Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип ли е Honda CR-V?!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Джип ли е Honda CR-V?!

    Колкото повече навлизам в науката "4х4", толкова повече ми се ще да задам едни въпросчета, повечето от които риторични.

    Да започнем със заглавието. Ми не е джип. Но те и останалите 4х4 не са! Няма такава категория при МПС-тата. Всички са SUV - високо комби за обща употреба със задвижване на 4-те колела. Това, по какъв начин се задвижват 4-те колела, не трябва да е критерий за разделяне на сувовете на "джип", и всички останали. В крайна сметка самите производители на "Джийп", още в зародиша му са казали, че това е SUV.

    В тоя ред на мисли, трябва ли във всяка тема "Какъв джип ...", някой, който за своите си нужди си е купил "джип" със супер селект и блокажи на 2-та моста, да ми обяснява, колко съм тъп, ако искам да си купя CRV, за да ходя с него за риба? Ми аз искам просто нещо по-високо, с някакво 4х4, а не да съм N1 в офроуд състезание. Искам кола, да си ходя с нея на село, където последните 2 километра са черен път.
    Далеч съм от мисълта да казвам, че черното е бяло, но защо винаги ще се намери някой да ме убеждава, че е наситено черно, по-черно, отколкото ми се струва на мен? Видите ли това CRV-то даже и за хлъзгав асфалт ме става, заради **баното автоматично 4х4! Виж "джип" със супер селект и блокажи е супер! Ми тя, хондата си има VSA/TCS за такива случаи! Мисля, че отдавна (около 20 г.) отмина времето, когато хората си мислеха, че ABS-a, и 4х4 те прави бог на заледения асфалт!
    Тук идва още една питанка. Каква е разликата между CRV и "джип" с включено 4HLc, но без блокирани осеви диференциали? Не е ли единствената разлика това, че на "джипа" аз съм преместил лоста на 4HLc, а хондата е направила това сама?! Технически погледнато, май да, нали?! Е да, автоматичното включване в някой случай вече е закъсняло, но пък в други си идва точно навреме. Според мен точно това биха искали да знаят задаващите въпроса "Какъв джип ...", а не да им обясняваме колко са глупави!

    Пак повтарям, далеч съм от мисълта, да убеждавам някого, че черното е бяло, но да не го изкарваме по-черно, отколкото е!
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto, Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

  • #2
    От: Джип ли е Honda CR-V?!

    Краси ,абе в голям филм се вкарваш!
    Хонда CR-V , не е JEEP,защото JEEP е друга марка,ха ха ха... малко UK хумор!
    Дали ми се получи смешката,или да пробвам пак?
    Лаптопа-компютър ли е, или щом не е Aplle значи не става да е ДЖИП?
    Кой разбрал-разбрал, а иначе заглавието /Какъв джип.../би било по-добре да бъде:"С какъв джип, да си го набия по-добре"?
    / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

    Коментар


    • #3
      От: Джип ли е Honda CR-V?!

      Всичко опира май до нивото на глада за информация и степента на възможност да я асимилираш...т.е. ще се напънеш ли да попрочетеш качествена информация или ще ползваш наготово от някой, който бил чул, че....А и погрешната терминологията в България, която се е настанила трайно в интернет, медии, въздейства успешно...Пример: Карам Вираго...било чопър!!! Да, ама не е чопър...КРУИЗЪР Е...Но как ще убедиш някой, при условие, че дори в Mobile.bg терминът в категориите е ЧОПЪР...Карам и HR-V..Било "джипче"... Ми добре...Беден ми е речника и съм уморена...Нека да е "джипче"...Радва ме, обаче фактът, че повечето хора, които карат тези SUV(s), ги имат, защото са ги избирали, а не защото са им "изпаднали еФтино" ...При мен беше така, дано и при вас да е било...

      Коментар


      • #4
        От: Джип ли е Honda CR-V?!

        Краси ,пак да попиша по твоя въпрос, щото просто не мога да не го споделя /въпреки ,че съм на почивка и мислех да не пускам лаптопа въобще/!

        Та ,в събота на 11.08.2012 ,вкарах "джипа" или 4х4-то ,в неочакван но за сметка на това, доста тежък Офроуд, макар и за около 800-1000 метра!

