Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CR-V III мнения, плюсове и минуси

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    От: CR-V III мнения, плюсове и минуси

    Първо честито (нали така се казва).
    Относно маркуча- случва се, но обикновено при Акордите с този двигател. При СРВ, за пръв път чувам от теб,но винаги има пръв път.
    Относно съвети- сигурно си го направил,но пак да ти кажа: обслужи си колата, смени всички масла, на двигателя, скорости и диференциала, НО задължително с оригинални на Хонда (за да нямаш проблеми), филтрите, също и антифриза и спирачната течност, сипвай нормално гориво и си карай колата с кеф.
    Какво те очаква, ами никой не знае, но ако колата е на реалните километри, сигурно е с оригинален акумулатор и сигурно догодина ще го сменяваш .Може, след 30-40 х.км. да се наложи и смяна на комплект съединител и маховик, но това като му дойде времето.
    Естествено, накладки и дискове като им дойде времето, ама това сигурно си го знаеш.
    И да те поуплаша малко, знам за цели 3 СРВ-та, като твоето, които са имали проблем с компресора на климатика, но са ги оправили .
    Е това е, карай спокойно и не го мисли .
    / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

    Коментар


    • #32
      От: CR-V III мнения, плюсове и минуси

      Здравейте emicha1 ! Преди десетина минути написах два реда отговор, но по време на писането ми компа заби , така, че ако са публикувани се извинявам за повторението! Благодаря за скорошното вкючване по темата. В резултат от това , като се поразрових във форумите открих следното: За климатроника като възел, номенклатурните номера са 1. компресор / №2/ 38810-RZV-G02. 2. съединител /№4/ 38900-RZV-G02 . 3. бобина /№9/ 38924-RZV-G01 . 4. подложка 3-5 мм №6. По повод препоръките, всичко съм изпълнил, защото имам някаква обща техническа култура но все пак БЛАГОДАРЯ,най лошото е, че за една седмица два пъти правиха опит да я крадат,но не можаха да я запалят. Интересното,че първият път беше вечерта в 9ч. , а вторият в 5.30 сутринта .От БУЛ ИНС ми сложиха, едно устройство против кражба, служебно, аз сложих допълнително също още едино от друг вид, а в сервиза на хонда пък сложиха трето. Въпреки всичко я сложих на тъмно, в гараж със жива охрана и сот на гаражната врата, е скъпо е но няма как, след като е нарочена, така, че ще се състезавам със хайдуците. А за резултата ще пиша! Ще бъда благодарен, ако някой ми даде инфо за сравнително качествени части на поносими цени, защото до сега всичко ми правиха в сервиз БУЛТРАКО и ме рязаха яко. Поздрави и хубав ден!
      Последно редактирано от valdimor; 24-01-16, 11:49.

      Коментар


      • #33
        От: CR-V III мнения, плюсове и минуси

        Пропуснато в предишният отговор: Номенклатурните номера на системата за охлаждане ги публикувах със намерението да поясня за колегите с близки в САЩ, че могат да си ги поръчат, рециклирани с много добро качество и на сравнително ниски цени. Поздрави за всички на които тази информация ще бъде необходима.

        Коментар


        • #34
          От: CR-V III мнения, плюсове и минуси

          Здравейте колеги ! Днес разбрах за съществуването на някаква обща поръчка за доставяне на части от чюжбина, която се извършва периодично. Може ли някой да ме въведе в подробности за това ?

          Коментар


          • #35
            От: CR-V III мнения, плюсове и минуси

            Уважаеми колеги, пропуснатото уяснение, отнасящо се за предишното ми писане за номенклатурните номера се отнася за климатроника, а не както тъпо съм го написал/система за охлаждане/, но обладан от неприятната констатация, че акумулатора ми е свършил и ,че следва изваждане за нов съм допуснал супер балъшка грешка. Вчера попаднах в нета на някакво си периодично планирано участие в доставка на части от чужбина. Ако някой може да ме бъведе в системата ще му бъда много благодарен. За всеки случай, и не само за това, 0884 606 577 .

            Коментар


            • #36
              От: CR-V III мнения, плюсове и минуси

              Първоначално публикуван от valdimor Преглед на мнение
              ........ Вчера попаднах в нета на някакво си периодично планирано участие в доставка на части от чужбина. Ако някой може да ме бъведе в системата ще му бъда много благодарен...... .
              Има го но се прави в другия форум на Хонда:
              http://forums.hondabg.com/
              Има си раздел, за общи поръчки от чужбина, влизаш и ще разбереш как стоят нещата. Не е сложно, но събирането на заявките и парите трае около месец, доставката още толкова и като цяло малко се проточват нещата и не излизат кой знае колко по-евтино. Естествено всеки си преценява.
              Май се оказах лош пророк за акумулатора, но това са нормални неща.
              А това с опитите за кражба при този модел , също не е нещо ново, ама какво да се прави.
              / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

              Коментар


              • #37
                От: CR-V III мнения, плюсове и минуси

                Благодаря много! Съжалявам, че не си свърших сам работата, но времето ми до сега беше много ограничено да се поразровя по обстойно. Дано има нещо с което и аз да бъда полезен. Нормално беше на шестата година акумулатора да свърши, но не очаквах да стане сега, защото два дни преди това излизах и въртях почти два часа. Може би си оказа влияние допълнителното натоварване със още два консуматора относно защитата, а и минусовите температури допринесоха основно за това. Още веднъж, благодаря и поздрави !

                Коментар


                • #38
                  От: CR-V III мнения, плюсове и минуси

                  За какво служи бутона VSA до волана?

                  Коментар


                  • #39
                    От: CR-V III мнения, плюсове и минуси

                    За какво служи бутона VSA до волана?


                    Електронна система за подпомагане динамичната устойчивост на автомобила и контрол на сцепление на гумите с възможност за изключване – Vehicle Stability Assist (VSA)

                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:VrkCuVO.jpg
Прегледи:1
Размер:92.1 КБ
ID:5700268 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:(076-083)_HondaCr-V_Page_4_Image_0004.jpg
Прегледи:1
Размер:48.0 КБ
ID:5700269 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:MY16_CRV_Safety_3.jpg
Прегледи:1
Размер:44.1 КБ
ID:5700270









                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X