Здравейте колеги, интересува ме дали някой има или знае от къде мога да намеря схема на вакуум пътищата и клапаните които управлява. Или поне някой да ми обясни за какво служат клапаните управлявани от вакуум намиращи се над турбината. При мен този който е от към купето когато има вакуум, повдига лостче и колата неможе да набира, пуши и е зле. Искам да разбера за какво са тия клапани кой след кой е свързан и т.н. Ще съм благодарен на всеки отзовал се.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Схема на вакуум пътищата и клапаните при Галопер: ОТ КЪДЕ?
Свий
X
-
От: Схема на вакуум пътищата и клапаните при Галопер: ОТ КЪДЕ?
За дизел ли питаш или бензин...ако е дизел и клапана за който се сещам към купето, вързан е с климатика, и просто дърпа оборотите на празен ход,нищо друго !Снимай за по лесно,схема незнам дали има и да има ,практиката показва че на единичен екземпляр един с друг не си приличат,при мен всичките вакуми си ги има и клапанчетата и маркучетата,при същия модел,същата година,същия мотор,същата помпа,са затапени всички вакуми !Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
-
тая болка и аз я имам, незнам кой маркуч каде отива, след ремонта на главата съм на 100% че не са наредени правилно, ако някой е сигурен в подредбата да метне снимки с малко инфо ще е добре
благодаря предварително
а..... дизел 2.5Mitsubishi Pajero 3.2 DiD
Коментар
-
Първоначално публикуван от swetlioo Преглед на мнениеЗдравейте колеги, интересува ме дали някой има или знае от къде мога да намеря схема на вакуум пътищата и клапаните които управлява. Или поне някой да ми обясни за какво служат клапаните управлявани от вакуум намиращи се над турбината. При мен този който е от към купето когато има вакуум, повдига лостче и колата неможе да набира, пуши и е зле. Искам да разбера за какво са тия клапани кой след кой е свързан и т.н. Ще съм благодарен на всеки отзовал се.
разгледай това има доста инфоMitsubishi Pajero 3.2 DiD
Коментар
-
Колеги някой може ли да потвърди че това е схемата на вакуума. На моят галопер захранващият вакуум от алтернатора е изолиран. И от там нататък няма да има никаде. И тези трите са вързани със себе си. Актуатора на турбината няма маркуч вообще. На горната схема на го виждам той от каде взима вакуум. Та някой на когото всичко му е наред по машината да обесни кое от каде идва и отива.Land Rover Discovery
Където е текло пак ще тече ...
Коментар
-
Първоначално публикуван от vas33 Преглед на мнениеКолеги някой може ли да потвърди че това е схемата на вакуума. На моят галопер захранващият вакуум от алтернатора е изолиран. И от там нататък няма да има никаде. И тези трите са вързани със себе си. Актуатора на турбината няма маркуч вообще. На горната схема на го виждам той от каде взима вакуум. Та някой на когото всичко му е наред по машината да обесни кое от каде идва и отива.
Това захранващото на алтернатора май ще дойде да е вакуум помпа.Ако е работеща - маркучето с бялата линия от снимката.
В случай , че ЕГР не те интересува - запуши маркучето със зелената линия.
Остава клапаните да са работещи и управлението към тях вярно , и си на шест.Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.
Коментар
-
Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнениеМи пише си - to turbo.Обаче ще трябва и вакуум отнякъде.
Това захранващото на алтернатора май ще дойде да е вакуум помпа.Ако е работеща - маркучето с бялата линия от снимката.
В случай , че ЕГР не те интересува - запуши маркучето със зелената линия.
Остава клапаните да са работещи и управлението към тях вярно , и си на шест.
При мен помпата и турбината са вързани директно една към друга, освен да си взема маркучи и да ги възстановя като на снимката да видим
какво ще е положението.Land Rover Discovery
Коментар
-
Обикновено на дизелите се слага вакуум помпа на вала на генератора. Та не се чудете, от там започва всичката схема.
А дали помпата работи се проверява елементарно-при работеш двигател се затапва с пъст маркуча който е към генератора-ако всичко е наред-трябва добре да се усеща засмукването.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Първоначално публикуван от vas33 Преглед на мнение.... Актуатора на турбината няма маркуч вообще. На горната схема на го виждам той от каде взима вакуум ....
Тая турбина се управлява спрямо налягането в смукателната система, тоест, относно турбината вакума не те интересува.
Ако не можеш да възтановиш управлението на турбината ела да погледана и да ти кажа от къде се управлява.
Коментар
-
Идея от каде може да намеря цедката дето е в ГНП-то. Днес отворих да я изчистя, обаче преди мен е скъсана. извадих я на парчета.Land Rover Discovery
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар