Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пуши силно Галопер 2.5ТДИ 99

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пуши силно Галопер 2.5ТДИ 99

На мен ми мирише на запечен маслен сегмент/и/.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
      Изкарай маркуча от вентилацията на картера (от капака на клапаните към турбото) и го вкарай в тубичка. Покарай така събота и неделя, за да видиш какво става и после разглобявай ако трябва.
      Ок Мерси.Ще се пробва.
      Какво трябва да има в тубичката(вода или празна)?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        На мен ми мирише на запечен маслен сегмент/и/.
        Не че и това не може да е, но съм се сетил за нещо, нали двигателят е паджеровски.

Първоначално публикуван от dobryto Преглед на мнение
        Ок Мерси.Ще се пробва.
        Какво трябва да има в тубичката(вода или празна)?
        Тубичката празна, за да се види колко масло изхвърля от там. Същевременно дупката откъм турбото запуши с тапа, за да не влиза прах. Има ли кулер този Галопер, защото някой май са без?
        А! И ЕГР-а го затапи, нали?
        Последно редактирано от Паджеровод; 17-01-14, 17:26.

Коментар

Не че и това не може да е, но съм се сетил за нещо, нали двигателят е паджеровски.

Тубичката празна, за да се види колко масло изхвърля от там. Същевременно дупката откъм турбото запуши с тапа, за да не влиза прах. Има ли кулер този Галопер, защото някой май са без?
          А! И ЕГР-а го затапи, нали?
          Има кулер,а ЕГР не съм го запушвал почистих го.

Коментар

Галопер без кулер не съм срещал
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от dobryto Преглед на мнение
              Има кулер,а ЕГР не съм го запушвал почистих го.
              Хубаво е било да го махнеш, за да се изключи като причина. После ако се разбере, че маслото не е влизало и през маркуча на отдушника, тогава вече остава разглобяване, а ти си почнал от него.
              Мерене на компресия също дава много инфо преди да се разглобява..

Коментар

Изкарай маркуча от вентилацията на картера (от капака на клапаните към турбото) и го вкарай в тубичка. Покарай така събота и неделя, за да видиш какво става и после разглобявай ако трябва.
                сложих маркуча както каза , забелязах ,че в тубичката се образува конденз.Това нормално ли е?
                А и видях ,че нивото на антифриза ми е намаляло за 40тина километра с малко,от което все повече ми се струва че отива към глава

Коментар

Балончета в разширителния съд на антифриза прави ли? За 40 километра от разглобяване, може да гони още въздух от системата и затова да намалява.

Коментар

Балончета в разширителния съд на антифриза прави ли? За 40 километра от разглобяване, може да гони още въздух от системата и затова да намалява.
                    Намалява си сериозно днеска съм долял 0.5 литра

Коментар

Тогава работата е ясна

Коментар

В този случай колегата просто не е случил на грамотни механици. 'Гайкаджиите" са превъзходни в разглобяването,но им куцат процесите- индукция,дедукция и тредукция! Далеко сте,и съжалявам, че са Ви вкарали в тези филми...

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                          В този случай колегата просто не е случил на грамотни механици. 'Гайкаджиите" са превъзходни в разглобяването,но им куцат процесите- индукция,дедукция и тредукция! Далеко сте,и съжалявам, че са Ви вкарали в тези филми...
                          Случвало се е и по два пъти да разглобят и сглобят-никакъв ефект. На въпроса "Какво сменихте , мерихте ли за износване и т.н." отговора : ми мериаме с шублемера и а добре. Пък ние може и онлайн да познаем!?
                          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

То от самото начало бе ясно, че се кара по метода проба-грешка ,щом "майстора" е казал ,че вкарва масло в горивото от нафтовата помпа...
                            Силата е нищо без контрол.

Коментар

Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнение
                              То от самото начало бе ясно, че се кара по метода проба-грешка ,щом "майстора" е казал ,че вкарва масло в горивото от нафтовата помпа...
                              Нее това е друг майстор на когото закарах помпата за проверка ,но в общи линии е метода споменат от теб "проба-грешка",но ако трябва да бъда честен съм доволен от сервиза до сега за 10г ,пък ще видим занапред

Коментар

Оказа се ,че главата е спукана на две места(ремонта излизал доста скъпо)и сега трябва да си търся нова или читава втора ръка.Ако знаете от къде мога да взема помагайте,още не съм питал никъде и не знам дори какви пари вървят.
                                Мерси

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X