Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CR-V Клапани

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: CR-V Клапани

Така.а.а...,понеже много ме дразни тази лампа,днес ходих при новият майстор(газаджия), разказах му за всички мои мъки.. , и той веднага закачи лаптопа към компа на газовата.. и се хвана за главата..(каквото и да означава това). След многократно споменаване на майката на предишния газаджия..., и настройки в движение..,каза че за момента я е настроил идеално..,но трябва и да разпробие дюзите(за газта)..,за да стане перфектна...Оказа се че от 3000 оборота нагоре сместа е много бедна и двигателя се мъчи.. и не върви , и затова светва чек-лампата.. И...,понеже темата е за клапани..,момчето каза..,че клапаните са прекалено тихи(с една дума се съмнява в посочените от мен хлабини-0,10/0,20).., и иска той да ги регулира наново и "забележете" с хлабини съответно... всмукателни-0,15...и изпускателни-0,20(понеже за газта така било най-добре) и колата щяла да "литне"...М/у другото сменихме свещите с DENSO-KJ20CR-L-11(на които майстора не даде да намалям разстоянието м/у електродите),изчистихме грешката за бедна смес....,и сега карам..,пък ще видим до кога...!
    SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Чукаи на дърво, маи си попаднал на по разбиращ маистор правилно е постъпил човеко проверете заедно с него клапаните, лично мисля че не е нужно смукателния да иде чак на 0,15 щото тои реално не може да пострада от прегряване, кому е нужно да се одушва засмукването на цилиндрите с по голяма хлабина и да се излагат на риск гърбиците на вала и кобилиците. Ако питаш мен правете го 0,10 и 0,20. Пък ако искаш попитаи го предлага да е 0,15 след като тои отлично знае че макса е 0,12 интересно ми е къв ще е довода, може да има някъв замисъл
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
      Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Не исках да споменавам за това но...,майсторчето твърди..,че пластина 0,12 не съществува....,имало 0,10 и след това направо 0,15..! Много не му повярвах но...,майстора който ми регулира преди клапаните,също вкара направо пластина 0,10...,която влезе хлабаво и затова предположихме че са били на около 0,12(всмукателните..).

Коментар

Първоначално публикуван от vadoiv Преглед на мнение
          Не исках да споменавам за това но...,майсторчето твърди..,че пластина 0,12 не съществува
          Комплектите пластини обикновено са през 5 стотни, наистина. Друг е въпроса че 0.12 може да се докара - 0.15 не трябва да влиза, а 0.10 да влиза хлабаво.

...после, 3 стотни отклонение нито ще повлияе кой-знае колко на работата на двигателя, нито ще износи нещо по-бързо. Може единствено клапаните да са малко по-шумни, ама не вярвам някой да може да чуе разликата между 0.12 и 0.15.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Както споменах в предишните постове...,към края на регулирането.. и при самото сглобяване на капака...,аз не присъствах(понеже ми излезе спешна работа).Та..,във връзка с това,"новият майстор" изрази съмнение..,че има вероятност клапаните да са с по-малки хлабини от посочените 0,10 и 0,20..,как се е получило не знам.. Решил съм да покарам така до вторник..,и след като отида при него да разпробива дюзите(на рейката)..,най-много да го накарам да регулира клапаните по "негов вкус".

Коментар

Аи стига бре, немало пластини аз имам два луфтомера и двата имат пластини дори през 1 стотна поне тези които са до 0,10, и скоикоино си правя комбинация примерно 0,07+0,05 за да стане 12. макар че не се занимавам чак толкова, направо работя с 0.10 и с 0.20

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                0,07+0,05 за да стане 12.
                Реално става с една идея повече от 0.12.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря ти ZERO!!

Коментар

И аз да се "похваля" беше ми последния реглаж на клапаните. След 60000 на газ вече няма накъде, клапаните много са потънали вече. То няма лошо единствено ме е яд за смотаната система за омасляване. За нея и за измисленото масло за нея дадох пари като за една нова глава.

Коментар

• От: CR-V Клапани

Тва с обикновена газова ли колега?

Коментар

С газов инжекцион съм, че и със "система за омасляване". То всички ще стигнат до тук, кой по рано кой по късно . И все пак за тези километри колата си е спестила 10 глави поне. След 10-15 000 км. ще сложа новата глава и карам нататък .
                        Последно редактирано от lamercheto; 03-01-13, 13:14.

Коментар

Даже се чудя дали да не се вкарам във филма с VTEK историите, ама ще видим.

Коментар

Питаш ли...споделяш ли,че не е много ясно нещо..Някои имаме на 100к на газ и не сме сменяли нищо,освен масълце...
                            Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
                            Disco 1 бекъп
                            Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Първоначално публикуван от Markony_RS Преглед на мнение
                              Питаш ли...споделяш ли,че не е много ясно нещо..Някои имаме на 100к на газ и не сме сменяли нищо,освен масълце...
                              Ти някъде въпрос виждаш ли ?
                              И май си с HR-V така като гледам,а там нещата са по различни.

Наистина интересен е въпроса кой колко е минал на газ?
                              Като гледахме допуска за клапаните на CR-V то е 0.5 мм. На 10 -15 000 км. изпускателните клапани се натягат от порядъка на 0.06-0.08. Аз съм направил 4 или 5 реглажа и няма накъде вече за един от клапаните. Интересно е при Вас как е ?
                              Последно редактирано от lamercheto; 03-01-13, 13:55.

Коментар

Аха.Опита ми не е с Харвито,но с Д серията на Хонда ,което е същото.Говорили сме доста по въпроса в червения форум,относно К20-24 моторите.
                                Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
                                Disco 1 бекъп
                                Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X