Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda CR-V: разпределение на въртящия момент при активно RealTime 4WD ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Honda CR-V: разпределение на въртящия момент при активно RealTime 4WD ?

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
    Ийй колега, ся ше ни дразниш ли нас дъртюгите тука с новата Хонда? А за увеличението на тягата отзад май не е дадено спрямо кой модел е, а само години сравняват, тоест може да се окаже че сравняват само последни и предпоследни серии да стимулират продажбите.
    Ха ха Не ми беше това целта. Тя и моята вече не е актуалния модел Склонен съм да вярвам, че около 30 - 35 % успява да прехвърли отзад. Иначе за новата ЦРВ(модел 2013), много суперлативи за 4Х4 системата. Вече е електронна, а не механична. Пише че взима данни от волана и VSA-то и едва ли не имитира системи като quatro. Дори при тръгване от спряло положение прехвърля мощност към задния мост и не чака прибуксуване. Ще е интересно когато някой собственик сподели впечатления от нея.
    Поздрави

Коментар

Краси , още не мога да ги намеря тези % ,където ги бях чел, в някаква статия /да неби да е било в някое списание мамка му/, но си спомням точно такива цифри 30-35 %!

п.п. Колега- vesss ,ти да не си случайно- vessos и да ни плацикаш нещо тук?
      / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Привет колега emicha1,
        Нямам друг ник и не съм се регистрирал по-рано в този форум или хонда. От месец септември имам автомобил хонда ЦРВ и от тогава проявявам интерес към този форум.
        По-горе съм писал точно в кой брой на списанието на Бултрако го има този процент(35%). Ако съм зесегнал теб или някой друг не е било нарочно
        Поздрави

Коментар

Не се извинявай ,защото никой не си засегнал ,просто ника много прилича на един друг но без /о/!
          Иначе твърде възможно е за тези 30-35 %, и аз да съм го чел в това списание,няколко броя от него ми се подмятаха доскоро ,ще потърся и ако го открия ще го снимам и дам тук.
          / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Здравейте колеги..,я чакайте сега пък аз да ви хвърля в "тиквите",с моето мнение по темата..! Не знам как ги определяте тези проценти..,но според мен..,задния "мост" е зацепен постоянно към "предния" на около 5-7 %(понеже като вдигнеш на крик само една от задните гуми..., за да я завъртиш,ти трябва много-голямо усилие..,явно много-дисковия съединител в задния диф е натегнат до определено положение..)! А.. когато на кал или сняг пробуксуват предните колела и сработят помпите в задния диф..,процента въртящ момент ли е..,мощност ли е ..,който се предава на задните колела, може да достигне и до 50%! Не гарантирам,че това е напълно вярно,но като гледам клипчета с CR-V в нета ,ясно се вижда ,че при буксуване в сняг и кал..,предните и задните гуми в определени моменти (да не кажа почти винаги) се въртят с еднакви обороти..,значи 50/50..very_drunk:! Нещо като при Фриилендъра..
            SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Привет,
              Това с трудното въртене е според мен заради 2-те помпи. Тях не можеш да ги изключиш. И в книжката пише никога автомобила да не се тегли на колесар, понеже това ще повреди 4Х4 системата. За да стане 50/50 трябва "абсолютен" лок на многодисковия съединител. Като се има предвид, че е многодисков и е в маслена баня, предполагам, че няма да е съвсем лесно. Винаги ще има малка загуба според мен. Това само по разсъждения без да съм го чел някъде.
              Поздрави

Коментар

Съгласен...,но на достатъчно хлъзгав терен ,не му пречи да клони към 50/50 (почти де..)!

Коментар

Незнам колко точно е % но ми прави впечетление на заснежен баир когато пробуксува, че хвърля сняг на еднакво разстояние и от предни и от задни гуми. Скороста на въртене тогава трябва да е еднаква което ме устройва. Друг е въпроса какъв е въртящия момент предаден към задния диф и дали ако той е на сухо а предницата на лед ще успее да подкара автомобила. Някъде бях чел за постоянно предаване на 5% към задния диф. и при превъртане на предно колело до около 40%. Това около обаче може да е различно според мен от износване на многодисковия съединител.
                  Honda CR-V I 2000 г.
                  0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Първоначално публикуван от spoko Преглед на мнение
                    Незнам колко точно е % но ми прави впечетление на заснежен баир когато пробуксува, че хвърля сняг на еднакво разстояние и от предни и от задни гуми. Скороста на въртене тогава трябва да е еднаква което ме устройва. Друг е въпроса какъв е въртящия момент предаден към задния диф и дали ако той е на сухо а предницата на лед ще успее да подкара автомобила. Някъде бях чел за постоянно предаване на 5% към задния диф. и при превъртане на предно колело до около 40%. Това около обаче може да е различно според мен от износване на многодисковия съединител.
                    Според този тест май НЕ,но на практика е слабо вероятно,точно такава ситуация да се случи...
                    Последно редактирано от cr-v 1; 28-01-13, 18:09.

Коментар

Това клипче съм го гледал НО ми е интересно едно нещо тест направен от субару е като тест направен от адидас и да кажат че рибок или найк са по добри

Коментар

По коя логика с 2-те предни гуми на лед и задния мост на сухо Хондата не отцепи?Някой да преведе ако може ,че аз не сафирясвам.Имам подобни ситуации и се измъквам ежедневно ,даже на по- голям баир.
                        Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
                        Disco 1 бекъп
                        Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Коко ,те Адидас могат да кажат за Рибок ,че са по-добри /защото са си техни-купиха ги отдавна/ но не и за Найк разбира се!
                          Че всичко може да се манипулира е ясно, "Който плаща ,той поръчва музиката"!

Коментар

Първоначално публикуван от Markony_RS Преглед на мнение
                            По коя логика с 2-те предни гуми на лед и задния мост на сухо Хондата не отцепи?Някой да преведе ако може ,че аз не сафирясвам.Имам подобни ситуации и се измъквам ежедневно ,даже на по- голям баир.
                            Според мен разликата е,че всеки нормален шофьор се засилва малко или много,когато има да изкачва заледен баир......

Коментар

Този клип..,е коментиран и преди в различните подфоруми.. От километри си личи, че е реклама на Субару..,но не знам защо се опитват да злепоставят именно ХОНДА-CRV..,при положение че точно тази генерация разполага със всички системи за стабилност.., и ако не друго..,поне тракшън-контрола щеше да я извади от тази ситуация.... Според мен...,под задните колела на Хондата са поставили ролкови скари(като тези на прегледите..)!

Коментар

Първоначално публикуван от cr-v 1 Преглед на мнение
                                Според мен разликата е,че всеки нормален шофьор се засилва малко или много,когато има да изкачва заледен баир......
                                Ква засилка бе човек.На прегледите нали пак на валяци минаваш.....
                                Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
                                Disco 1 бекъп
                                Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X