Здравейте, някой ще каже ли за добър майстор на климатици. Не ми се ходи в Хюндай, но ако още малко не намеря някой който да разбира от това което прави май ще трябва да отида. Омръзнаха ми всякакви псевдо майстори.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с климатика
Свий
X
-
До: Проблем с климатика
Първоначално публикуван от VoyagerX Преглед на мнениеЪЪЪ....това на каква машина ?Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !
Коментар
-
Здравейте някой може ли да ми каже какво представлява "тепловой вьиключвател" и каква е неговата функция в климатичната ел.инсталация на галопер 2 дизел с един кондиционер....на залепената тема за ел.схеми е означен с Б38 и евентуално къде се намира защото аз неможах да го намеря около касетофона (там някъде е даден по схемите че се намира) и евентуално как изглежда.....на тръбите на климатика ли е....! В момента съм разкостил машината защото слагам машинка за централно в моята врата и аларма + жично дистанционно за сд сони и ми е лесно да човъркам....значи като пусна + някъде след датчика климатика си работи нормално(перката на питата на климатика завърта,на помпата сработва една лостова система на гнп-то и подава газ леко за компенсиране на оборотите и магнитния включвател на компресора на климатика зацепва...започва да духа студено).По принцип съм жичкаджия но от климатици нищо не разбирам.....мерси предварително....
ограденото в червено
Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Това е датчик на охладителната система,който е постоянно включен.При прегряване на автомобила с включен климатик прекъсва захранването на компресор и остава със работещи вентилатори.FORD MAVERIK 2.7TD
Тел.0898662817
LZ1IID
Коментар
-
Мерси колега ....значи при липса на +12 волта през тоя датчик прекъсва и вентилатора на климатика......който се пуска реле Б 37? По принцип в коша ли да го търся или в купето тоя датчик и нормално ли е да остане в положение изкл.....т.е дефектират ли обичайно.Ако е в купето то трябва да е някъде на тръбите за радиатора за отопление...прав ли съм.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Коментар
-
Прекъсва само компресора,вентилатора на радиатора остава да работи до постигане на нормална температура.Датчика обикновенно се намира на изходящия маркуч от радиатора.FORD MAVERIK 2.7TD
Тел.0898662817
LZ1IID
Коментар
-
Такаааааа.......след двудневен маратон по кабелите и опипване на всички релета и модули и мерене педя по педя открих проблема.......
На предния панел където се намират трите копчета за аварийни,реотаните на задния прозорец и климатика ,буксите на реотаните и буксите на климатика бяха разменени понеже са еднакви....различават се само по цвят....на климатика буксата е зелена и на копчето има зелена точка....ама византийците не са го забелязали........Византийска работа....идиоти..Най вероятно като са ръчкали нещо по касетофона(CD-то)...Вече всичко работи.....
Ако някой има въпроси по ел.часта на климатика да пита.....значи тоя топлинен изкл. е едно реле с осезател като на хладилниците и се намира зад джапката ,в метален корпус е и именно той изкл. компресора и вентилатора на климатика при достигане на зададена отрицателна температура.....самото реле има възможност за настройка на температурата на вкл.изкл ......Магнитния вкл,вентилатора на радиатора на климатика ги управлява едно реле което пък го управлява тоя топлинен изкл.....Мерси на всички за насоките...
п.с Вече обмислям варианта за преработка на климатика в климатроник........пази боже сляпо да прогледне......един терморегулатор на мястото на топлинния изкл. с хистерезис около 3-4 градуса .......Последно редактирано от Roninn; 03-04-10, 22:20.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар