Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на гарнитура на капака на клапаните

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на гарнитура на капака на клапаните

Здравейте, имах леко омасляване в задната страна капака на клапаните и реших да сменя гарнитурата. В течение на работата направих "малко" снимки та евентуално да съм полезен на някой "домашен майстор". Поради факта че вече бях поразглобил колата преди де почна снимките за нагледното ми "ръководство" , съм снимал отзад на пред и после подредих фотосите - затова нещата са толкова чисти, но мисля че стана добре. Та да започвам

-това е пациента

- сестра, скалпел моля

- разбира се трябва да се свалят клемите на акомулатора, свалих и самият него, за по удобна работа, свалянето на предпазната кора някъде съм го пропуснал, на има 5бр.болтове и пада лесно.

-ред е и на кулера

- просто 4 болта и 2 скоби

- е стигнахме и до втората прахо и термо изолираща кора

-извадете буксата преди да развиете 15 - те бр. болтове, които държат кората

- трябва да се свали и дясната стойка за кулера, понеже пречи да се свали капака на клапаните

- така се откачат първите букси

- ред е на подаващите нафта тръбопроводи, не забравяйте че е хубаво да ги обозначите по ред на сваляне, за да Ви е по лесно при поставяне

- свалят се маркучите за обратно гориво и аз възстанових изгорелият изолирбанд

- сваляме застопуряващите скоби да дюзите, без да сваляме самите дюзи, за днешното упражнение това не е необходимо

- имаше теч от датчика за оборотите на разпределителният вал та и той видя бял свят

- това са болтовете на капака на ангренажа отгоре, общо 4 бр.

- сваляме 15 бр. болтове, и стигаме до светая светих

- светая светих

- стигаме до момента в който са свалени, почистени, силиконизирани и поставени отново на място двата полукръга отзад на главата. По-големият изпълнява функция на държач на датчика на оборотите. И двата бяха съмнителни откъм уплътняващи функций, та затова бяха приведени в приличен вид.

Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
    0882 52 00 52 - Жоро

От: Смяна на гарнитура на капака на клапаните

Видях сумати правописни грешки, за което моля за извинение. Останалите снимки ще кача утре понеже предполагам стигнах някакъв лимит , за качени на веднъж снимки.
    Нека да кажа, че упътването е направено така както аз мисля за правилно и не задължавам никого , разбира се съм отворен за критика
    0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Баси, не разбрах само кога се сваля волана и задният ляв стоп за да се стигне до гарнитурата
      Според мен автомобилостроенето е тръгнало в погрешна посока.
      Какво ли ще трябва да се разглоби ако се наложи по-сериозен ремонт, като смяна на сегменти например...

Иначе гледам, че колегата работи чисто и подредено, нещо напълно непосилно за мен
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Само така колега,само леко да те поправя че маркучетата не са за подаване на нафта а за обратната нафта,пиши и снимай че тез хюндаи не се развалят и рядко има материал за форума !
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Значи, незнам как съм го написал, може нещо да не съм огледал. При снимката с острите клещи се вижда маркуча за обратна нафта. Пояснявам металните тръби са за подаващата към дюзите нафта, а черният гумен маркуч, който се намира отстрани на дюзите е за обратната или т.н. излишна нафта. Дано сега да съм по ясен. И още веднъж се извинявам за правописните грешки, сега като преглеждам текста и ми става лошо, просто бързах да кача нещата и тн. и тн. А по въпроса за неразвалянето не е точно така, но в общата картинка наистина е добра машина, просто изисква своевременна поддръжка. При всеки ремонт за напред, ще снимам и пускам, че наистина при нас е доста постно откъм нагледен материал за ремонти, утре ще кача останалото.
          Последно редактирано от zoro-1; 01-01-11, 23:53.
          0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            Баси, не разбрах само кога се сваля волана и задният ляв стоп за да се стигне до гарнитурата
            Според мен автомобилостроенето е тръгнало в погрешна посока.
            Какво ли ще трябва да се разглоби ако се наложи по-сериозен ремонт, като смяна на сегменти например...

