Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за закупуване на Terracan автоматик !!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за закупуване на Terracan автоматик !!!

Здравейте колеги много съм харесал Хюндай Теракан и по специално автоматик предстоими покупка на този хубавец но идея си нямам какво да гледам когато отида да го купя по трансмисия ходова част и двигател ако може вие, които имате този красавец да споделите вашите съвети и идеи какво да гледам преди да го закупя какви характерни проблеми може да има или се случват най често .Очаквам вашите препоръки и съвети !!!
    Мерси предварително на всички отзовали се и помогнали !!!!
    Suzuki Vitara 1.6i 8V

От: Съвет за закупуване на Terracan автоматик !!!

Колега , нали знаеш - по цвят и вкус няма единомислие. Всеки би дал различни съвети. Лично аз имам с ръчни скорости и немога да давам мнение за автоматик. Бих те посъветвал , освен обичайните неща за гледане/ръжда , салон,износеност на волан,правилната работа на всички системи/ , ако имаш възможност за пробно каране , да го натиснеш над 3000 -3500 оборота. При тези обороти , ако ти присветне чек енджина - значи има проблем с дюзите. Ремонта или смяната им не са евтини. Успех !

Коментар

Недостатък е горивната система, другото е добре направено.
      Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Първоначално публикуван от Илия Христов Преглед на мнение
        Недостатък е горивната система, другото е добре направено.
        Това не беше ли разработката на Катерпилар? С маслото?

Коментар

Aбсолютно не съм съгласен с твърдението за горивната система. Да не би Денсо и Бош да са по добри от Делфи. На Тусона ми беше Бош и на 70000 ми се наложи гаранционна смяна на помпата. Ами Денсо , колко ТЛК сменят цели мотори заради пикаещи дюзи. Да не казвам колко Паджеро 3 знаем с пробити бутала /но те пък не са комън рейл/. Делфи е американска горивна система която се монтира на доста марки коли които се продават и в Европа. Например ТДСИ на Форд е Делфи. Сигурен съм, че по знаещи колеги от мен ще дадат и други примери.
          Моето мнение е че горивната система на Теракана е поне не по лоша от другите комън рейл системи. Един плюс който със сигурност мога да изтъкна е лесния ремонт на дюзите . Скапват се основно инжекторите и то заради лоша нафта. А и не се вадят трудно както при МЛ 2,7.
          Между другото съвсем не съм сигурен в плюсовете на добавките които се продават у нас. Защо !
          Преди Тераканите имах Тусон, на който за навъртяни от 0 до 150 000 км.само у нас - дюзите бяха без никакъв проблем, сега при втория Теракан от 0 до 45000 км също нямам проблем, без да сипвам абсолютно никаква добавка.
          Един проблем ми се яви когато докарах от Англия първия си Теракан на около 100 000 км.,и започнах здраво да му слагам добавки. Имам чувството че заради тях си запуших два инжектора. Така че съвсем не съм сигурен в плюсовете от слагането на добавки. А ако сметнем колко пари се дават за тях- дали не е по изгодно една смяна на инжекторите за следващите 100 000 км.
          Относно автоматика, както казва един познат от ИНД- ..... ами не знам какъв е - досега не е влизал Теракан за автоматик при нас !
          GW Steed5

Коментар

Апропо, писах какво ремонтират основно колегите по света с този автомобил и не съм оплюл Делфи-то Всички знаем, че трябва качествено гориво и ефективно профилактика. Убедих се, че не нафтата, която правят в Лукойл например, е лоша. Лоша става, когато стигне до местата за продаване - бензиностанциите. В моя мил и скъп град кръщаването е на особена почит, но няма как, това е реалността. Добавка може да сложиш през зимата за успокоение. Иначе би трябвало да има разделение - лятно гориво и зимно подобно.
            П.П. Съжалявам, че не мога да слагам от хубавата нафта, която имах възможност да зареждам от време на време преди да достигне до бензиностанциите
            Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

