Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Когато ни разбият колата... Или как да се борим със застрахователя.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Когато ни разбият колата... Или как да се борим със застрахователя.

Накратко: Преди две седмици разбиха Санта Фе-то за пореден път, но сега и доста по-жестоко. Резултат- едно разбито стъкло,един липсващ фар (направо ме боли сърцето като си помисля колко си играх с тея фарове да ги направя да светят като фабричен ксенон,с което бях успял) ,един разбит фар (предположението ми е,че са го натрошили,защото не са могли да го изкарат-не са развили последния болт), липсващи копчета от таблото (за ESP,фаровете за мъгла,осветление на таблото и ниво на фаровете). До тук добре,всъщност изобщо не,но както и да е. Сега почва *******. Колата от две седмици е в сервиза на застрахователната компания (тъй като имам още разправии няма да пиша името засега,че не се знае какво ще стане). На първо място може да падне гаранцията на колата,защото ЗК (застрахователната компания) не иска да даде колата за ремонт в IND Commerce,а в техен оторизиран сервиз. То пестене на пари -добре,ама чак пък толкова. Това едно на ръка. Стъклото искаха да слагат обикновено и да му лепят фолио,а оригиналните стъкла на колата са тонирани,със слънчева защита и тн. Това беше скандал номер 1. Хеле,сложиха каквото трябва. После не искаха да изплащат липсващия фар,защото видите ли- нямало парче от него и политиката на ЗК не позволявала. Ама нищо,че другият фар е направен на сол,нищо че акумулатора е откачен (очевидно ,за да не свири алармата) ,нищо че има разбито стъкло и тн. Айде и на това кандисаха- ще го изплатят. Днес се чуваме с момчето от сервиза ,за да разбера докъде е стигнала работата и ми то ми казва,че търсели машинки за фаровете. Шах с пешката ,оригиналните фарове си идват с машинки,дори турските ментета идват с машинки (разликата в цената е точно два пъти). Та питам се аз,при положение че ЗК е направила от мен над 6000лв от застраховки ,колко е възможно да сложат нещо по-лошо дори от турските ментета фарове ,та да няма машинки. Честно казано не ми се разправя ,но ако са някакви чупентии ще полудея.

Ето и малко снимки от месторпестъплението. П.П. Отпечатъци полицията не можа да намери.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0245.JPG
Прегледи:1
Размер:227.8 КБ
ID:5935717

Име:IMG_0254.JPG
Размер:280.6 КБ
ID:5935718

Име:IMG_0251.JPG
Размер:155.6 КБ
ID:5935719

Име:IMG_0250.JPG
Размер:217.7 КБ
ID:5935720

Име:IMG_0243.JPG
Размер:175.9 КБ
ID:5935721

Име:IMG_0246.JPG
Размер:224.3 КБ
ID:5935722
    Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
    Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
    Volkswagen Bora AKL

От: Когато ни разбият колата... Или как да се борим със застрахователя.

Ебати изродите....
    Съжалявам за случилото се, колега.
    Дано полицията си размърда задника и хване нещастниците.
    08седемшест5едно513четири

Коментар

Полицията никога не намира и взима отпечатъци...
      В гора без телефон, като в пустиня без вода! :lol:

Коментар

Ммдааа,а най-интересното от всичко е ,че всяка една врата беше заключена и предният капак затворен. Някакъв съвет какво да правя със ЗК,ако не искат да сложат оригинални фарове? Освен грандиозния скандал ,който подготвям ,ако не са.
        Volkswagen Bora AKL

Коментар

Конкретен съвет не мога да дам. Мога само да предложа щом колата е гаранционна да ползваш услугите на застрахователя, с който работи фирмата вносител, при която ти е гаранцията. Тогава не вярвам да има "не може", "няма" и "ще я водим в наш сервиз".

А на пипалите - да им изсъхнат нещастните ръчички!!!
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На една моя вектра и откраднаха страничните огледала (откачат се за две минути) и си подадох жалба по съответния ред. Представете си изненадата ми когато след две седмици ме викнаха в районното да си взема огледалата. Естествено на огледа не бяха моите (бяха с подгряване) но бяха от вектра. Разписах протокол и си ги взех. Хванали някъкъв наркоман с чувал в ръка и вътре четири броя странични огледала.
            Така че понякога ги ловят, може и случайно да е , но става.
            Успех, дано всичко със ЗК е наред.

П.П. От прокуратурата ми пратиха след месец писмо, че прекратявали престъплението поради маловажност. Ама се надявам че и прокурорите имат странични огледала.
            Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

Миналата година декември ми разбиха ключалката на лява врата за да вземат вградена навигация. Естествено ми трябваше протокол от КАТ. Цял ден обяснения, взеха ми кодове, всичко, което е необходимо. Чаках за служебна бележка за застрахователя три седмици. Платиха само за ключалката. Февруари имало дело срещу неизвестен извършител. Май ме търсиха с патрулката, за да подпища, че прокурорът прекратил делото заради незначителна вреда. Съседите ме гледат като престъпник С две думи да не влизаш в такъв филм. Съчувствие, колега.
              Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Колега съчувствам ти. Разбиват, крадат, нямат спиране.
                Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

Лъжете,министърът каза ,че престъпността намалява.Я колко гръмки акции се провеждат.