        Място на събитието е между Албена и Балчик, а по точно вилна зона "Момчил"!
        От главния/асвалтов път/ до вилата на която почивам, "пътя" е с постоянен наклон между 30-40 %, а на места може и да е отгоре /виждаш само небето/ ,с изровени коловози и улеи /от дъждовете/, на места достигащи до 30-40см., редуващи се ляви и дясни завои и тук таме прави участъци по около 10-20м.!Отгоре на това "пътя" дори не е и макадам , а чиста бяло-жълтеникава глина!
        Всичко това е поносимо и приятно като изживяване-тип Офроуд , обаче при Сухо време , но при Дъждовно е един голям кошмар ,за всички които имат вили на този баир и никой не си помисля и не се наема да го изкачва поне 2 часа след спирането на дъжда!
        Та в събота цял следобед валя и след като нямаше изгледи скоро да спре , а с жената трябваше да се прибереме все пак , реших да пробвам да се изкача! Само да отбележа,че гумите ми са, не последен сезон, а последна седмица /1мм.грайфер/!
        Изключих /VSA-TSC/ защото бях чел някъде коментар точно от теб Краси ,че е подобре така /а дали е правилно не съм мислил/ и газ нагоре по баира!!! Въпреки глината и неспиращия дъжд , Хондата се понесе нагоре по баира, като лодка в бурно море и само усещах как колелата изхвърляха глината а тя се лепеше навсякъде по колата-отдолу, отстрани...абе мазало , обаче драпаше,драпаше та до последния 90 градосов десен завой 50м.преди вилата! Там вече се предаде /а може и аз да съм виновен /! Защото пътя е тесен и отляво точно преди завоя, беше паркиран единия джип,на комшията от долната вила и за да не стане някой гаф при разминаването, намалих и опитах да взема завоя ,обаче не се получи! Както и да е,оставих я там и се обадих на комшиите /които са местни/ ,ако нещо им пречи утре да знаят от къде да ме извикат , а те като излезнаха от тяхната къща,ме гледаха 5 минути като извън земен и не искаха да повярват, че съм се качил до там в това време! Единия комшия караше ТЛК , а другия Гранд чероки/тонингован/ и даже споделиха ,че този баир, бил като тест-полигон за джипове!
        И за да придобиете по-пълна представа, колко хлъзгаво беше ще ви кажа ,че жената като слезна от колата направо се заби на колене и ръце и се свлече надолу 2-3м. ,а комшията с Гранда като реши да го вкара в двора за да освободи пътя, направи няколко опита, понеже все се свличаше надолу и не можеше да уцели вратата! Абе не знам, лед да беше, май нямаше да е толкова хлъзгаво!
        Моя приятел ,на който е вилата има МЛ и Нисан-Патрол /ама Патрола е ДЖИП с главно Д/ и сподели,че с МЛ-а несмее никога да се пробва при лошо време ,а с Патрола се е пробвал 2 пъти с успех,но след втория решил вече въобще да не рискува-защо ли??? Жената също каза ,че втори път при подобна обстановка няма да се качи, а аз като се замисля-незнам ,може би и аз бих го пропуснал отново това упражнение , което ми струваше 30лв.автомивка /иначе не искаха да я мият-и то само външно, събраха 3 колички глина/!

        Та Краси , ХОНДАТА може да е СУВ ,Паркетник, или високо 4х4 , но се представи като Джип , а което е по-важното:-Издигна ми се много в очите!!!
        / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

        Коментар


        • #5
          От: Джип ли е Honda CR-V?!

          Първоначално публикуван от emicha1 Преглед на мнение
          ...
          Та Краси , ХОНДАТА може да е СУВ ,Паркетник, или високо 4х4 , но се представи като Джип , а което е по-важното:-Издигна ми се много в очите!!!
          Eмич,ами това е Хонда бре,просто иска газ,газ и газ само дето и е много меко окачването и найстина е като лодка из баирите,но за хлъзгавото ти вярвам,преди да се върна от морето точно там в този участък между Албена и Балчик,след като заредих на бензиностанцията на Петрол на кръговото за Албена и Балчик,не зная кои даде идеята да ходим да берем пресни белени бадеми точно близо до твоята вилна зона.Датата е 11.07.2012г.такъв дъжд се изсипа тогава в района може да се провери.Аз обаче атакувах бадемите на 12.07.2012г. ден след дъжда-още не мога да измия този бял варовик по колата,като цимент е полепнал мамка му и то от локвички където имаше образувани.Автомобила се държеше повече от прилично,но ако не отнемам газта и не спирам,спра ли в някоя локвичка,а аз нарочно спирах малко се нервише докато излезне.Твоята би трябвало да е малко по стабилна в такъв терен,че има и блокажи доколкото зная,но ти май си ги изключил.Както и да е Вярвам ти и за варовитата почва или за бялата глина не зная точно какво е,но е ужасно размазващо и хлъзгаво и може би защото нашите Хонди са по леки от нормален джип за това се катерят.Не зная дали е джип,но при определени условия върви като джип с главно "Д".Вчера при откриването на лова и моята се представи прилично и то при дъжд и кал и не изостана нито от Узката нито от ладата Нива,нито от другите.Само за протокола докъдето се качихме с джипките и Хондата за мохабета нито една лека кола не можа.Приятно и слънчево време пожелавам за почивката на цялото Ви семейство!
          имах и Toyota Rav 4 2006g.
          Mitsubishi Lancer 2008g.
          Honda CR-V 1998г.
          Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X