Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доливане на масло!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Доливане на масло!

Момчета, защо се връзвате на "майстори" довчера овчари, от три дни по милост назначени от брадчеда за маслари, и вече експерти от последно стъпало. Дидо, наливай, но не над максимума, моите преподаватели в техникума, и по на там са ме учили, че нивото трябва да е 2 мм под максимума. Максимума и отгоре товари всички уплътнения!
    Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
    0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Май ви гони скуката всичките!Що дъвчете тоя измислен слух за доливането на масло на дизел,все сте на практика обръгнали в автообслужването и подръжка на МПСта от доста калибри...?Колегата Дидо някой "авто специалист"сигурна иска да го направи абонат за смяна на масло,но място за набутване няма!Изобщо ми звучи като лафа на майстор към чирак:"Айде иди до компресорното и искай на компресористите една кофа атмосфери" и чирака фърчи ...
      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

И по-назад казах, че така твърдяха майстори по разни други форуми. Не са ми ги разтягали директно, та да кажеш коткат ме за чести посещения в сервизите им
        SUV

Коментар

Дидо, да не е била темата за конкретен казус?
          Например: Автомобил ААА модел БББ двигател ВВВ при нов мотор/след основен ремонт маслото се сменя на хххх км. Ако падне до мнимума преди достигане на хххх км не се долива, а направо се сменя....
          Toyota Land Cruiser BJ70 1985
          Lexus LS430

Коментар

Първоначално публикуван от vento5 Преглед на мнение
            Дидо, да не е била темата за конкретен казус?
            Например: Автомобил ААА модел БББ двигател ВВВ при нов мотор/след основен ремонт маслото се сменя на хххх км. Ако падне до мнимума преди достигане на хххх км не се долива, а направо се сменя....
            Ако в твоята хипотеза или въобще ако има такава, при която маслото се сменя, а не се долива, то това значи, че все пак има такъв вариант и тезата, че подобно твърдение на 100% е глупост, не е вярна. Не помня случая, дали мотора е бил нов или след ремонт, но при изказването се коментира дизеловия мотор.
            Нека колегите кажат, има ли възможен случай, да не се долива, а направо да се сменя ако е под минимума и то преди времето/изминатите км. за смяна.
            SUV

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
              Ако в твоята хипотеза или въобще ако има такава, при която маслото се сменя, а не се долива, то това значи, че все пак има такъв вариант и тезата, че подобно твърдение на 100% е глупост, не е вярна. Не помня случая, дали мотора е бил нов или след ремонт, но при изказването се коментира дизеловия мотор.
              Нека колегите кажат, има ли възможен случай, да не се долива, а направо да се сменя ако е под минимума и то преди времето/изминатите км. за смяна.
              Бе малки са ми познанията по дизеляците, ама явно това е новия подход към поддържане на съвременни автомобили:
              Ако на колаААА с мотор БББ, нивото на маслото падне под минимума след ХХ ХХХ километра, веднага да се смени.... ДВИГАТЕЛЯЯЯ!
              Щото и производителя требе да печели!
              Но!!!
              В мануала на двигател D4EA(дето е на твоята уличница), дето съм го качил в по-нагоре- такова нещо не пише въобще.
              Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
                ...Нека колегите кажат, има ли възможен случай, да не се долива, а направо да се сменя ако е под минимума и то преди времето/изминатите км. за смяна.
                То случаи има много - навярно знаеш, че на някои модели дизели на щеката има допълнителна марка за смяна на маслото. Която марка е НАД марката МАХ...
                Т.е. ако нивото ти се повиши много над МАХ, маслото се сменя
                Ама там причината е друга...

П.С. да не би да са казвали 'ако маслото е под минимума - СМЯНА, ама на двигателя' ?
                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                  То в такъв случай не само маслото е за смяна.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    То в такъв случай не само маслото е за смяна.
                    Не е така Ясене... Просто при въвеждането в експлаотация на ДПФ, явно софтуерите и хардуерите бяха с доста бъгове... И съответно впръсканата в цилиндрите но неизгоряла нафта разрежда сериозно маслото....
                    И на нов двигател особено при градско каране се случваше да разрежда маслото и да се налага преждевременна смяна (преди навъртане на километрите за смяна)...
                    Сега явно промениха циклите, защото не усещам такъв ефект...
                    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

И аз съм склонен да вярвам ,че на дизелов автомобил не се долива масло. Същото го правя и при мека гума . Когато налягането е ниско изпускам стария въздух и я напомпвам с нов , за да е еднороден състава му и срока на годност да е еднакъв ! Темата е за раздел "Вицове " .

Коментар

Аз пък съм на мнение че интернета взе да обърква много хора.Незнам тези пък на които маслото им ставало на грес кво правят.
                        Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                          То случаи има много - навярно знаеш, че на някои модели дизели на щеката има допълнителна марка за смяна на маслото. Която марка е НАД марката МАХ...

П.С. да не би да са казвали 'ако маслото е под минимума - СМЯНА, ама на двигателя' ?
                          Нормално, датчик за високо ниво. Спри с двете леви гуми на висок бордюр с френско 2,2- 2,8 HDI.
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X