Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за закупуване на Terracan автоматик !!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Хем да е евтин, хем здрав, че и дълга база. Hyundai Terracan?

Преместено оттук:
    Дьлго евтино и здраво дизелче

И аз дълго време се чудих какво да избера - хем да е евтин, хем здрав, че и дълга база. Пък да става и за асфалт и за черни пътища....ако може и да не гълта много. Говорих с всички компетентни мои познати, горди собственици на джипки - повечето се смяха щото такова животно няма. После изчетох мнения на колеги тук / много им благодаря/ и накрая реших, че Хюндай Терракан е нещото, което ми трябва. Освен, че отговаря на невъзможната комбинация - евтин, здрав, непретенциозен си има и още един плюс - супер возия и доста добър комфорт. Или както казват познавачите тук във форума "много кола за малко пари". Само не разбирам защо го подценяват /поне такова усещане имам/! Е, не е ТЛК наистина, но те и парите му са три пъти по-малко. А кой колко ще издържи - пак е въпрос на късмет!
    Последно редактирано от Yaro; 18-01-12, 11:49.

Коментар

От: Съвет за закупуване на Terracan автоматик !!!

Колежке , при избора на МПС втора ръка ,всеки трябва да знае , че и при най-внимателен оглед в последствие може да се натъкне на подводни камъни. Има доста изписано какво трябва задължително да се огледа - най - добре е да сте с човек , който разбира от тези неща. Споменаваш , че сте с деца - кожата се поддържа много по лесно от плюш/имам предвид разляти течности,сладоледи,трохи и т.н./, ако сте пушачи , вероятността от дупки по тапицерията е избегната. А относно втория Теракан - някак несериозно звучи - произведен преди 2004 , а първа регистрация 2005 - това може да се види в документите.Успех!

Коментар

От: Дьлго евтино и здраво дизелче

Ако не е тайна, колко евтин се оказа Теракан-a? Коя година е, бензин/дизел?

Коментар

Не е тайна - още не е купен. Сега избирам между два, даже три и поисках от колегите съвет кой да избера. Най-надеждният според мен -2004 г. - 180 000 км- 11500лв.
          оферта №2 - 2005 г., купен от ИНД - 11 000 лв, според собственика 182 000км /според мен е поне на 350 000 км/- и това е нещото което ме спира
          оферта№3 - 2003, нов внос, много добър фейс, 130 000 км / ама кой знае колко са ги врътнали/
          Има и един автоматик 2002 г. за 9 000 лв , за този пък твърдят, че е само на 118 000 км - и това ми е много съмнително за 10 годишна кола????
          Но машините са здрави, жалко, че няма нови.

Коментар

Моля, собствениците на Терракан автомат да споделят какъв е приблизителния разход съответно за градско и извънградско. Интересува ме дали има голяма разлика с ръчката.

Коментар

Първоначално публикуван от evalkanova Преглед на мнение
              Този съвет как да го приема - като намек, че и двата не стават ли?
              Не. По-скоро имах предвид, че поне е прегледан и сервизиран, а и би трябвало да има ясна сервизна история. За тоя, който е внесен от Италия не знаеш нищо, освен казаното от продавача, на когото целта му е да ти го продаде.
              Galloper II Exceed, 2001, 2.5 TDI, къса база

Коментар

А защо не помислиш за една екскурзийка до Италия например
                „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Благодаря на VoyagerX, напълно съм съгласна и точно затова търся съвет. За съжаление не съм от разбирачите, които диагностицират само с ухо. На всичкото отгоре досега не съм и помирисвала дизел. Решението за покупката е окончателно, но се тревожа да не избера някоя издухана барака, лъсната като нова. Затова разчитам на форума, на логиката и на вътрешно усещане. Един колега тук беше казал, че най-добре е когато джипа е бил купен от ИНД в Бг. Има голяма логика, както казваш и ти - тогава колата си има книжка с всички данни и километри. НО! Ето на какво се натъкнах, дано да е от полза и за другите кандидат-купувачи. В момента в мобилето е пусната обява за един плевенски Теракан купен от ИНД през 2005 г. До м.г. е бил лизингов. Човека вади сервизна книжка, поддържан в ИНД според която книжка е на 180 хил. км. Тръгнах да го купувам, но нали съм неверник звъннах един телефон и по едни по-така канали ми докладват, че колата през 2009 г. е засечена на 200 000 км. Това доказано с документ!!! Демек сега трябва да е поне на 350 000 км. Е просто нямам думи! Мога само да им сваля шапка на тези магьосници и да си страдам, че живеем в такава държава. Така, че който може да помага. Сега съм нацелила един черен от автокъща Авекс в Горубляне. Като нов е, ама те всичките им коли в тази къща са все едно току-що излезли от завода. Ако някой има данни за тази автокъща, нека сподели дали са им читави колите. Пак ме загриза едно съмнение, защото собственика не дава и дума да става да прегледаме колата в ИНД. Причината според него - били му повредили инжекцион на друга кола докато я тествали.

