Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доливане на масло!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Доливане на масло!

Въпросът ми се породи от изказвания и то на сервизни майстори, че ако на дизелов мотор маслото е паднало под минимума, се сменя цялото без да се долива.
    такава простотия за пръв път чувам. Как да обясним тогава доливането в чисто новите под 30000 км и още "гаранционни" със скъпата смяна за по 500лв.?
    като се напънат на магистрала с обороти около 4000 и си гълтат литър на хиляда
    тия "майстори" много много не ги слушай

Коментар

Не съм изчел всичките ръководства за ремонт и поддръжка, но обикновено от завода-производител дават и нормален разход на масло за даден двигател. Примерно при дизеловата Октавия 1.9 е 0.5л на 1000 (хиляда) километра. Дали след 3000 километра трябва да смениш маслото? Та, четете си поне ръководствата и не вЕрвайте на секви градски легенди, колкото и импозантно да изглежда разказващия ги!
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Коко, та това за 10 000 пробег е 5 литра....баси, а се бях огледал точно в една дизелова Октавия за втора кола. Та на мен Санта Фе-то за 7-8 к приблизително ми е спаднало наполовина между мин. и макс.
        Иначе ясно.....няма проблем за доливане, но то скоро (след 2-3 к) и ще го сменям.
        SUV

Коментар

На нова супърб до около 30 К и се доливаше повече масло от това при смяната. Казваха, че е нормално. Действително спря. На ново Ивеко първата смяна бе на 30 К и нивото му беше както при първото палене.
          Последно редактирано от veskov; 28-11-15, 17:28.
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Дидо, дявола не е толкова черен при Шкодите, ама аз там съм "пристрастЕн". Обикновено при читав двигател доливането е до 0.5л за 10-12 000 км.
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
              . ......, ама понеже на няколко места четох, че на дизел не се доливало, освен ако не падне под минимума. .
              Ако може нещо като линк. И аз искам да го прочета.Просто не разбирам идеята.

Коментар

Коко, значи производителят се е изхвърлил за нормалния разход на масло. 0.5 за 10-12 к по моему си е супер.

Иво, влизам по много форуми и не помня къде го бях чел, а и не бе по моя тема. Изказванията бяха от хора, които са отдавна сервизни майстори и уважавани форумци. Може и като препоръка да са го казали, но звучаха императивно. Не знам аргументите им, не ги бяха изложили.
                Но както казах вече, явно не са били прави.
                Последно редактирано от Dydo; 28-11-15, 17:35.
                SUV

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
                  Значи производителят се е изхвърлил за нормалния разход на масло. 0.5 за 10-12 к по моему е идеала за разход на масло.
                  Няма идеал . Всеки производител (по-скоро конструкторите) за всяка конкретна марка имат различни предписания . Например : Фронтерата с мотор C20NE от аватара ми дават разход по каталог 0,7 л./10 000 км. Толкова е и на практика .

Същевременно , имах бензинов МБ 190 , 2 л. , който за 12 000 км. не закачаше и грам масло , предизвиквайки скептичните усмивки (за тяхна сметка , разбира се ) на познати и приятели . Факт .
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Повечето производители дават 'допустим' разход до 700 - 1000мл на 1000км.....
                    Явно си връзват гащите...
                    Ако автомобила ми гори толкова масло - бих го хвърлил...
                    Иначе в инструкциите мисля си пише - 'провери, долей' и т.н...
                    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Владо, и моя МБ преди не харчеше масло (бе на 270 000 по километраж) противно на мненията, че МБ нормално обичали да си го хапват здраво.

А иначе Жоро, определено производителите си връзват гащурите. Ама що не са така и с разхода на гориво
                      SUV

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                        Повечето производители дават 'допустим' разход до 700 - 1000мл на 1000км.....
                        ..
                        Е сега да се позаяждаме моля. Освен Шкода без гумичките на клапаните за друг автомобил с такъв разход на масло не съм чувал . Без болидите на Формулата.

Коментар

Разхода на масло зависи от много неща и не е признак за дефект.
                          Що не покарате няколко часа над 5000 лятото и да видим как грам масло не пипва
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            .....Що не покарате няколко часа над 5000 лятото и да видим как грам масло не пипва
                            Щот тва не е чужда жена , че да натискаш до ламарините .
                            Демек : щадиме си техниката .
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

.....
                              Що не покарате няколко часа над 5000 лятото ......
                              Щото ще литнем.

Коментар

Разхода на масло зависи от много неща и не е признак за дефект.
                                Що не покарате няколко часа над 5000 лятото и да видим как грам масло не пипва
                                Прав си! Фолксваген Пасат, 2000 дизел от смяна до смяна на масло, т.е. 30 хил. км. не се долива. Но това при каране до 140 км. в час. Един трип в Германия и изминати 5000 км., магистрали, понякога със 200-210 км. по GPS и айде - 0.5 литра доливане.
                                יעבור
                                «И това ще мине»

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X