Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Когато ни разбият колата... Или как да се борим със застрахователя.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Когато ни разбият колата... Или как да се борим със застрахователя.

Името на ЗК в случея няма значение,това е обща практика,смъкнаха разценките на т.нар доверени сервизи,отсъпките които взимаха сервизите от вносителите на части и тях им ги взеха(знаят ,че сервиза ползва 30% и се пазарят да им даде поне 15-20).
    Същевременно направиха минимален праг за застрахователна премия при коско,и колата ти да струва 1000 лв,минимума за плащане е около 250...
    И накрая цакат клиентите при изплащане на обезщетения и възстновяване на щети....
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Може ли да взема думата и аз. От доста време работя като броке на такива застраховки и имам някакъв опит с застрахователните компаний, та колега Дино, за съжаление в общите условия на ВСИЧКИ ЗК пише че липсваши части и детайли по МПС не се изплащат когато от тях (детаилите) няма частици. Преди 3 г. ми откраднаха комутатора на мерцедеса и не ми го платиха, защото заявиха нищо че колата е разбита може пък аз да съм си го свалил. Полицайте дори не сложиха чернилка за отпечатъци - заявиха че крадците били с ръкавици . Друг аспект е че е хубаво да правите застраховки там където се предлага официален сервиз, понякога е по-скъпо но сами виждате за какво иде реч. Хубаво е да имате познат брокер с който да се посъветвате и обсъдите аспектите на застраховките, всички са доволни когато платят малко и всичко мине без щете, но това е до моента в които един ден нещо се случи и се почват мъките, разбира се всяко правило си има изключение и винаги нещо може да стане не както сме го предвидили дори и да е скъпа застраховката.
      Дино намери юрист и хубаво прочетете ОУ- общите усл. на компанията, ако застрахователите се опъват ги съди.
      Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
      0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Ако мога с нещо да помогна - питай конкретно.
        0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Недостатъкът е, че дори и нещо да вземеш от ЗК, загубеното време и изхабените нерви никой не ти ги възстановява. Това си е за наша сметка.
          Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
            Името на ЗК в случея няма значение...
            Голямо значение има колега.
            Каското на колата не е за 1000 лв и това ,че застрахователите не искали да се прави във фирмения
            сервиз е голяма глупост , освен ако има още подробности,които колегата не е казал .
            Клиента решава ,къде да се прави колата.
            Колкото до липсващия фар и други липсващи дреболии е нормално да откажат ,има го в общите условия.
            Последно редактирано от Ясен; 18-07-11, 09:08.

Коментар

За лиспващия фар намерихме парчета. ЗК ще го поеме,ако получи бележка от полицията,но ******* следовател не иска да го запише ,щото ,видиш ли, било следствена тайна. Колата не я пратиха във фирмен сервиз на Хюндай,защото е минала 3 години ,а в ОУ пише ,че след третаа година вече не е задължително да я пращат в такъв ,а в посочен от ЗК доверен сервиз. Нищо ,че и преди тея 3 години не са я пращали нито веднъж в IND,ама както и да е.
              Последно редактирано от Dino; 18-07-11, 11:59.
              Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
              Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
              Volkswagen Bora AKL

Коментар

По принцип за да можеш да ползваш официален сервиз след 3-тата година, трябва да си направиш т.нар. "валутно каско" което е малко по-скъпо от обикновенното, но имаш право на официален сервиз или да ти платят по фактура. След като имах горчив опит с т.нар. "доверени" сервизи на ЗК като теб, отогава си правя само "валутно каско" и проблеми нямам, взимам възлагателно за официалния сервиз и после да оправя ЗК.
                M57D30T1
                W450

Коментар

Важен момент е,че никъде в ОУ на съответната ЗК не се споменава,че след третата година се ползват алтернативни части,ако са налични такива за дадения автомобил. Което ще рече,че мога да ги съдя (в краен случай) ,ако не се съгласят на оригинални.
                  Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Илия Христов Преглед на мнение
                    Май ме търсиха с патрулката, за да подпища, че прокурорът прекратил делото заради незначителна вреда. Съседите ме гледат като престъпник .
                    "заради незначителна вреда" Това е любимата бланка на прокуратурата. Само се сменят имената. После в края на годината се отчита дейност, после - 13, 14, 15 -та заплата...
                    За целта е хубаво да декларирате щета, по-голяма от минималната раб. заплата и да можете да го докажете документално: фактура, парични записи.. всичко.. НО всичко да е както му е реда...
                    Заради "незначителните щети" мнооооого още народ ще "гори" за съжаление... Тъпа, тъпа система. Не е нито да имаш, нито да нямаш...

Да попитам: има ли, познавате ли човек в БГ, дето не е бил жертва на някакъв вид престъпление? По-скоро въпроса е риторичен...
                    СЪжалявам, че има поводи за подобни теми... Дано нещата се развият в добра насока и стане чудо!
                    Публикувайте отговор

Коментар

Дино, дай това име на ЗК, не може никой да ти каже и копче че си го казал на познати, това със следствената тайна са пълни глупости.
                      0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Виктория.
                        Volkswagen Bora AKL

Коментар

Тези ги мразя, надявам се да се оправиш, все пак ако ти трябва помощ ще се пъмъча да помогна, за следващият път ме питай ще ти помогна с избора.
                          0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Шефката ми е добра позната но от миналата седмица отсъства,и аз я чакам по друг повод да се върне !
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

как завърши сагата?
                              Кара: Santa Fe DM, 2.2CRDI AT, 197HP, 436 Nm

Коментар

Копчета за таблото вътре (плюс прилежащото им панелче), оригинално стъкло + тайвански фарове,които с малко преработка от мен станаха 10 пъти по-добри от фабричните,така че съм доволен. На всичкото отгоре ми върнаха стария фар и сега мога да си експериментирам с него.
                                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X