Иначе гледам, че колегата работи чисто и подредено, нещо напълно непосилно за мен
            E, двувалка с интеркулер и дюзи в средата на цилиндъра. Кво толкова чак? То няма как иначе, при тая конструкция. На мен лично са ми малко странни тия "полукръгове", но пък съм виждал и далеч по-странни решения. Питай ме мен - за да сменя прегорял маркуч за обратна нафта -свалям интеркулер, тръбички на дюзите откъм дюзите, сноп кабели, всмукателен колектор. Изглежда по-страшно и от това, а е двигател правен 70-те - 80-те години на миналия век, с долен вал.

Поздравления на колегата за снимковия материал. Вече е все по-голяма рядкост някой да отделя време за това.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А, относно полукръговете си остава загадка, но пък иначе откъде да тече масло.
              0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Питай ме мен - за да сменя прегорял маркуч за обратна нафта -свалям интеркулер, тръбички на дюзите откъм дюзите, сноп кабели, всмукателен колектор. Изглежда по-страшно и от това, а е двигател правен 70-те - 80-те години на миналия век, с долен вал.
                М да , има си недомислици тераното и те дразнят.
                Все пак е проектиран като двигател без интерколер, а в началото и без турбо.Киченето на допълнителни екстри, не предвидени в основният проект винаги съдава недоразумения, а и място под капака - няма.
                Поздрави на всички и за много години!

Коментар

Та да довърша започнатото.
                  От последните снимки се вижда и разглобеният капак на клапаните, до последното болтче. Имаше презавит болт от тези които държат кората над клапаните, та се наложи да ги обработя и възстановя с Поксипол / правил съм го и на други коли и става без грешка /, затова са малките сиви петна, ако някои ги е видял и се чуди

- така изглежда капака от двете му страни

- обезмасляване, почистване, силиконизиране и накрая поставяне на новата гарнитура. Разбира се, поставянето на силикон не е задължително, но при мен беше избор на допълнително подсигуряване.
                  Та това беше. Сглобяването е ясно на всички, всичко по обратният път.
                  Цялата продцедура ми отне ден, като разбира се може и по-бързо, но това лепене изисква чакане. Гарнитурата струва 37 лв и 10 дни доставка. Странно ми беше, защо я нямат в наличност / особенно при тази цена/ а държат в наличност датчика за оборотите, който струва 85 лв, направо да се чудиш и маеш.
                  Това за сега беше всичко от мен, ако имате въпроси - питайте.
                  0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Браво, колега !
                    Да те питам при цялата тая операция не видя ли подгревни свещи и с кой мотор си 150 или 163 к.с.
                    GW Steed5

Коментар

Не, грам свещи няма знам че ги издирвате и утре ще питам един майстор от Хюндай, къде са. Мотора е 150 к.с.
                      0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Първоначално публикуван от zoro-1 Преглед на мнение
                        Не, грам свещи няма знам че ги издирвате и утре ще питам един майстор от Хюндай, къде са. Мотора е 150 к.с.
                        Е, то нали стигнахме до извода, че на CRDi няма подгревателни свещи, а се подгрява горивото в горивопровода
                        Galloper II Exceed, 2001, 2.5 TDI, къса база

Коментар

Така е, няма. Поне аз разбрах, че моя мотор няма. Но в магазина има. Браво на колегата за търпението, което е проявил. Дано не си е изцапал цифровия апарат
                          А някой да има монтирана печка на Хюндая?
                          Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Потвърждавам и аз, днес говорих с Вальо от ИНД. Отнася се и за двата мотора.
                            GW Steed5

Коментар

Ха а на мен в магазина ми викат ооо имаш и то от дългите.Добре де а какво подгряваме тогава тази лампа какво индикира конкретно?
                              Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X