задна полуос.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

      Коментар


      • #4
        Благодаря,пичове!"Джипчето" е на брат ми- каза,че кардана се върти,ама идея си нямам как точно са го пробвали .Продавачът е споменал,че предният собственик ремонтирал задния диф,ама дали точно дифа са барали,или просто са изкормили нещо за да върви само на предно,тепърва ще видим..Щом е така работата,вероятно е виското[ или там,както се казва ] Ако някой знае варианти за рециклиране,ще съм благодарен ако сподели ,въпреки че все още да не е ясно къде е проблема..Чакаме да се освободи някой майстор,че при нас са" кът" и ще видим..Благодаря още веднъж!

        Коментар


        • cecoa1
          cecoa1 коментира
          Редактиране на коментар
          Не е виско, а електромагнитна муфа. https://www.drive2.ru/l/571237798267322563/

        • IvanIvanovi
          IvanIvanovi коментира
          Редактиране на коментар
          ако излезе прекалено скъп ремонта, и на предно може да се кара - нашия е само с предно и за 8г. само няколко пъти се почувства липсата на 4Х4

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X