Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хюндай Теракан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Освен дебитомерите при 150 и 163 да са различни и моя да е за 150тка пък джипа ми е 163 и от тва да е ...
    Не вярвам на жени и спирачки !

Коментар

Мисля, че няма разлика в дебитомерите за 150 и 163. И ти и Калоян сте със 163. Вижте какъв е номера на корпуса на дебитомера.
      Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
      VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

Коментар

Аз честно казано не се оплаквам от подобна мудност,но аз съм автомат, а Петър е ръчка. Любопитството ми се породи от факта ,че 150-ките като дадеш газ на свободна си вдигат оборотите нормално а 163-те сякаш имат някаква защита и оборотите се вдигат бавно и мудно. На скорост няма такива драми.
        Ще се мъча тези дни да изолирам ЕГР-а,че му се каня отдавна.
        Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
        Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Аз съм със 150. Също е мудна. Симптомите са еднакви.

Коментар

Първоначално публикуван от Ивайло Александров Преглед на мнение
            Аз съм със 150. Също е мудна. Симптомите са еднакви.

Нали се оправила със съветския дебитомер? Или не?

Коментар

В движение няма проблеми. На място има закъснение с 1-2 секунди.

​​​​​​

Коментар

Понеже от дума на дума разбрахме, че симптомите са идентични и при 150, и при 163, да кажа какво още забелязах. През лятото, ако оставя колата на слънце да се напече хубаво двигателят става по-пъргав. При студено време и зимата става муден. Говоря за рязко подаване на газ на място. В движение нямам проблеми. Та си мисля датчика за температурата на горивото, ако дава грешни показания за околната температура, дали компютъра умишлено забавя рязкото форсиране на двигателя?
                Някой знае ли какви трябва да са показанията на датчика при различни температури? Ще замеря какво показва като стойност и да може да се сравни. И въобще този датчик освен да дава сигнал за включване на електрическия подгревател, има ли други важни функции?
                Последно редактирано от Ивайло Александров; 17-10-20, 06:24.

Коментар

Моя проблем, който доста обширно вече обясних и най вероятно досадих го хванах днес в още едно отношение - когато връщам една надолу примерно 4-3 и искам да подам междинна газ, е на практика много трудно и почти невъзможно, понеже когато натисна амбреажа и подам газ трябва да изчакам 1-2 сек на съединител че да вдигна обороти и така да почна да пускам съединитля на 3та

Коментар

Погледни и запиши номерата на дебитомера и датчика да ги сравним. Не отнема време, датчика е захванат с две болтчета.

Коментар

Ето снимки на дебитомера и на корпуса му

Коментар

Точно това са оригиналните номера на дебитомера и датчика по BOSCH. По каталог ги дават еднакви за 150 и 163.

Коментар

Ами да, казвам ви че проблема не е от дебитомера.

Коментар

Малко информация за разхода с ладовия дебитомер. Пътувах по работа от Русе до Лом. Заредих в Русе резервора до изключване на пистолета. В Лом на Лукойл точно 298 км. Зареждане до изключване на пистолета - 25.800 л. Разход 8.65/100. Толкова нисък разход не ми е давал никога, откакто го имам. Обаче преди тръгване се увеличи звука от изпускателната система. Близо до двигателя. Което ме навежда на едни други мисли. Така, че Петър може да си провери катализатора да не е запушен, както си говорехме при пробите на дебитомерите.

Коментар

Забравих, че и аз съм катализатор и ще се разделим май.
                              Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
                              Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

На мен ми казаха проблем в дебитомера и сложих заместител на Пиербург. После 156 сервиза и други проблеми. Онзи ден върнах стария Бош и стана чудо! Двигателя е по-пъргав и лесно вдига обороти. Освен това харчи осезаемо по-малко. Проблема сега е друг. Появи се придърпване докато колата не е загряла.
                                май накрая ще ходя да търся дебитомер втора ръка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X