И аз не съм съгласен с мнението за горивната система, всичко е въпрос на късмет, а също за скъпите ремонти - това е въпрос на гледна точка, ако ги сравниш цените с немски и японски съпоставки ще ти се стори без пари.
              Та на въпроса, покарай камиончето виж при смяна на предавките да няма ударно превключване - трябва да става плавно, не трябва да има тропане по ходовата част, ако има значи е каран зверски. Климатика при тези температури на можеш да провериш. Друга не лоша идея е ако има как в ИНД на тестера за електроника, там ще видиш има ли някакви грешки, а и друго - не рядко при светеща лампа за даден проблем, нашите джамбази просто махат крушката на таблото и воала вече няма проблем.
              Като мое общо заключение след 3г. злоупотреба с този автомобил е че е супер за парите си а качеството е на ниво. Успех, все пак при втора употреба автомобил късмета трябва да ти работи.
              Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
              0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Няма лошо да си похвалим колите

Коментар

Абе ние си ги хвалим ама нещо колегата май ни е забравил
                  Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                  0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Здравейте на всички във форума!
                    Пиша за първи път тук и моля за помощ със съвет и компетентно мнение. Решили сме да сменяме семейния л.а. Тойота с Хюндай Терракан. Причини - прозаични. Тойотата много отесня за двете деца, когато тръгнем на път вече не събираме багажа. Плюс това се сдобихме и с вила на село. Пътят не е много добър, а до къщата има и малко черен път. Ще се ползва за всичко, без хард оффроуд/ пък знае ли човек/?! Харесали сме два Терракана и много се двоумим кой да изберем. Моля дайте съвет.

ето ги:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...344&f1=details

и http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...487&f1=details

Коментар

Здравейте всички във форума.

За първи път пиша тук и моля за съвет и помощ. Предстои ни покупка на Терракан. Харесали сме два джипа - има ги в "мобилето". Единият е на автокъща Авекс - 12300 лв- 2004 г. - 150 кс, 130 000 км от Италия/черен/. Казват, че е обслужен, но гумите са за смяна . Другият - 12 000 лв - 2005 г., 163 кс., купен от ИНД комерс, първи собственик 180 000 км, обслужен с леки забележки по купето - лека вдлъбнатина в ляв калник, гумите - 80% живот./офертата е от Плевен цвят сив/. Моля ако имате време, хвърлете едно око на офертите и кажете коя ви се струва по-надеждна! Забравих - и двата са с ръчна ск. кутия.

Коментар

Първоначално публикуван от evalkanova Преглед на мнение
                        Здравейте всички във форума.

За първи път пиша тук и моля за съвет и помощ. Предстои ни покупка на Терракан. Харесали сме два джипа - има ги в "мобилето". Единият е на автокъща Авекс - 12300 лв- 2004 г. - 150 кс, 130 000 км от Италия/черен/. Казват, че е обслужен, но гумите са за смяна . Другият - 12 000 лв - 2005 г., 163 кс., купен от ИНД комерс, първи собственик 180 000 км, обслужен с леки забележки по купето - лека вдлъбнатина в ляв калник, гумите - 80% живот./офертата е от Плевен цвят сив/. Моля ако имате време, хвърлете едно око на офертите и кажете коя ви се струва по-надеждна! Забравих - и двата са с ръчна ск. кутия.
                        На сайта на Инд комерс има обява за Теракан за 10 400 лв., на 150 хил. км., аз бих погледнал него. Като гледам е и с климатроник, а не с климатик.
                        Galloper II Exceed, 2001, 2.5 TDI, къса база

Коментар

Линкът за вторият Теракан - според мен това не е 2005г. По спомен фейслифта е през 2004г. Иначе , гледано само по снимките - първият.

Коментар

Да, съгласна съм за фейса - ако е 2005 - би трябвало да е с новия фейслифт. Изрично питах собственика, но човека е категоричен, че е купена от ИНД през 2005. Единственото, което ми идва на ум е, че е произведен година -две по-рано, а продажбата и съответно регистрацията са от 2005 г.

Благодаря за мнението, моля да се включат и други вещи.

Коментар

Първоначално публикуван от VoyagerX Преглед на мнение
                              На сайта на Инд комерс има обява за Теракан за 10 400 лв., на 150 хил. км., аз бих погледнал него. Като гледам е и с климатроник, а не с климатик.
                              Този съвет как да го приема - като намек, че и двата не стават ли?
                              А те същото са с климатроник - ако това е причината.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X