Коментар

Това от снимката е местопрестъплението или там е застрахователя,ако е второто аз ще го кажа ако ти неможеш ! Ангел Алексиев в Хюндай търси за съвет !
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

Интересно нещо лъжа ли ,измислям ли си или фантазирам.
                      Бесен съм ,защото не е допустимо някакъъв си идиот да се подиграва човешкия труд ,с човешкото имущество. И в същото време да се мъчат да ни убеждават как лайтната в които плуваме са басейн от цветя и приятна чистота.
                      Това е за човека кайто го е страх да погледне и да каже нещата в очите.

Оставяш си колата на уличата и не знаеш в какво състояние ще я намериш,дали паяк не ти я е вдигнал ,дали крадец ,дали някой пиян не е спрял в нея, дали някои не му е било кеф да я порисува с пирон и ли просто да се изпикае върху нея.
                      И най ужасното е ,че ти практически не можеш нищо да направиш.Човекът който би трябвало да те защитава в подобни ситуации ти казва ,че него не го интересуваш.Застрахователя ,на който си наринал една камара пари -същата работа.И ти се чувстваи унизен ,омерзен в своята безпомощност и безсилие.Това е най ужасното .Същото е когато ти разбият профилактично и жилището.

Е те с това не искам и не мога да се примиря.Не съм свикнал да си мълча.

Коментар

Снимките съм ги правил аз докато чаках полицията да дойде. След това дойде застрахователя и така нататък. За всеобщо дълбоко изумление(добре ли се усеща сарказма) ми изписаха тайвански фарове DEPO ,БЕЗ МАШИНКИ ЗА НИВОРЕГУЛИРАНЕ,ЗАЩО ЛИ? Извинете за главните букви,ама не ми се вика,ами не знам какво. Защото е по-евтино,естествено. То бива скръндзава работа,ама това е пълно безобразие. Сега хората от сервиза търсят машинки да сложат. Самите фарове не стават за нищо- на размери не съответсват ,единият свети що-годе прилично,другият не "слага" никаква светлина на платното. Пълна скръб. В понеделник ще ходя да се разправям за последен път,ако не... следва продължение ,след поредния скандал... Просто не мога да намеря думи да изразя отвращението си от всичко. Следователят ме кара два пъти да си плащам такса,да давам показания и в крайна сметка ПАК не е написал ,че десният фар е намерен натрошен,а левият е бил на колата,пак натрошен. И заради това му малоумие не се знае изобщо дали ще изплатят втория фар. На всичкото отгоре ми се скара,че съм разгласявал неща,които били следствена тайна. Разгласяването се състоеше в това да обясня ясно и точно на застрахователя това,което дадох като показания в полицията. Изобщо -пълен та*ак.
                        Volkswagen Bora AKL

Коментар

Болно ми е да чета такива неща, не, че не ги знам. Дори да имаш пари да живееш като човек - все едно. В гетото си!
                          Да им таковам на евро-шитовете, дето ги леят всеки ден като оправдание на всяка нова ангария!
                          Двама от колегите имат нови коли (на изплащане). На единия я откраднаха, на другия я надраскаха с пирон! Пълно пребоядисване! Застраховани, ама всеки имаше ядове като описаните тук! Ама то и застраховател да не си, чак се чудя как се навиват да отговарят за колата ти в тия условия.

Коментар

Армеец ли са въпросните застрахователи,че така ми се видя от снимките ?

Коментар

На това място е оживено,постоянно денонощно минават коли ,хора не липсват,мислих си че такива работи вече не стават в нашия град ,изключвам наркомански вариянт понеже са знаели какво точно търсят !Завчера в Приморско бяхме с едни сърби ,оплакаха се че с изключение на тая година досега винаги са им тарашили колата,миналата година им откраднали предното стъкло,по миналата тасовете......!

До сега с застрахователите не съм имал никакъв проблем,даже напротив ,винаги са се престаравали,последния път някой ме беше закачил в предния калник от ляво,било е нещо доста високо над веждата и няколко драскотини на бронята,заради тях искаха да ми я пребоядисат цялата а то даже не си личи ако не се загледаш !При ремонта ми бяха счупили щипката за щеката на предния капак а на Сеед'а щеката стои в капака и потропва ако не е наред тая щипка,застахователя я достави за 5 дни за негова сметка ! Явно има значение кой е застрахователя !
                              Последно редактирано от Roninn; 17-07-11, 09:46.
                              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                              Анатолий Пейчинов o8875о9815
                              https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X