Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за газова бутилка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за газова бутилка

Моля нека който е слагал тороидна газова бутилка на CR-V да сподели какъв размер е сложил и как я е монтирал, колко литра е и за колко км му стига.
    Благодаря предварително
    -------Honda CR-V 128к.с.--------
    "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

До: Въпрос за газова бутилка

Здравей колега

Най-голямата бутилка която влиза на мястото на резервната гума е за 30л.Събира около 28л,а колко ще минеш ,зависи от много неща.Аз минавам градско около 220кл,а извънгратско 280кл.Монтираха ми я в Горна Баня.

Коментар

Първоначално публикуван от yor Преглед на мнение
      Здравей колега

Най-голямата бутилка която влиза на мястото на резервната гума е за 30л.Събира около 28л,а колко ще минеш ,зависи от много неща.Аз минавам градско около 220кл,а извънгратско 280кл.Монтираха ми я в Горна Баня.
      Мерси за отговора, лесно ли се събира или......... Защото ми казват --- рязане с флекса, бой със чука и таквиз работи. ако някой друг има впечатления да сподели, и снимки няма да са излишни.
      между другото, обкновена бутилка много ли намалява багажното пространство, че така на око не мога да преценя. Майййййй ще свалям бутилката на форда за проба
      -------Honda CR-V 128к.с.--------
      "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Не,става доста прилично.Само се зарязва малко от пласмасата към вратата.За мен най-добрият вариант е на местото на рез.гума,и без това багажника не е голям.Проблема е с намиране място на крика. Ако мога ще снимам.

Коментар

Бутилката която аз сложих е 34 литра, мисля че се прави в Търново. Събира 28 долу горе /нама как 30 литрова да събере 28 освен ако не си и изкривил поплавока ама е опасно/. Реже се с флекса мастото за което се закрепя крика. Ако си мераклия и изкаш после да ти се затвори хубаво масичката трябва и леко да поостържиш шумоизолацията на няколко места по дъното и да пробваш няколко пъти де опира. Може и малко с гумен чук да се пооформи. В крайна сметка става доста прилично. Аз съм слагал на две коли: моята и на един приятел.
          За разхода моята прави към 220 извън и 200 в града /около де, не се вманиячавам/. Обикновенно като мина 150-200 зареждам.
          Мястото е идеално за бутилката, просто не мога да си представя да си осакатя багажника с друга бутилка.

Коментар

Моята, по надписа в/у нея е 27л. Събира около 20-малко ми се вижда, но...
            Слагана е в Модерно предградие при charlie от колегата Наско. Горе-долу добре, малко надига масичката, но да не бъдем перфекционисти
            Минавам ок. 200км, преимуществено извънградско.
            Markony RS: "Почнаха вече да ме викат за пътна помощ,заради Диското ,пък аз ходя с Харви-то"

Коментар

От: До: Въпрос за газова бутилка

Първоначално публикуван от kalintry Преглед на мнение
              Моята, по надписа в/у нея е 27л. Събира около 20-малко ми се вижда, но...
              Слагана е в Модерно предградие при charlie от колегата Наско. Горе-долу добре, малко надига масичката, но да не бъдем перфекционисти
              Минавам ок. 200км, преимуществено извънградско.
              Виждъл съм и такава. Интересно, че и и двете пасват на мастото еднакво. Тоест и двете трябва да се малко пообработи. Мисля, че тази търновската е по удачен вариант.
              http://www.msmgas.com/pro_agb_t.html
              Някои може да каже, че е реклама и да изтрие линка ама това си е полезна техническа информация.

Коментар

От: Въпрос за газова бутилка

здавейте и от мен. имам тороидална бутилка от около 2 год. и е русенска 29 литра и събира към 24 рядко 25 литра.имам и случай когато с 3-4 литра газ отивам на газстанция и ми наляха 26,5 литра и като попитах как е възможно да ми налеят повече газ отколкото може да събере според производителя те само кимаха и ме гледаха учудено. благодарих им че са ми понадули бутилката и сегурно вече ще събира повече а на касата ме питат ама то може ли.не ми се вдигаше скандал въпреки името на веригата бензиностанции и дълго си пазех бона за майтап.за въпросната бутилка наистина трябва да се поизчука дъното на легена с гумен чук и пасва без рязане на масичката дори и крика се събира леко на една страна
                Honda CR-V I 2000 г.
                0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

И аз така на местото на резервната.(то това место ми се вижда малко за резервна,сигурно са се сетили просто да използват обема) 27 литра бутилката,най-много съм вкарвал в нея 23.Изрязаха подпиралката за крика.Наистина е гадно сега като го гледам да се търкаля отзад,но....

Коментар

И аз да се включа. Моето ЦР-В е с 31 л. бутика. Събира се идеално, като даже съм сложил и 15 мм шумоизолация между бутилката и масичката. Изрязана е малка част от пластмасата отзад. Крика съм го наместил под предната дясна седалка и няма проблем.

Коментар

а я да ви питам на някой свети ли му чек лампата като е на газ. на мен се ме свети откакто е сложена газовата и като махна клемата от акумулатора за 1 мин. гасне и като покарам на газ пак светва. имам универсален оксижен сензор симулатор на фирмата фобос и неби трябвало да свети но незнам какво става. на катализатора съм със 2 ламбда сонди на входа и на изхода. някой има ли идея от какво свети. като сваля клемата и после карам на бензин няма проблеми.
                      Honda CR-V I 2000 г.

Коментар

За какво газово става въпрос и за какъв модел и версия кола.
                        Защо ти е този симулатор.
                        Определено не е нормално да свети. При добри настройки и изправна кола не свети.

Коментар

Трябва да се прочете каква грешка запаметява компютъра, и след това да се правят изводи.

Коментар

ами колата е хонда цр-в 147 к.с. газовата у-ба е обикновена с изпарител волтран/турски/ по модел на ловато. тороидална б-ка с евро сонда. оксижен сензора бил за да "лъжел" компа че колата работи на бензин и ли нещо такова , но явно не го лъже добре. иначе си върви добре и от разхода съм доволен.
                            Honda CR-V I 2000 г.

Коментар

"оксижен сензора" не е за да лъже компа, а за да казва истината. Симулатора за сензор лъже. При хубави настроики не би трябвало да има смисъл от този симулатор, би трябвало да си е наред сместа. Да сложиш обикновенно газово на такава кола с този разкошен двигател за мен си е малко гадничко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X