Коментар

tiramisu, просто не знаеш колко ме изкушава тази мисъл за Италия...Ама мира не ми дава. Дори имам приятелско семейство в Милано с голяма къща, тоест има и къде да отседна колкото се налага без допълнителни разходи. Обаче как да отида като нищо не разбирам от дизели и джипове, не мога и да се пазаря, нито знам къде са им "продавалниците". Трябва леко да спомена, че не мога да взема точно сега отпуск по причини, че съм в майчинство и поработвам на граждански договор. А като стана въпрос за майчинство в другата стая съм позиционирала една хубавица на 10 месеца и една друга на 8 години. Няма на кого да ги метнем с баща им. То джипа заради тях основно се търси, пък те пречат на сделката!

Коментар

.... А относно втория Теракан - някак несериозно звучи - произведен преди 2004 , а първа регистрация 2005 - това може да се види в документите.Успех!
                      Кое по-точно звучи несериозно? Колите не се продават на секундата, в която слязат от поточната линия - и то всички накуп! Много рядко можеш да срещнеш кола произведена например през декември 2001 и с първа регистрация - декември 2001 г. Една голяма част от въпросната серия ще бъдат продадени през януари 2002-ра, други през 2003 г. , съответно тогава ще имат и регистрация. Няма да открия топлата вода, ако припомня, че номера на рама/шаси носи кодирана информация за година на ПРОИЗВОДСТВО, а в талона на колата се вписва година на РЕГИСТРАЦИЯ! Двете много рядко са еднакви.
                      Последно редактирано от Yaro; 18-01-12, 11:51.

Коментар

tiramisu, просто не знаеш колко ме изкушава тази мисъл за Италия...Ама мира не ми дава. Дори имам приятелско семейство в Милано с голяма къща, тоест има и къде да отседна колкото се налага без допълнителни разходи. Обаче как да отида като нищо не разбирам от дизели и джипове, не мога и да се пазаря, нито знам къде са им "продавалниците". Трябва леко да спомена, че не мога да взема точно сега отпуск по причини, че съм в майчинство и поработвам на граждански договор. А като стана въпрос за майчинство в другата стая съм позиционирала една хубавица на 10 месеца и една друга на 8 години. Няма на кого да ги метнем с баща им. То джипа заради тях основно се търси, пък те пречат на сделката!
                        Дай Боже всеки му такова "пречене".Да са ти живи и здрави хубавиците.Предложих ти го защото също е вариант.Още повече като има при кого да отидете. Колкото до продавалниците-там "джипките" са по-скъпи от колкото тук , но винаги може да се намери нещо подходящо на добра цена.Ето това например http://www.subito.it/auto/hyundai-te...a-33602108.htm . Обикновенно е възможно да се отбие 7-10 % от цената.Това може да го смятате евентуално като бонус пътни разходи.Както и в 90% от случаите , километрите са реални и доказуеми със сервизни книжки.
                        „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

... Гледам сега един автоматик, но има теч на масло. Според продавача е от семеринга. Може ли да е нещо по-сериозно и колко сериозно, а като пари.....?
                          Последно редактирано от Yaro; 18-01-12, 11:51. Причина: След сливане на теми.

Коментар

Най добре гледай да е след 2005г. по добър е мотора. И от вън да го купиш пак няма гаранция, аз моя го купих от Германия от банка върнат от лизинг проверен в сервиз и накрая излезе че е със спукана глава. Там по нищо не можах да разбера за този дефект единствено по пътя губеше по малко антифриз без да загрява. Така че успех с покупката и ако имаш въпроси пиши или на лични за уговорка за някой тест- ще ми е приятно.

Коментар

Първоначално публикуван от kastro Преглед на мнение
                              Най добре гледай да е след 2005г. по добър е мотора. И от вън да го купиш пак няма гаранция, аз моя го купих от Германия от банка върнат от лизинг проверен в сервиз и накрая излезе че е със спукана глава. Там по нищо не можах да разбера за този дефект единствено по пътя губеше по малко антифриз без да загрява. Така че успех с покупката и ако имаш въпроси пиши или на лични за уговорка за някой тест- ще ми е приятно.
                              Малеее, колега какво говориш, ти направо ме хвърли в оркестъра! Щом при лизингов от банка няма гаранция, то какво остава за тези трошки по Дупница и Горубляне! Да взема да се откажа ли......вече се замислям сериозно. Хич не ми се ще да хвърля едни пари за паметник пред блока или да му наливам още толкова. Направо ме отчая с тази "новина".

Коментар

... Гледам сега един автоматик, но има теч на масло. Според продавача е от семеринга. Може ли да е нещо по-сериозно и колко сериозно, а като пари.....?
                                Няма непоправими неща.Но пък по добре не ризкувай защото филма може да излезне дълъг като пари и нерви за това гледай да е сухо на всякъде.Мога да ти дам и друг съвет ако се стигне до там да попаднеш на някой екзенпляр който при първо палене да запали и да пропушва и претриса и да ти излезне с номера че има някой подгряваща свещ за смяна не се вързвай Теракана няма такива!Когато тествате предавките 4х-4л не трябва да издава никакви звуци трябва да превключват без да усащате нищо ,задължително пробвайте бавни!Ако е с кожен волан и кожен салон загледай се по износването.Сериозното захабяване особенно на волана става след 150-160х.км.
                                Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X